Το πιο κομβικό ματς για τον ΠΑΟ μέχρι το επόμενο

Το πιο κομβικό ματς για τον ΠΑΟ μέχρι το επόμενο

Ο Παναθηναϊκός δίνει ένα σπουδαίο παιχνίδι απόψε. Η βαθμολογική πίεση έχει μπει για τα καλά στο πετσί του Τριφυλλιού.

Η βαθμολογική πίεση όσο περνούν οι αγωνιστικές αυξάνεται. Ο φετινός Παναθηναϊκός, όπως λέει συνεχώς ο Γιώργος Δώνης, έχει πρώτο στόχο την εξέλιξη, αλλά δεν γίνεται αυτή να μην συνδυάζεται με αποτελέσματα.

Το «τριφύλλι» πριν αρχίσει η σεζόν, όποιο κι αν ήταν το κλίμα που επικρατούσε είχε φέτος υποχρέωση να βγει στην Ευρώπη για να εκτίσει την ποινή. Πολύ περισσότερο τώρα με τις προσδοκίες που δημιούργησε. Δεν νοείται να μην μπει στην πεντάδα το «τριφύλλι». Οι παίκτες του έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια, ο κόσμος τους έχει πιστέψει και θα είναι πλήγμα για την αυτοπεποίθησή τους, να μην επιτευχθεί ο στόχος της Ευρώπης.

Ο αγώνας με τον δεύτερο Ατρόμητο, όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, είναι ο πλέον κομβικός της σεζόν. Μέχρι τον επόμενο φυσικά… Το «τριφύλλι» προέρχεται από ήττα στο Ηράκλειο και καλείται να αποδείξει ότι ήταν μία κακή παρένθεση. Επιπλέον, ο Παναιτωλικός προσπέρασε στη βαθμολογία τους «πράσινους» και τους υποδέχεται την ερχόμενη αγωνιστική στο Αγρίνιο. Ο Παναιτωλικός δεν έχει τη δυναμική του Παναθηναϊκού, αλλά δεν έχει και την πίεση του ευρωπαϊκού στόχου. Στη θέση που βρίσκεται θα παίζει πιο ελεύθερα, όπως κι οποιοσδήποτε άλλος αντίπαλος. Ενώ για τον Παναθηναϊκό είναι αυτοσκοπός. Και το άγχος πάντα παίζει ρόλο.

Το «τριφύλλι», παράλληλα, είναι ισόβαθμο (εκτός του Άρη) με την Ξάνθη που παίζει με τον ουραγό Απόλλωνα και τη φιλοξενεί με την έναρξη του νέου έτους, ενώ είδε τον Αστέρα Τρίπολης να πλησιάζει στον βαθμό (έναν πίσω είναι και ο Πανιώνιος). Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, οφείλει σήμερα, αλλά και στο Αγρίνιο, να πάρει το μάξιμουμ των βαθμών. Με δύο νίκες όλα θα είναι ιδανικά. Θα κλείσει τον πρώτο γύρο εντός στόχου κι επειδή είναι  καλύτερο το πρόγραμμα που έχει στον δεύτερο γύρο, θα μπορεί να ελπίζει ότι δεν χάνεται ο στόχος, ενώ και με μικρότερη πίεση να δουλέψει όντως την εξέλιξη της ομάδας.

Αν δεν έρθουν, όμως, δύο νίκες ή έστω τέσσερις βαθμοί, τότε το άγχος θα βαραίνει τα πόδια των παικτών. Όσο πιο βατό να είναι το πρόγραμμα στη συνέχεια (έχει λίγες εξόδους στην επαρχία η ομάδα), θα προστεθεί η κόπωση των νέων παικτών, πιο δυνατά ματς κυπέλλου, τιμωρίες… Ο Παναθηναϊκός έχει ήδη το -6. Δεν θα είναι εξίσου εύκολο και ψυχολογικά να κυνηγάει άλλες ομάδες. Ο Γιώργος Δώνης, όσο πιο γρήγορα δείξει η ομάδα ότι μπορεί να πετύχει την πεντάδα, τόσο πιο εύκολο θα είναι να εντάξει στο σχήμα κι άλλους νέους παίκτες. Όσο, όμως, θα αποτελεί προτεραιότητα η βαθμολογία δεν θα του δίνεται αυτή η δυνατότητα.

Για τον κόσμο του Παναθηναϊκού επίσης η νίκη επί του Ατρόμητου είναι ένας εφικτός στόχος. Μην ξεχνάμε ότι οι «πράσινοι» φέτος δεν έχουν νίκη επί κανενός αντίπαλου από την τέταρτη θέση και άνω. Έχασαν από ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, έφεραν ισοπαλία με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και εντός έδρας έχουν την ευκαιρία για μία σπουδαία νίκη. Θα είναι μία τονωτική ένεση για τον κόσμο. Οι οπαδοί, όπως έχουμε ξαναπεί, όσο κι αν γουστάρουν τη φετινή προσπάθεια, θέλουν και νίκες. Αν για παράδειγμα δεν έρθει σήμερα μία νίκη, θα προκληθεί απογοήτευση και δύσκολα στη συνέχεια θα υπάρχει δυναμική παρουσία. Όσο κι αν παλεύει η ομάδα, όσο καλό ποδόσφαιρο κι αν παίζει. Γι’ αυτό ο αγώνας με τον Ατρόμητο μπορεί να έχει πολλά οφέλη σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, αλλά και αρκετά αρνητικά δεν έρθει η ισοπαλία ή ακόμα περισσότερο η ήττα. Ακριβώς γι’ αυτό και είναι ένα απολύτως κομβικό παιχνίδι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ