Καθρέπτης για τις δυνατότητες του Παναθηναϊκού

Καθρέπτης για τις δυνατότητες του Παναθηναϊκού

Ο αγώνας με τον Ατρόμητο είναι απ’ αυτούς που δείχνουν τη δύναμη, αλλά και τις αδυναμίες του Παναθηναϊκού.

Το παιχνίδι με τον Ατρόμητο είναι απ’ αυτά που μπορεί να φανερωθεί η αλήθεια για τον Παναθηναϊκό.

Είναι ένας αγώνας που δεν αποτελεί ντέρμπι. Στα ματς με τους πιο πλούσιους αντιπάλους όπως οι ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, μπορεί να μπει στην εξίσωση το οικονομικό κι εκεί να σταματήσει η όποια συζήτηση. Οι Περιστεριώτες, όμως, έστω κι αν είναι δεύτεροι αυτή τη στιγμή στη βαθμολογία, όσο ισχυροί κι αν θεωρούνται είναι μία ομάδα του… χεριού του Παναθηναϊκού. Και αγωνιστικά και οικονομικά φυσικά.

Σ’ αυτές τις αναμετρήσεις, λοιπόν, πολλές φορές μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα. Να δεις κατάματα την αλήθεια. Τη δύναμή σου, τις αντοχές σου. Μπορεί επίσης να φανούν και οι αδυναμίες σου. Ανεξάρτητα του τελικού αποτελέσματος. Ο Παναθηναϊκός θεωρώ ότι έδωσε ένα παιχνίδι αυτού του είδους και τα πήγε καλά. Ήταν στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Κόντρα σε μία ποιοτική ομάδα και σε μία δύσκολη έδρα, κατάφερε να μείνει αλώβητος, ενώ βρέθηκε πίσω στο σκορ από μία λάθος διαιτητική απόφαση.

Ο Ατρόμητος, όμως, έρχεται μετά από ένα σκληρό μάθημα που πήρε η ομάδα του Γιώργου Δώνη στο «Γεντί Κουλέ». Οι φιλοξενούμενοι θα έρθουν να κάνουν το παιχνίδι τους χωρίς άγχος. Τον στόχο της Ευρώπης, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα τον πετύχουν, έχουν καλή ψυχολογία και αυτοπεποίθηση, ενώ θυμίζω ότι έχουν ήδη μία νίκη στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ και είναι η μοναδική ομάδα εντός συνόρων που δεν ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ.

Αυτός το ματς είναι ένα τεράστιο κίνητρο για τον Δώνη και τους ποδοσφαιριστές του. Θέλουν να δείξουν ότι η ήττα από τον ΟΦΗ ήταν απλώς μία κακή στιγμή. Επίσης, δεν έχουν εδραιωθεί στην πεντάδα, έχει πληγεί η αυτοπεποίθησή τους και η πίεση του αποτελέσματος βρίσκεται στην πλευρά τους. Πολύ απλά, διότι παίζουν σε έναν μεγάλο σύλλογο με βαριά φανέλα και επειδή είναι γηπεδούχοι.

Μία ήττα θα πληγώσει ακόμα περισσότερο την ομάδα και θα σκορπίσει απογοήτευση στον κόσμο. Το ίδιο ισχύει και για την ισοπαλία αν η εμφάνιση δεν είναι καλή. Αν ο Παναθηναϊκός κάνει δέκα φάσεις και η μπάλα δεν μπαίνει μέσα κάνουμε άλλη κουβέντα.

Σε κάθε περίπτωση το συγκεκριμένο ματς είναι απαιτητικό κι όταν αυξάνεται ο βαθμός δυσκολίας, τότε βγαίνουν στην επιφάνεια τα θετικά και τα αρνητικά. Είναι από τα παιχνίδια που θα δείξουν αν ο Παναθηναϊκός μπορεί -γιατί όχι- να διεκδικήσει την τρίτη ή την τέταρτη θέση και όχι απλώς να αγκομαχά για την πέμπτη κοιτώντας συνέχεια πίσω του ποιος ακολουθεί και τι κάνει.

Θα φανούν ενδεχομένως και ατομικές αδυναμίες. Μέχρι που μπορεί να φτάσει το ταβάνι ενός παίκτη. Έχει όντως του χεριού του αυτές τις ομάδες κι αξίζει να είναι σε έναν Παναθηναϊκό που θα διεκδικεί στο μέλλον το κάτι παραπάνω; Ή, μέχρι εδώ μπορεί και πάμε γι’ άλλα;

Για τον Γιώργο Δώνη είναι πολύ πιθανό αυτό το ματς να είναι ο καθρέπτης των δυνατοτήτων του Παναθηναϊκού. Περισσότερο απ’ ό,τι ήταν οι μάχες με ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό εκτός έδρας ή με την ΑΕΚ εντός. Γιατί, όπως ανέφερα εκεί μπορεί να μπει η δικαιολογία του χρήματος. Παίζει ρόλο, όπως και να το κάνουμε. Με την ομάδα του Κάναντι δεν ισχύει αυτό. Ακόμα κι ο πιο απαισιόδοξος οπαδός του «τριφυλλιού» πιστεύει στη νίκη σε ματς αυτού του είδους.

Γι’ αυτό καμιά φορά όταν δεν έρχονται επιτυχίες κόντρα σε δυνατούς μεν αντιπάλους, αλλά όχι με βαριά φανέλα, η γκρίνια μεγαλώνει. Να ξεκαθαρίσουμε φυσικά ότι αν δεν έρθει σ’ αυτό το παιχνίδι το επιθυμητό αποτέλεσμα, ότι δεν χρειάζεται να επιστρέψουμε στη μιζέρια. Θα πρέπει να σκέφτονται όλοι ρεαλιστικά για το που μπορεί να φτάσει ο φετινός Παναθηναϊκός. Κι ο Ατρόμητος δίνει ακριβώς αυτή την ευκαιρία σε όλους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ