Ενας ακόμα θρύλος στην ιστορία του Θρύλου!

Ενας ακόμα θρύλος στην ιστορία του Θρύλου!

Οι παίκτες του έπαιξαν σπουδαίο ποδόσφαιρο και έδωσαν απάντηση για… τις Κυριακές στην Ελλάδα και για τις Πέμπτες στην Ευρώπη. Δεν έχει νόημα να γίνεται συζήτηση για την διαφορά του Ολυμπιακού σε σχέση με τις άλλες ελληνικές ομάδες. Νόημα έχει μόνο η διαπίστωση πως οι ερυθρόλευκοι αντί να αφήνουν να μεγαλώνει η απόσταση από τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, την μικραίνουν….

Είναι κάτι βράδια που εγγράφονται βαθιά στην καρδιά και την μνήμη των οπαδών. Που δημιουργούν νέους οπαδούς. Που δυναμώνουν τους θρύλους με τους οποίους τρέφεται μια ομάδα. Για τον Ολυμπιακό που μόλις είχαν αρχίσει να τον αποκαλούν «Θρύλο των γηπέδων», το 2-2 με την Μίλαν το 1959, ήταν ένα τέτοιο βράδυ.

Ε, λοιπόν το βράδυ της 13ης Δεκέμβρη 2018 θα κάνει τον θρύλο του Θρύλου πιο δυνατό. Ο Ολυμπιακός των πολλών απουσιών, της απίστευτης αστοχίας στο πρωτάθλημα βρήκε απέναντί του την σπουδαία Μίλαν και την τσάκισε. Της έβαλε τρία γκολ και της πήρε την πρόκριση.

Ο Ολυμπιακός που δεν μπορούσε να βάλει τρία γκολ και μάλιστα σε καλές ομάδες έβαλε τρία στην Μίλαν κάπου δεν είχε δεχτεί ποτέ φέτος! Σαν η θεά του ποδοσφαίρου που μέχρι τώρα του γύρισε επιδεικτικά την πλάτη, αποφάσισε να του επιστρέψει ένα μέρος των… χρωστούμενων ώστε να προσθέσει ένα ακόμα μεγάλο ποδοσφαιρικό βράδυ στην πολυκύμαντη ιστορία του.

Τα έχει κάτι τέτοια το ποδόσφαιρο και εξηγώ αμέσως ποια είναι αυτά: Το πρώτο, ότι λίγες ώρες νωρίτερα ότι ο μεγάλος του αντίπαλος στο πρωτάθλημα γνώριζε ταπεινωτική ήττα και αποκλεισμό-ξεπεσμό από μια κάποια Μπορίσοφ. Ότι ο Ολυμπιακός πέτυχε το γκολ της νίκης με πέναλτι που έδωσε ο Γάλλος διαιτητής σαν κι αυτά που του αρνήθηκε τουλάχιστον δυο φορές ο Τζήλος στο ματς της περασμένης Κυριακής με την Ξάνθη! Οποιος είδε και είδαν όλοι, κατάλαβε. Ο Ολυμπιακός έπαιξε απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα που το κόστος μεταγραφής ενός παίκτη της (Ιγκουαίν) ξεπερνά το σύνολο του μπάτζετ των ερυθρόλευκων.

Η Μίλαν δημιούργησε φάσεις για να πετύχει γκολ και ήταν πολλές οι στιγμές που έδειχνε την ποιότητά της στο γήπεδο. Με όλο τον σεβασμό στον αριστερό της μπακ τον Ροντρίγκες, ο Λεονάρντο Κούτρης έμοιαζε και ήταν καλύτερος. Χωρίς διάθεση υποτίμησης του καλοπληρωμένου Τσαλχάνογλου, ο Φορτούνης φαινόταν καλύτερος. Ο Σα είναι καλύτερος από τον Ρέινα, ο Καλάβρια δεν ήταν σε θέση να κάνει τα ανεβοκατεβάσματα του Ομάρ και ο Σισέ φαινόταν ανώτερος του Αμπάτε.

Ο Πέδρο Μαρτίνς φτιάχνει στον Ολυμπιακό βιογραφικό και όνομα προπονητή πρώτης ευρωπαϊκής σειράς. Ο ταλαιπωρημένος -και όχι από δική του ευθύνη στο πρωτάθλημα- Ολυμπιακός απέναντι σε μια ομάδα που έπαιξε κανονικό ποδόσφαιρο και όχι κλεφτοπόλεμο, έδειξε πόσο σπουδαία ομάδα δημιουργεί. Πόσο συστηματικά δουλεύει και τι ακριβώς προοπτικές έχει ενισχυόμενος στοχευμένα στην μεταγραφική περίοδο. Οι φίλαθλοί του που λοιδορούνται διότι δεν έχουν φτιάξει ομάδα για να κερδίσουν και τους διαιτητές, ξέρουν πολύ καλά πως η ομάδα τους είναι σπουδαία.

Πως οι παίκτες της έπαιξαν σαν να μην υπάρχει αύριο και έδωσαν απάντηση για τις Κυριακές στην Ελλάδα και για τις Πέμπτες στην Ευρώπη. Δεν έχει νόημα να γίνεται συζήτηση για την διαφορά του Ολυμπιακού σε σχέση με τις άλλες ελληνικές ομάδες. Νόημα έχει μόνο η διαπίστωση πως οι ερυθρόλευκοι αντί να αφήνουν να μεγαλώνει η απόσταση από τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, την μικραίνουν….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ