Παναθηναϊκός : Μια ομάδα που βουλιάζει…

Παναθηναϊκός : Μια ομάδα που βουλιάζει…

Ο Παναθηναϊκός καταρρέει κάθε μέρα και περισσότερο και χρειάζεται άμεσα αλλαγές διότι κινδυνεύει με ιστορικό διασυρμό.

Στον Παναθηναϊκό περίμεναν το παιχνίδι με τη Νταρουσάφακα ως μια ευκαιρία για να παίξουν καλά, να «ξεσπάσουν» και να πάρουν… ενέσεις αυτοπεποίθησης.

Η ομάδα κέρδισε, αλλά η προβληματισμός έγινε ακόμα περισσότερος, ενώ ήρθε η δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να καταδείξει πως τα σύννεφα που έχουν συγκεντρωθεί πάνω από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ είναι πολύ πιθανό σύντομα να γίνουν καταιγίδα!

Για περίπου τριάντα λεπτά οι «πράσινοι» ήταν αρκετά καλοί απέναντι σε μια ομάδα με μεγάλες αδυναμίες και χαμηλό επίπεδο μπάσκετ. Κρατούσαν τη διαφορά κοντά στους δέκα πόντους, χωρίς φυσικά να «βγάζουν μάτια» με την εικόνα τους, αλλά τουλάχιστον παρουσίαζαν κάτι καλό.

Κι όμως σταμάτησαν να παίζουν! Πίστεψαν πως ήρθε η ώρα για σόου, βλέποντας τη διαφορά κι άρχισαν να παίζουν έξω από πλάνο και λογική. Τρίποντα στον αιφνιδιασμό, αργές επιστροφές και αντιδράσεις υπνωτισμένου στην άμυνα, λάθη, άστοχες βολές έδωσαν την ευκαιρία στους Τούρκους να ξαναμπούν στο παιχνίδι και να αποκτήσουν δικαιώματα.

Ευτυχώς για τους πράσινους ήταν σε καλή βραδιά ο Ντίνος Μήτογλου, που ήταν παντού σε άμυνα και επίθεση και αποσόβησε τα χειρότερα.

Τα… ωραία όμως έγιναν εκτός των τεσσάρων γραμμών και είναι ενδεικτικά της τεράστιας πίεσης που υπάρχει για την εικόνα της ομάδας. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος από το τρίτο δεκάλεπτο είχε κατέβει κατά την προσφιλή του συνήθεια στις πολυθρόνες που βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο και βλέποντας την άθλια εικόνα άρχισε να χειρονομεί κατά του πάγκου.

Όταν δε, οι Τούρκοι μείωσαν στον πόντο πήγε στην απέναντι πλευρά βρίζοντας τον Πασκουάλ με τον Μάνο Παπαδόπουλο να τον συγκρατεί και να τον αποτρέπει. Το έχει ξανακάνει και επί Ομπράντοβιτς και μάλιστα αρκετές φορές, αλλά είναι ενδεικτικό της κατάστασης…

Δυο ώρες αργότερα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έστειλε μήνυμα προς όλους εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά του για την εικόνα της ομάδας.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται μπροστά σε μια τεράστια ανηφόρα και κανείς δεν γνωρίζει… τι ακριβώς βρίσκεται πίσω από αυτήν. Πεδιάδα με γρασίδια ή γκρεμός; Εξηγούμαστε:

Αύριο παίζει με τον φορμαρισμένο ΠΑΟΚ στην Πυλαία ,την Τετάρτη θα αντιμετωπίσει στην Μαδρίτη με την Ρεάλ, επιστρέφει στο ΟΑΚΑ για να υποδεχτεί την Αρμάνι Μιλάνο και τις επόμενες αγωνιστικές θα φιλοξενήσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ και θα δοκιμαστεί από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

Με την εικόνα που παρουσιάζει αυτή τη στιγμή είναι πολύ πιθανό να κερδίσει μόνο στη Θεσσαλονίκη. Πουθενά αλλού. Στη Μαδρίτη δε, υπάρχει σοβαρός φόβος για… αιχμαλωσία με την κατάσταση που βρίσκεται η Ρεάλ.

Ο «DPG», ο οποίος δεν ήταν στο γήπεδο, λόγω μιας σοβαρής οικογενειακής υποχρέωσης, εξερράγη βλέποντας το άθλιο θέαμα ακόμα και με τη Νταρουσάφακα, ενώ παρακολουθώντας από την τηλεόραση, με ριπλέι των φάσεων διαπίστωσε πως κάποιοι παίκτες απλά… κορόιδευαν!

Έσπευσε λοιπόν με ευθύ τρόπο να θέσει τους πάντες προ των ευθυνών τους και άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Προφανώς ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ένα ισχυρό σοκ και είναι σαφές πως λίγο πριν ή λίγο μετά την έλευση του νέου έτους θα υπάρξουν εξελίξεις. Ισως το ΣΕΦ να αποτελέσει το κριτήριο για πολλά…

ΥΓ1 «Όλα τα λεφτά» ήταν το σκυμμένο κεφάλι του Νικ Καλάθη πηγαίνοντας στον τον πάγκο για το τελευταίο τάιμ άουτ του αγώνα, όταν είχε πλέον «τελειώσει» το ματς. Η κατάσταση έχει αρχίσει να βάζει από κάτω ακόμα κι εκείνους που πρέπει να ορθώσουν ανάστημα κι αυτό είναι το πιο άσχημο.

ΥΓ2 Πονόμετρο δεν υπάρχει. Θα πρέπει όμως να ξεκαθαρίσει η κατάσταση για το αν μπορεί ή δεν μπορεί να βοηθήσει άμεσα ο Παπαπέτρου και αν θα αντιμετωπίσει το πρόβλημά του με δραστικό τρόπο. Δεν μπορεί να περιμένει κανείς κανέναν πλέον.

ΥΓ3 ΑΝ θα μπορούσε να υπάρξει ένα κέρδος από την ιστορία με τη Νταρουσάφακα είναι σαφώς ο Μήτογλου. Ο Ντίνος είναι η προσωποποίηση του τι πρέπει να γίνει στην ομάδα: Ενδοσκόπηση, αυτοκριτική, παραδοχή λαθών, πνευματική αντοχή και δουλειά, σαν να μην υπάρχει αύριο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ