Η φωτογραφία του βαθμολογικού πίνακα μπορεί να ξεθωριάσει…

Η φωτογραφία του βαθμολογικού πίνακα μπορεί να ξεθωριάσει…

Μέχρι να ξαναφορέσει τον Φλεβάρη τα ευρωπαϊκά του ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του δυο μήνες. Σε αυτούς έχει την υποχρέωση να αντιμετωπίσει την ανοικτή πληγή της αστοχίας του και να ενισχυθεί στις μεταγραφές για να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την αγωνιστική του ισχύ. Οι πιθανότητες να καταδιώξει τον ΠΑΟΚ είναι σοβαρές.

Το ζήτησε σε στιγμές έκστασης ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού. Το ζήτησε και το περιέγραψε: Μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος μόνο με νίκες. Όταν δεν έχει κυλήσει η μπάλα στο χορτάρι για την δέκατη τέταρτη αγωνιστική, είναι πολύς νωρίς για να ρίξει ο Ολυμπιακός λευκή πετσέτα. Κανείς δεν αμφιβάλει ότι τα πράγματα έχουν διαμορφωθεί αρνητικά για τον Ολυμπιακό.

Η διαφορά του από την κορυφή έφτασε τους οκτώ βαθμούς. Αν δει κανείς την εικόνα στον βαθμολογικό πίνακα θα συμφωνήσει ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι πολύ απαιτητικός ίσως και υπερβολικός. Ωστόσο η εικόνα στον βαθμολογικό πίνακα είναι στατική και περιορισμένη. Αποτυπώνει την βαθμολογική διαφορά αλλά δεν διαφωτίζει σχετικά με την αγωνιστική κατάσταση των ομάδων.

Δεν φαίνεται ότι ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να είναι μακριά από τον καλό εαυτό του και ο Ολυμπιακός συγκεντρώνει την εκτίμηση όλων για το ποδόσφαιρο που παρουσιάζει. Είναι δύσκολο να χάσει ο ΠΑΟΚ οχτώ βαθμούς; Δύσκολο είναι αν βελτιωθεί αγωνιστικά. Αν παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα απόδοσης το πιο πιθανό είναι να στραβοπατήσει. Όλα αυτά βέβαια υπό κανονικές συνθήκες που δεν υπάρχουν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Σε κάθε περίπτωση ο Ολυμπιακός έχει δυο δρόμους μπροστά του: Να αδιαφορήσει για τη συνέχεια της διοργάνωσης και να επιτρέψει στον ΠΑΟΚ να βαδίσει άκοπα προς την απονομή ή να κάνει αυτό που ζήτησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Μέχρι να ξαναφορέσει τον Φλεβάρη τα ευρωπαϊκά του ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του δυο μήνες. Σε αυτούς έχει την αγωνιστική υποχρέωση να αντιμετωπίσει την ανοικτή πληγή της αστοχίας του και να ενισχυθεί στις μεταγραφές για να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την αγωνιστική του ισχύ. Οι πιθανότητες να καταδιώξει τον ΠΑΟΚ είναι σοβαρές. Να καταφέρει να τον φτάσει και να τον προσπεράσει πολύ λιγότερες.

Στην ιστορία τους από τότε που καθιερώθηκε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, υπήρξαν φορές που οι ερυθρόλευκοι έμειναν πίσω και με ντεμαράζ διαρκείς κατάφερναν να φτάσουν τους αντιπάλους του και να ανατρέψουν τα προγνωστικά. Παρακολουθώντας τις δηλώσεις του Β. Μαρινάκη στους δημοσιογράφους αλλά και τα όσα είπε στους παίκτες στα αποδυτήρια θα παρατήρησαν πως δεν υπήρξε αναφορά στις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου , στα προβλήματα της ομάδας με την διαιτησία. Δεν σημαίνει ότι ξεχάστηκαν ή ότι δεν υπάρχουν.

Σημαίνει ότι ο ποδοσφαιρικός οργανισμός οφείλει να κάνει την δουλειά του μέσα στο γήπεδο. Ότι τα φαλτσοσφυρίγματα δεν εννοείται να αποτελούσουν άλλοθι για μειωμένη προσπάθεια. Ο ολυμπιακός οφείλει να πάρει φόρα από την μεγάλη νίκη-πρόκριση επί της Μίλαν και να επιδιώξει να αλλάξει ακόμα και την φωτογραφία του βαθμολογικού πίνακα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ