Μήπως τη διαφορά την κάνει η σφυρίχτρα;

Μήπως τη διαφορά την κάνει η σφυρίχτρα;

Ο Κώστας Καίσαρης βλέπει την εικόνα και τους αριθμούς του ΠΑΟΚ και διερωτάται: Είναι η ρέντα, που έχει ξεφύγει στη βαθμολογία, η και η σφυρίχτρα;

ΠΟΙΑ είναι η πλάκα; Κοροϊδεύανε από την όμoρφη Θεσσαλονίκη την ΑΕΚ. Ότι μύρισε το κρίνο και στη Λισαβόνα. Και σχόλασε από το γάμο του Τσάμπιονς Λιγκ με μηδέν βαθμούς και 25 εκατομμύρια στο παντελόνι. Κι έρχεται η μπούφλα από τον Λεβαδειακό της Ευρώπης. Τρία τεμάχια μέσα στη Τούμπα από τη Μπάτε σε ένα ημιχρόνιο. Μιλάμε για ξεβράκωμα. Να θυμίσω λοιπόν τι έγραφε η ταπεινότητά μου μέσα από to10.gr την Τετάρτη παραμονή του ματς: «Ο ΠΑΟΚ που βλέπουμε στα τελευταία παιχνίδια δεν είναι στα καλά του. Με το ζόρι κέρδισε τη Λάρισα. Με πολύ μεγαλύτερα ζόρια, πέρασε από τη Λαμία. Το ένα ματς το καθάρισε ο Πρίγιοβιτς το άλλο ο Τσαμούρης. Ούτε στο 2-0 με τη Ξάνθη εντυπωσίασε ούτε στο 2-1 με τον Παναιτωλικό».

ΠΑΜΕ τώρα να τα σπάσουμε σε πενηνταράκια: Σε ποιο ματς ο ΠΑΟΚ έπαιξε μπάλα; Θα απαντήσω εγώ: Με το φάντασμα του Παναθηναϊκού στη Τούμπα. Στα δίχτυα τον έβαλε. Μέχρι που ο Πέλκας, έφτασε να ζητάει ένα εκατομμύριο για να ανανεώσει το συμβόλαιο. Ποιο είναι το άλλο καλό παιχνίδι του ΠΑΟΚ; Όποιος το βρει κερδίζει χρυσού ωρολόγιον. Για να μην πολυλογούμε, σε ποιο από τα τρία ντέρμπι με ΑΕΚ Ολυμπιακό Άρη που κέρδισε ήτανε καλύτερος; Σε κανένα.

ΠΑΜΕ να δούμε, τι λένε και οι αριθμοί. Δεν συγκρίνω καν με Ολυμπιακό (που έχει 207 τελικές) και ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ έχει λιγότερες τελικές (144) από τον Αστέρα Τρίπολης (148). Έχει λιγότερες τελικές εντός εστίας (59) από τον Πανιώνιο (62) και τον Αστέρα Τρίπολης (63). Έχει δεχθεί περισσότερες τελικές (104) κι από τον Αστέρα Τρίπολης (98). Έχει φάει όμως μόνο 5 γκολ, έναντι 12 του Αστέρα. Έχει αλλάξει λιγότερες πάσες (598) από τον Ατρόμητο (718), τον Παναθηναϊκό (653), τον Άρη (639), τον Πανιώνιο (611), τον Αστέρα Τρίπολης (901), τη Λαμία (612) και το Λεβαδειακό (625).

ΠΟΙΑ είναι η διαφορά; Ότι, ο Πρίγιοβιτς έχει ένα γκολ ανά 2,6 γκολ τελικές. Ο επόμενος, ο Γιουνές είναι στο 3,5. Με άλλα λόγια: Δεν παίζει μπάλα. Ίσως και γιατί παίζει με δέκα, γιατί ο Πρίγιοβιτς δε συμμετέχει. Μόνο σκοράρει. Ούτε αμύνεται σωστά, όμως. Οι αντίπαλοι κάνουν πολλές τελικές. Έχει όμως καλά σέντερ μπακ και τερματοφύλακα, που δυσκολεύουν τους αντιπάλους, οπότε λίγες τελικές μετατρέπονται σε γκολ. Μπροστά, έχει λίγες τελικές, αλλά έχει τον Πρίγιοβιτς, ο οποίος βάζει τα πάντα. Ίσως, γιατί πέρα από τη αναμφισβήτητη ικανότητά του, στο κουτί, δεν κουράζεται ιδιαίτερα, δεν αμύνεται κι είναι πάντα στο σωστό σημείο.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ στατιστικά για μία ομάδα που σε 13 ματς στο πρωτάθλημα έχει δώδεκα νίκες; Μήπως δεν λάβαμε υπόψη τον παράγοντα σφυρίχτρα; Η ουσία: Με αυτούς τους ποιοτικούς παίκτες, ο ΠΑΟΚ δεν παίζει μπάλα. Παίζει απελπιστικά αργό ποδόσφαιρο. Και γι αυτό δυσκολεύεται υπερβολικά να βγάλει φάσεις.Αν απλά τους έλεγε, ο Λουτσέσκου, «μπείτε μέσα και παίξτε», πόσο χειρότερα θα ήταν τα πράγματα; Ο ΠΑΟΚ είναι μια κακή ομάδα με ποιοτικούς παίκτες: Ποιος άλλος μπορεί να φταίει, εκτός από τον προπονητή; Ειδικά όταν έχει την ομάδα για δεύτερο χρόνο. Ποια είναι η βελτίωση; Ποιος ΠΑΟΚ είναι καλύτερος; Ο περυσινός τον δεύτερο γύρο, η ο εφετινός το πρώτο γύρο; Και πως γίνεται μ αυτή την εικόνα και μ αυτά τα στατιστικά να βρίσκεται μία πιθαμή μπροστά στη βαθμολογία; Είναι η ρέντα; Η μήπως και η σφυρίχτρα.

Στη μουσική επιλογή, Τοm Waits-Strange Weather.

https://www.youtube.com/watch?v=_-b3uBbyGMQ&feature=youtu.be

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ