Ολυμπιακός : Αφού δεν φτιάχνει η άμυνα ας δυναμώσει την επίθεση

Ολυμπιακός : Αφού δεν φτιάχνει η άμυνα ας δυναμώσει την επίθεση

Μόλις σε πέντε από τα 24 επίσημα ματς δεν έχει δεχθεί γκολ φέτος ο Ολυμπιακός. 14 έχει ήδη δεχθεί στο πρωτάθλημα, 31 στο σύνολο. Λύση δεν βρίσκεται στο ανασταλτικό πρόβλημα, λύση μπορεί να βρεθεί μέσω της επίθεσης.

Δεν χρειάζεται και μεγάλη ανάλυση για να καταλάβει κανείς πως το πρόβλημα που διακρίνει τον Ολυμπιακό στη φετινή σεζόν εστιάζεται κυρίως στην ανασταλτική λειτουργία του. Οι αριθμοί (εκτός από την εικόνα της ομάδας) δείχνουν το πρόβλημα. Έχουμε και λέμε λοιπόν. Σε μια σεζόν που ξεκίνησε από τα τέλη Ιουλίου ο Ολυμπιακός έχει παίξει έως τώρα 24 επίσημα παιχνίδια.

Σε πόσα δεν έχει δεχθεί γκολ; Σε πέντε! Μόλις σε πέντε αγώνες έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του ο πρωταθλητής Ελλάδας. Το εντυπωσιακό είναι πως ένα από αυτά τα πέντε είναι με την Μπαρτσελόνα! Τα άλλα τέσσερα είναι κατά σειρά με Ριέκα στην Κροατία, Λαμία, ΠΑΟΚ και Αχαρναϊκό.

Ειδικά στο πρωτάθλημα στις πρώτες 12 αγωνιστικές ο Ολυμπιακός έχει δεχθεί 14 γκολ. Σκεφτείτε πως στα δύο τελευταία πρωταθλήματα είχε δεχθεί 16. Όχι στις πρώτες 12 αγωνιστικές αλλά σε όλο το πρωτάθλημα!

Στο σύνολο, σε όλες τις διοργανώσεις ο Ολυμπιακός έχει δεχθεί αισίως 31 γκολ! Πρόβλημα λοιπόν σημαντικό που Δεκέμβριο μήνα που φτάσαμε (καλό μήνα σε όλους) φαίνεται πως δεν μπορεί να λυθεί. Και επειδή πολλές φορές κάνουμε το λάθος να τα ρίχνουμε όλα στους αμυντικούς είναι σαφέστατο πως το πρόβλημα είναι συνολικό, πρόβλημα ανασταλτικής λειτουργίας.

Η βάση του προβλήματος βρίσκεται ξεκάθαρα στο καλοκαίρι και στη δουλειά που δεν έγινε από τον Χάσι. Ο Λεμονής στην πορεία αναλαμβάνοντας την ομάδα δεν βρήκε τις λύσεις που θα ήθελε. Το μάζεψε κάπως αλλά δεν το έλυσε.

Με την Ευρώπη να έχει τελειώσει, για την ακρίβεια να τελειώνει και ουσιαστικά την επόμενη εβδομάδα με το τελευταίο άνευ βαθμολογικής σημασίας για τον Ολυμπιακό, ματς με την Γιουβέντους το ζητούμενο για τους Πειραιώτες είναι πως θα το αντιμετωπίσουν στις εγχώριες διοργανώσεις.

Και για καλό του Ολυμπιακού στην Ελλάδα μπορεί να βρεθεί λύση στο ανασταλτικό πρόβλημα. Μέσω της επίθεσης.

Δύσκολα πια ο Ολυμπιακός θα μπορέσει να αλλάξει θεαματικά εικόνα στο ανασταλτικό του κομμάτι. Μπορεί όμως και επιβάλλεται να το «κρύψει» μέσω της επίθεσης του. Όπως συνέβη για παράδειγμα στην Κέρκυρα. «Έμπαζε» πίσω, όμως μπροστά στο δεύτερο ημίχρονο όταν ο Λεμονής έβαλε δύο επιθετικούς, ανέβασε ψηλά την ομάδα και γέμισε την αντίπαλη περιοχή, βρήκε την λύση.

Και πλέον θαρρώ πως η απάντηση στο πρόβλημα στα μετόπισθεν πρέπει να είναι η επίθεση. Το ματς με τον Απόλλωνα που έρχεται το Σάββατο, ξέχωρα από την δεδομένη σημασία του για την απαραίτητη νίκη, προσφέρεται για να μπορέσει ο Λεμονής να ανεβάσει την πίεση στον αντίπαλο μέσω της επίθεσης. Ο Τζούρτζεβιτς βρίσκει ρυθμό και μπορεί κάλλιστα να παίξει μαζί με τον Ανσαριφάρντ στην επίθεση. Ακόμη και αν ο Λεμονής δεν θελήσει να αλλάξει το σύστημα, παίζοντας και πάλι με 4-2-3-1 η παρουσία του Μπεν (στα άκρα) μπορεί να τον βοηθήσει στην επιθετικότητα της ομάδας.

Εν κατακλείδι ο Ολυμπιακός οφείλει να ποντάρει στην επίθεση του για να βρει τα αποτελέσματα που θέλει στο πρωτάθλημα. Στη λογική, αφού λύση δεν βρίσκεται στο ανασταλτικό κομμάτι, να βάζω περισσότερα από όσα δέχομαι. Στο τέλος άλλωστε αυτό που μένει είναι αν νίκησες, ειδικά σε μια χρονιά που η κατάκτηση του πρωταθλήματος ξεπερνά τα πάντα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ