Ο ΠΑΟΚ θα πληρώνει 5 χρόνια τη φετινή κακή του ευρωπαϊκή παρουσία

Ο ΠΑΟΚ θα πληρώνει 5 χρόνια τη φετινή κακή του ευρωπαϊκή παρουσία

Και πέρυσι και φέτος ο ΠΑΟΚ μάζεψε ελάχιστους βαθμούς στην Ευρώπη και αυτό θα το πληρώνει για 5 χρόνια στη βαθμολογία της UEFA

Η πολύ κακή φετινή παρουσία του ΠΑΟΚ στον όμιλο του Europa League αφήνει στην ομάδα μια κακή κληρονομιά στη βαθμολογία της στην UEFA και για τα επόμενα πέντε χρόνια!

Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι στις μελλοντικές κληρώσεις ο Δικέφαλος μπορεί να συναντήσει περισσότερους πιο δύσκολους αντιπάλους καθώς η οπισθοχώρησή του στη βαθμολογία ίσως αλλάζει και την παρουσία του στα γκρουπ δυναμικότητας των κληρώσεων…

Δε θα αναλύσω τώρα τις αιτίες της αποτυχίας. Αυτό θα το κάνω με πιο καθαρό μυαλό στη διακοπή των Χριστουγέννων.

Απλά θα σημειώσω ότι μετά τα προκριματικά του Champions League (όπου ο ΠΑΟΚ τα πήγε πολύ καλά με εξαίρεση την κρίσιμη ρεβάνς με την Μπενφίκα στην Τούμπα για τα play-offs όπου αποκλείστηκε) έκανε μόλις μία νίκη σε έξι ματς, έχοντας μόνο ήττες στα άλλα πέντε παιχνίδια, οπότε στην ειδική βαθμολογία της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ο Δικέφαλος θα πάρει μόλις 3.000 βαθμούς για τη φετινή παρουσία.

Ουσιαστικά θα πάρει μόνο το μίνιμουμ των 3.000 βαθμών που δίνει η UEFA σε κάθε ομάδα που μπήκε στους ομίλους του Europa League εάν η βαθμολογική της συγκομιδή είναι μικρότερη από αυτή (3.000) και του ΠΑΟΚ ήταν καθώς είχε μία νίκη, δηλαδή μόλις 2.000 βαθμούς!

Η φετινή κακή ευρωπαϊκή παρουσία μετά τα προκριματικά του Champions League σε συνδυασμό με τον περσινό πρόωρο αποκλεισμό από την Έστερσουντ (πέρυσι ο ΠΑΟΚ πήρε μόλις 1.500 βαθμούς μένοντας και έξω από τους ομίλους του Europa League!) έφεραν τον Δικέφαλο πιο κάτω και από την 60η θέση (είναι στο Νο 63 για την ακρίβεια μαζί με τη Ραπίντ Βιέννης η οποία συνεχίζει και ίσως τον αφήσει κι αυτή πίσω της…) παρότι ξεκίνησε τη σεζόν από την 49η θέση και με ελπίδες ότι θα ανέβει ακόμη πιο ψηλά.

Πέρυσι και φέτος ο ΠΑΟΚ μάζεψε συνολικά μόλις 4.500 βαθμούς οι οποίοι είναι λιγότεροι από:

***τη σεζόν 2013-14 όταν πήρε 9.000 βαθμούς

***τη σεζόν 2014-15 όταν πήρε 5.000 βαθμούς

***τη σεζόν 2015-16 όταν πήρε 6.000 βαθμούς

***τη σεζόν 2016-17 όταν πήρε 8.000 βαθμούς

Ο ΠΑΟΚ έκλεισε τη φετινή ευρωπαϊκή του σεζόν με 23.500 βαθμούς με τους οποίους θα πάει στις κληρώσεις του επόμενου καλοκαιριού.

Αν με το καλό πάρει το πρωτάθλημα, τότε θα βρεθεί τον 3ο προκριματικό γύρο του προκριματικό γύρο του Champions League (όπως η ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι).

Αλλά ενώ τη σεζόν που μας πέρασε θα ήταν ισχυρός, του χρόνου θα είναι στους ΜΗ ισχυρούς αφού στη βαθμολογία της UEFA βρίσκεται πίσω από ομάδες όπως οι Σέλτικ (Σκωτία), Σάλτσμπουργκ (Αυστρία), ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ (Λευκορωσία), Άγιαξ ή Αϊντχόφεν (Ολλανδία), Αστάνα (Καζακστάν), Κοπεγχάγη (Δανία), Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) και η Λουντογκόρετς (Βουλγαρία).

Είπαμε: την περσινή και τη φετινή ευρωπαϊκή του συγκομιδή, ο ΠΑΟΚ θα την πληρώνει για πέντε χρόνια! Κρίμα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ