Δεν το έκανε αγγαρεία, ξεκούρασε και ανέδειξε πρόσωπα

Δεν το έκανε αγγαρεία, ξεκούρασε και ανέδειξε πρόσωπα

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε ένα ακόμα ροζ φύλλο αγώνα, ηταν σοβαρός με τον Κολοσσό και είδε τον Βεζένκοφ να κάνει ένα βήμα μπροστά...

Με την καταπόνηση να είναι μεγάλη από το ματς της Πέμπτης με την Εφές, το μυαλό να πηγαίνει από μόνο του αναγκαστικά στη δύσκολη εβδομάδα της Ευρωλίγκας και την απουσία των στυλοβατών των Ερυθρόλευκων αποδυτηρίων, περίμενα μία μέτρια εικόνα απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου στο «Βενετόκλειο».

Αντιθέτως, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε σοβαρότατος στο παρκέ, με «στόχευση» στο παιχνίδι του και δεν αντιμετώπισε κανένα απολύτως πρόβλημα με τους Ροδίτες.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ δοκίμασε και πάλι πολλά σχήματα, κράτησε ενωμένους τους παίκτες του και στον ρυθμό της αναμέτρησης με το αποτέλεσμα που παρουσίασαν να είναι 100% άρτιο.

Το σημαντικό είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν έβγαλε απλά την… υποχρέωση, δεν το είδε ως αγγαρεία, έπαιξε το μπάσκετ του και «σβηστά» επικράτησε του Κολοσσού στη Ρόδο.

Τέτοια ματς πολλές φορές είναι επικίνδυνα για γκέλα. Γιατί μπορεί να υπάρξει υπεροψία αρχικά, να στραβώσουν και μετά να τρέχεις για να τα προλάβεις.

Ευτυχώς κάτι τέτοιο δεν έγινε και οι Ερυθρόλευκοι έφυγαν από την Ρόδο με τη νίκη και πλέον κοιτούν τη διαβολοβδομάδα και την κόντρα με την Μπαρτσελόνα και την Γκραν Κανάρια.

ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟΝ ΒΕΖΕΝΚΟΦ, ΧΑΝΕΙ ΤΟΝ ΤΙΜΑ;

Εάν πρέπει κάτι να κρατήσει ο Ολυμπιακός σε αυτό το ματς, πέρα από την εικόνα του, είναι την όρεξη του Σάσα Βεζένκοφ. Μου αρέσει που δεν τα παρατάει ποτέ, όπως και ότι παρότι μπορεί να χάσει ένα σουτ, δεν θα σαστίσει, και θα το ξαναπάρει. Μαχητικός και στις δύο μεριές του παρκέ, με τα χέρια του πάντα στην φωτιά και 100% έτοιμος να αδράξει την ευκαιρία. Το πιο εντυπωσιακό του και προτέρημά του είναι ότι δεν έχει επηρεαστεί από τον… παραγκωνισμό του στα ματς της Ευρωλίγκας και απλά περιμένει με την ίδια ανυπομονησία το πότε θα ακούσει το όνομά του από τον Μπλατ για να περάσει στο παρκέ.

Ο Αμερικανοϊσραηλινός τεχνικός δείχνει να κερδίζει τον Βεζένκοφ ξανά.

Το αντίθετο νιώθω για τον Τίμα. Χωρίς αυτοπεποίθηση, με θολωμένο μυαλό, προβλήματα στην άμυνα και θέματα αντίληψης στο παιχνίδι μέσα. Δεν κρύβω ότι ήμουν κατενθουσιασμένος με την απόκτησή του το καλοκαίρι. Μέχρι στιγμής εάν βάλεις σε μία νοητή γραμμή εκκίνησης όλους τους παίκτες του Ολυμπιακού και τους αφήνεις να τρέξουν, ο Λετονός φόργουορντ παραμένει στην αφετηρία, την ώρα που οι περισσότεροι του ρίχνουν γύρο ή και γύρους. Στο χέρι του είναι να γυρίσει την κατάσταση. Εξάλλου ο Μπλατ είναι ακριβοδίκαιος και το έχει δείξει με πράξεις…

ΥΓ1. Τι τύπος ο Μπλατ. Χαίρεσαι να τον ακούς και να τον βλέπεις όταν μιλάει σε συνεντεύξεις. Ειδικά οι ατάκες του; Φωτιά και λάβρα, με αστείρευτο χιούμορ. Αυτός, ο Πασκουάλ, ο Μπάνκι. Στολίδια για το ελληνικό πρωτάθλημα. Στην ψωροκώσταινά μας, υπάρχει κάτι το αισιόδοξο..

ΥΓ2. Ο Τσουμάνης είναι από τα παιδιά που ξεχωρίζουν στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού. Δουλεύει στο κορμί του, έχει βελτίωση και προπονείται με τους Άνδρες των Ερυθρόλευκων. Και αυτός, όπως και ο Ποκουσέφσκι, ο Ζευγαράς και τα υπόλοιπα παιδιά των Πειραιωτών, είναι σε διαρκής παρακολούθηση από τον Μπλατ. Ειδικά ο πρώτος, ο οποίος περνάει ώρες με τον Καλαβρό και δουλεύει το κορμί του διαρκώς.

ΥΓ3. Μιλώντας για τους μικρούς του Ολυμπιακού, εντυπωσιάζει στην Α2 ο Νίκος Αρσενόπουλος με τη φανέλα του Ψυχικού. Το είχαμε γράψει εξ αρχής ότι ο δανεισμός του ήταν ιδανική επιλογή. Παίζει κοντά στα 30 λεπτά, ο κόουτς Ρεμένταλας τον πιστεύει και αυτός το βγάζει στο παρκέ. Σε 10 παιχνίδια έχει 14,1 πόντους κατά μέσο όρο, με κάτι παραπάνω από δύο τρίποντα στο παιχνίδι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ