Βραδιά προκρίσεων

Βραδιά προκρίσεων

Μετά την ΑΕΚ, που ολοκλήρωσε χθες χωρίς βαθμό την παρουσία της στους ομίλους του φετινού Champions League, σειρά παίρνουν απόψε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός στο Europa League. Αμφότεροι διατηρούν ελπίδες πρόκρισης.

Όταν τον περασμένο Αύγουστο βεβαιώθηκε η παρουσία τριών ομάδων μας σε ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, δηλαδή ότι η χώρα μας θα είχε το λιγότερο δεκαοχτώ ακόμα αγώνες στην Ευρώπη, αρκετοί από μας πανηγυρίζαμε ελπίζοντας σε μια δυνατή εκπροσώπηση και κατάκτηση αρκετών βαθμών. Το ταμείο μετά από τρεις σχεδόν μήνες μάλλον βγάζει αρνητικό πρόσημο.

Η πρωταθλήτρια ΑΕΚ έγραψε αρνητικό ρεκόρ μένοντας στο απόλυτο μηδέν, ο ΠΑΟΚ σε έναν όμιλο που έπρεπε να είχε ήδη καθαρίσει την πρόκριση περιμένει δώρα για να προκριθεί, ενώ και ο Ολυμπιακός έχει ως τώρα κάνει τουλάχιστον τα αυτονόητα. Έχει κερδίσει τα δύο ματς με την εξαιρετικά αδύναμη Ντουντελάνζ και πάρει με τα χίλια ζόρια μια ισοπαλία εντός από την Μπέτις.

Σήμερα τα ψέματα τελειώνουν. Ο Δικέφαλος του Βορρά έχοντας πραγματοποιήσει μέτρια πορεία ως τώρα στον όμιλο θα πρέπει να αισθάνεται ευτυχής, που βρίσκεται ακόμα στο παιχνίδι της πρόκρισης. Βέβαια η τύχη του εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό, για να μην πω απόλυτο, από το τι θα πράξει η Τσέλσι στην Ουγγαρία κόντρα στη Βίντι. Εάν οι Λονδρέζοι δεν κερδίσουν τότε ότι και να κάνει η ομάδα του Λουτσέσκου στην δική της μάχη με την ΜΠΑΤΕ δεν θα έχει απολύτως καμία αξία.

Νίκη της Τσέλσι και νίκη ταυτόχρονη δική του δίνουν πρόκριση. Το αποψινό ματς αυτό καθεαυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία να το αναλύσουμε. Η ανωτερότητα της ελληνικής ομάδας είναι δεδομένη, η Τούμπα δίνει σε έναν σοβαρό και ετοιμοπόλεμο ΠΑΟΚ φτερά, η φιλοξενούμενη ομάδα δεν είναι κάτι το τρομερό, όποτε αν οι παίκτες του Ρουμάνου τεχνικού εμφανιστούν συγκεντρωμένοι η δουλειά από τη δική τους την πλευρά θα γίνει. Το θέμα είναι τι θα κάνει το φαβορί του γκρουπ. Αυτά τραβάς όταν δεν είσαι σοβαρός και δεν καθαρίζεις την μπουγάδα όταν πρέπει.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη είναι διαφορετική ιστορία. Σε έναν σαφώς πιο δύσκολο όμιλο, αφού δεν ξεκίνησε ως το φαβορί για τη θέση πίσω από την Μίλαν, οι ερυθρόλευκοι μέχρι τώρα δεν έκαναν την απαραίτητη εκείνη υπέρβαση που να τους δίνει το δικαίωμα στην πρόκριση. Το να επιτυγχάνεις το δύο στα δύο απέναντι στην αδύναμη και άπειρη εκπρόσωπο του Λουξεμβούργου δεν συνιστά και έπος. Η ισοπαλία της πρώτης αγωνιστικής, στο Φάληρο με την Μπέτις, δεν είναι και άθλος αν κοιτάξει κανείς το ευρωπαϊκό παρελθόν του Ολυμπιακού.

Επομένως για να περάσει στους 32 του Europa League επιβάλλεται να πετύχει μια μεγάλη ευρωπαϊκή νίκη, κάτι που του λείπει εδώ και μια διετία. Εάν μετά την περυσινή απογοητευτική παρουσία του στο Champions League, με μόλις ένα βαθμό συγκομιδή, δεν μπορέσει και φέτος να κάνει μια υπέρβαση τότε μιλάμε σίγουρα για πισωγύρισμα. Αγωνιστικά τα δύσκολα για την ελληνική ομάδα δεν περιορίζονται  μόνο στα γκολ που πρέπει να πετύχει, αν και επιθετικά η ομάδα νοσεί, αλλά και στο πως θα κρατήσει το μηδέν στην άμυνα.

Ένα σκορ 2-0 σε άλλες εποχές δεν θα έμοιαζε τόσο μεγάλο βουνό, την τρέχουσα σεζόν όμως είναι. Όταν σε πέντε ματς στο γκρουπ έχεις κρατήσει ανέπαφη την εστία σου στο πρώτο με την Μπέτις στο Φάληρο και με την Ντουντελάνζ εκτός έδρας, όταν δεν έχεις πετύχει παρά μόνο ένα γκολ εναντίον των δύο ισχυρών του ομίλου, τότε μόνο αισιόδοξος δεν μπορείς να είσαι για απόψε το βράδυ.

Καλό θα ήταν για το ελληνικό ποδόσφαιρο να τα καταφέρουν και οι δύο στο τέλος της βραδιάς. Η χρονιά δεν πηγαίνει καλά βαθμολογικά και το να συνεχίσουν οι δύο εναπομείναντες εκπρόσωποι μας μοιάζει ιδανικό ως σενάριο για τη χώρα μας. Εάν δεν σοβαρευτούν οι ομάδες μας δεν είναι μακριά η μέρα, που θα χάσουμε ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ακόμα και αν δεν προκριθούν, ας πάρουν τουλάχιστον τους βαθμούς της νίκης. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε μετά το παιχνίδι ραδιοφωνικά στους 103.3 και από εδώ αναλύοντας τι είδαμε στο χορτάρι σε Γ. Καραϊσκάκης και Τούμπα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ