Ο παίκτης που έχει «τρελάνει» το λιμάνι

Ο παίκτης που έχει «τρελάνει» το λιμάνι

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν τον χρησιμοποίησε στα πρώτα ματς της σεζόν. Τώρα όμως η εντεκάδα του Ολυμπιακού… ξεκινά απ’ αυτόν. Είναι ο παίκτης που κάνει την διαφορά για την ομάδα του λιμανιού και την περασμένη Πέμπτη «όργωσε» το Καραϊσκάκη. Αποθέωση για τον Γκιγιέρμε!

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάνει το μεγάλο κόλπο το βράδυ της Πέμπτης με την τεράστια νίκη του επί της Μίλαν με 3-1. Μια νίκη που χάρισε και την πρόκριση στους ερυθρόλευκους στην φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ, απέναντι σ’ ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά κλαμπ.

Όλα δούλεψαν ρολόι για τον Ολυμπιακό στην αναμέτρηση με τους ροσονέρι. Οι επιλογές του προπονητή, ο σχεδιασμός του αγώνα και κυρίως η ψυχολογική προετοιμασία των παικτών της πειραϊκής ομάδας.

Ο τρόπος με τον οποίο μίλησε ο Μαρτίνς στους παίκτες του πριν από τον αγώνα με την Μίλαν, βοήθησε σε μεγάλο βαθμό τους ερυθρόλευκους κι αυτό φάνηκε από την απόδοση των παικτών του Ολυμπιακού.

Όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να επιτευχθεί ο στόχος της μεγάλης πρόκρισης. Ωστόσο θα πρέπει να σταθεί κάποιος σ’ έναν παίκτη των πειραιωτών που έκανε πολύ μεγάλη εμφάνιση.

Να σταθεί στον παίκτη που «όργωσε» κάθε εκατοστό του γηπέδου στον «τελικό» απέναντι στην Μίλαν, στον παίκτη που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πρόκριση των ερυθρόλευκων. Και δεν είναι μόνο η εμφάνιση του στο ματς απέναντι στους «ροσονέρι».

Είναι η γενικότερη παρουσία του στα παιχνίδια του Ολυμπιακού τον τελευταίο ενάμιση μήνα, καθώς ξεχωρίζει με τις εμφανίσεις του. Ο λόγος φυσικά για τον Γκιγιέρμε, ο οποίος εξελίσσεται σε ηγετική μορφή των ερυθρόλευκων σε Ελλάδα και Ευρώπη, κάνοντας την διαφορά με τις εμφανίσεις του.

Ο Βραζιλιάνος μέσος έκανε το απόλυτο παιχνίδι απέναντι στην Μίλαν, παίζοντας σαν 8άρι δίπλα στον Καμαρά. Κι έκανε όλες τις δουλειές για τους ερυθρόλευκους, πετυχαίνοντας ακόμα και γκολ (έστω και αν χρειάστηκε και η τύχη με την κόντρα στο πόδι του Ζαπάτα). Ο Γκιγιέρμε είναι αυτή την περίοδο (τον τελευταίο ενάμιση μήνα) ο πιο φορμαρισμένος παίκτης του Ολυμπιακού.

Και το ενθαρρυντικό για τους ερυθρόλευκους είναι ότι ο 27χρονος μέσος ανεβάζει «στροφές» από παιχνίδι σε παιχνίδι. Είναι ο παίκτης που κάνει την διαφορά στην μεσαία γραμμή των πειραιωτών και βοηθά σημαντικά τον Ολυμπιακό και στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού. Η κάθετη πάσα που έχει ο Γκιγιέρμε είναι το κάτι άλλο κι αυτή η ευχέρεια στην μεταβίβαση είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του Βραζιλιάνου.

Φαίνεται λοιπόν ότι ο Ολυμπιακός έκανε μια πολύ μεγάλη μεταγραφή το περασμένο καλοκαίρι, αποκτώντας τον 27χρονο μέσο από την Λα Κορούνια. Και θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι ο Πέδρο Μαρτίνς ήξερε τον παίκτη από την Βραζιλία, γιατί ο προπονητής του Ολυμπιακού παρακολουθεί πολύ τα δρώμενα στα πρωταθλήματα της Βραζιλίας. Ο κόουτς του Ολυμπιακού είχε ξεκάθαρη εικόνα για τον πρώην μέσο της Λα Κορούνια.

Και μόλις ενημερώθηκε ότι υπάρχει ο συγκεκριμένος παίκτης, είπε αμέσως το «οκέι» για την ολοκλήρωση της μεταγραφής. Είναι γεγονός ότι ο Μαρτίνς δεν χρησιμοποίησε τον Γκιγιέρμε στο ξεκίνημα της σεζόν. Κι αυτό είχε σηκώσει μεγάλη συζήτηση, αναφορικά με τους λόγους που ο προπονητής των ερυθρόλευκων δεν χρησιμοποιούσε βασικό τον Βραζιλιάνο. Ο Πορτογάλος όμως ήξερε καλά τι έκανε και πλέον όλοι διαπιστώνουν ότι η εντεκάδα του Ολυμπιακού ξεκινά από τον Γκιγιέρμε.

Ο Ολυμπιακός βρήκε παίκτη που μπορεί να του προσφέρει πολλά στην μεσαία γραμμή και το κυριότερο, βρήκε παίκτη που του έλλειπε σε μια νευραλγική θέση της εντεκάδας. Ο λατινοαμερικάνος άσος είναι απόλυτα ευχαριστημένος στον Ολυμπιακό και δεν κρύβει μιλώντας στο περιβάλλον του, πως έκανε την καλύτερη επιλογή το καλοκαίρι. Το ίδιο και ο Ολυμπιακός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ