Η διπλή αποτυχία της ΑΕΚ δεν «μακιγιάρεται»…

 Η διπλή αποτυχία της ΑΕΚ δεν «μακιγιάρεται»…

Η ΑΕΚ πάτωσε στον Ομιλό της και έμεινε πολύ πίσω στο πρωτάθλημα αποχαιρετώντας τον τίτλο πριν βγει ο μήνας Σεπτέμβριος. Όταν λοιπόν αξιολογούμε την πορεία της στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι λογικό να το κάνουμε και σε σχέση με το πρωτάθλημα.

Διάβασα με προσοχή την ανάρτηση του Αντρέα Δημάτου σχετικά με την παρουσία της ΑΕΚ στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ. Συμφωνώ στις περισσότερες από τις επισημάνσεις που κάνει . Εχω την εντύπωση πως ο  Διευθυντής Επικοινωνίας της ΑΕΚ επιχειρεί σε μεγάλο βαθμό να διασκεδάσεις απόψεις που ακούστηκαν από τους ίδιους τους οπαδούς της Ενωσης και μηδένιζαν τρόπον τινά την παρουσία της ομάδας στους ομίλους. Από μόνη της η πρόκριση στους Ομίλους συνιστά μεγάλη επιτυχία για την ΑΕΚ. Από την στιγμή που μπήκε σε αυτούς θα πρέπει και η ίδια να θέλει να κρίνεται με βάση τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματα και όχι με την διαρκή επίκληση της επιτυχίας που συνιστούσε η συμμετοχή.

Τα όσα βίωσε ο Δικέφαλος στο κανονικό Τσάμπιονς Λιγκ ορισμένοι, τα είχαν προβλέψει και τα φοβούντο από την ώρα που έγινε γνωστή η κλήρωση. Η ομάδα του Ουζουνίδη καλείτο να μπει στην μάχη με μεγάλες αδυναμίες και ελλείψεις στο ρόστερ. Τέτοιες που όχι απλά θα έκαναν δύσκολη μια καλή παρουσία στην διοργάνωση αλλά θα υπονόμευαν και τον διατυπωμένο και ομολογημένο στόχο της εκ νέου κατάκτησης του πρωταθλήματος. Οι φόβοι των επιφυλακών βγήκαν αληθινοί. Η ΑΕΚ πάτωσε στον Ομιλό της και έμεινε πολύ πίσω στο πρωτάθλημα αποχαιρετώντας τον τίτλο πριν βγει ο μήνας Σεπτέμβριος. Όταν λοιπόν αξιολογούμε την πορεία της Ενωσης στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι λογικό να το κάνουμε και σε σχέση με το πρωτάθλημα. Ετσι, αντικρίζοντας την κατάσταση φτάνουμε εκεί που δεν πήγε η στην ανάρτησή του ο Αντρέας Δημάτος.

Στις ευθύνες της Διοίκησης. Για το… κοντό και όχι τόσο ποιοτικό ρόστερ της ομάδας. Να είναι κοντό και να μην φτάνει για δυο διοργανώσεις γίνεται κατανοητό σε μεγάλο βαθμό. Να μην είναι ποιοτικό με συνέπεια να βγαίνει η ομάδα εκτός διεκδίκησης τίτλου και μάλιστα πριν πιάσουν τα μεγάλα κρύα είναι πρόβλημα  για όλους όσοι είχαν λόγο στον μεταγραφικό σχεδιασμό και την υλοποίηση του. Θα μπορούσε κανείς να διαβάσει τα γεγονότα διαφορετικά να επρόκειτο για μι ανέα ομάδα που χτιζόταν από την αρχή για διάφορους λόγους και κατά συνέπεια ήθελε χρόνο και υπομονή. Μα δεν επρόκειτο περί αυτού. Ισα-ίσα αποδείχτηκε πως ήταν ομάδα περιορισμένης χρονικής ευθύνης από την στιγμή που δεν μπορεί όπως αποδεικνύεται, να κρατήσει ούτε φέτος βασικά στελέχη της και αναγκάζεται να ψάξει νέα στην δύσκολη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη.

Μέσα σε όλα αυτά συνεχίζεται η ταραγμένη σχέση της ΑΕΚ με μια μερίδα των φιλάθλων της που ίσως της στοιχίσει μια βαριά τιμωρία. Όπως και να δει κανείς τον απολογισμό αυτός είναι αρνητικός. Τόσο αρνητικός που πια δεν ωφελεί να γίνονται αναφορές στο που βρισκόταν η ΑΕΚ. Μια πραγματικά μεγάλη ομάδα δεν επικαλείται τις επιτυχίες του πρόσφατου παρελθόντος για να δικαιολογήσει τις τρανταχτές αποτυχίες του παρόντος. Διότι περί αυτού πρόκειται…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ