Ολυμπιακός : Η άλλη αλήθεια της εικόνας

Ολυμπιακός : Η άλλη αλήθεια της εικόνας

Θα μπορούσε να έχει ξεμπλοκάρει ήδη ο Ολυμπιακός και όχι μόνο από την «παρέμβαση» του προπονητή

Σε πίεση. Λες και δεν πρόκειται για τον Τάκη Λεμονή, αλλά για κάποιον που τώρα μαθαίνει τους ρυθμούς ζωής στον οργανισμό «Ολυμπιακός». Με ύφος σχεδόν απολογητικό χθες στην απογευματινή του συνέντευξη στη Nova και με ατάκες που δεν ταιριάζουν σε έναν άνθρωπο που επί της ουσίας βρίσκεται στο σπίτι του. Πολύ μακριά από την συνηθισμένη του εικόνα.

Κατανοητό πως ο 57άχρονος τεχνικός έχει αναλάβει για πολλοστή φορά μια αποστολή δύσκολη, ότι οι ποδοσφαιριστές που υπάρχουν στο ρόστερ δεν είναι επιλογές του κλπ. Δεν γίνεται όμως να δύο μήνες και κάτι μετά την αλλαγή στον πάγκο να κουβεντιάζουμε για την εικόνα υπό τον παρανομαστή πως «οι προπονήσεις είναι αποκατάστασης και όχι κανονικές». Με τα αυτονόητα δηλαδή.

Τι θα πει «δεν είμαστε σε θέση να πειραματιζόμαστε στο πρωτάθλημα»; Το χθεσινό στον Κισσαμικό για το πρωτάθλημα ήταν κόουτς; Ή μήπως είναι νορμάλ να λέμε σοβαρά πως οι Ερυθρόλευκοι θα βελτιώσουν το ανασταλτικό τους προφίλ στην εορταστική διακοπή. Τότε δηλαδή που η άδεια είναι από εβδομάδα και πάνω! Παράξενη αντιμετώπιση από τον άνθρωπο που αν μη τι άλλο είχε πάντα εκείνη την ιδιαίτερη ξεχωριστή ικανότητα, να εμπνέει με την στάση του. Να βγαίνει μπροστά και όχι να παίζει με τις… λέξεις.

Πιθανότατα η στάση του Τάκη Λεμονή να παραπέμπει με έναν τρόπο και στην συνολική εικόνα της ομάδας. Στον Ολυμπιακό με την βαριά σκιά στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, την ομάδα με το ισχυρό ανοσοποιητικό που ακόμη και όταν δεν βρίσκει τον βηματισμό της, έχει τον τρόπο της να είναι εκεί. Έναν βαθμό μακριά από την κορυφή στην προκειμένη περίπτωση και σε μια διαδικασία αντεπίθεσης τουλάχιστον με βάση τα αποτελέσματα.

Ποιο είναι το… θέμα; Πως ως εδώ δεν έχουν προκύψει οι ποδοσφαιριστές που θα πάρουν την προσπάθεια αυτή στην «πλάτη», βάζοντας το ατομικό ταλέντο πάνω από την εικόνα της ομάδας για να καλύψουν αδυναμίες. Οι συνήθεις ύποπτοι για να το θέσουμε –ίσως- εντός πλαισίου. Ο Κώστας Φορτούνηςέχει να σκοράρει από τα μέσα Οκτώβρη. Ο Σεμπά που σε κανέναν δεν αρέσει αλλά πέρσι έκανε σεζόν 7 γκολ και 12 ασίστ και φέτος είναι ακόμη στο μηδέν. Ο Καρσελά που ήρθε να αλλάξει την ποιότητα του Ολυμπιακού στα άκρα, αλλά… τίποτα. Ακόμη και ο Πάρντο με τον Μάριν που έχουν στιγμές αλλά όχι κάτι παραπάνω. Για τον Εμενίκε φυσικά ούτε λόγος.

Ως εδώ οι Ερυθρόλευκοι παίρνουν λίγα από όλους, αλλά το ποδόσφαιρο που παρουσιάζουν χρειάζεται πολλά από λίγους. Χρειάζεται σημεία αναφοράς που δεν υπάρχουν στον βαθμό που επιβάλλουν τα οικονομικά δεδομένα του ρόστερ. Δεν είναι παράξενο ότι ο Τζούρτζεβιτς πέτυχε ένα γκολ με την Κέρκυρα και είχε μια γεμάτη και θυμωμένη εμφάνιση με τον Κισσαμικό, και έγινε ξαφνικά το πρόσωπο γύρω από το οποίο γυρίζει η συζήτηση. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Κούτρης εμφανίστηκε… Γεωργάτος έπειτα από δικό του γκολ με τον Λεβαδειακό.

Αν ο Ολυμπιακός έβρισκε έναν σέντερ φορ που θα του έδινε το εύκολο γκολ. Αν υπήρχε ένας μόνιμος δημιουργός. Αν δεν ήταν ως εδώ, πέραν του Οφόε, καλύτεροι της σεζόν ο Σισέ με τον Ανσαριφάρντ που έμειναν εκτός ευρωπαϊκής λίστας θα ήταν όλα πιο εύκολα. Για όλους. Καμία φορά τα προβλήματα και οι λύσεις στο ποδόσφαιρο είναι πολύ πιο εύκολα από ότι μπορεί να φανταστεί κανείς.

Ο Λεμονής το 2007-08 αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στην Σούπερ Λιγκ. Όλοι θυμούνται εκείνη τη σεζόν τα «διπλά» στο Τσάμπιονς Λιγκ και το 4-0 του κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. Λίγοι πως αν δεν ήταν ο Κοβάσεβιτς με τα 17 του γκολ σε 14 διαφορετικές αναμετρήσεις, ο τίτλος θα είχε χαθεί.  Υπήρχε τότε ένα φοβερό στατιστικό. Στα πρώτα του 16 ματς πρωταθλήματος είχε σκοράρει στα 12. Δεν είχε βάλει γκολ με Παναθηναϊκό (0-0), Άρη (1-1), Λάρισα (0-0) εκτός και με τον Παναθηναϊκό (1-1) εντός.

Ναι, ο Ολυμπιακός δεν είχε νικήσει σε κανέναν από αυτά τα παιχνίδια. Θα ήταν όλα πιο εύκολα, αν υπήρχε και φέτος ένας από τους πολλούς καλούς του ρόστερ, σε κατάσταση «παίρνω την ομάδα πάνω μου». Το ότι δεν υπάρχει κάνει ακόμη πιο δύσκολη τη δουλειά του προπονητή.

Πως αλλάζει αυτό; Σχετικά είναι όλα. Το γράψαμε άλλωστε και πρόσφατα. Ο Ολυμπιακός θα το παλέψει το πρωτάθλημα. Θα το πάει μέχρι τέλους και θα κάνει ότι μπορεί για το 8οΘα το κάνει είτε βρει πρωταγωνιστές στους παρόντες, είτε ανακατεύοντας την τράπουλα τον Γενάρη. Και σέντερ φορ έχει στο πρόγραμμα αυτή τη στιγμή, και σίγουρα έναν καλύτερο winger από τους υπάρχοντες. Αυτοί είναι όμως που θα αποφασίσουν στην πραγματικότητα για τις επόμενες κινήσεις. Ματς μπροστά υπάρχουν αρκετά, πόσο μάλλον για μια ομάδα που συνηθίζει και τον χειμώνα τις μεταγραφές να τις κάνει στα τέλη της προθεσμίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ