Η πρώτη μεγάλη νίκη μέχρι την επόμενη…

Η πρώτη μεγάλη νίκη μέχρι την επόμενη…

Στο κάστρο του ΟΑΚΑ έφυγε με σκυμμένο κεφάλι και ο Ατρόμητος. Οι μαχητές του Δώνη βγάζουν συνεχώς λαγούς από το καπέλο τους.

Ο Παναθηναϊκός είχε ουσία, ψυχή και τύχη κόντρα στον Ατρόμητο. Είχε και Διούδη. Θα μπορούσε ο 25χρονος τερματοφύλακας να έχει μία μεγάλη απόκρουση στο ενεργητικό του, αυτή στο 75’ στην προβολή του Κουλούρη.

Ο Σιδηρόπουλος, όμως, ήθελε να του βάλει δύσκολα. Καταλόγισε ένα ανύπαρκτο πέναλτι, αλλά ο Διούδης δεν μάσησε. Το έβγαλε, όπως το ίδιο έκανε και στο «Κλ. Βικελίδης». Όχι αυτή τη φορά ο διαιτητής του συνδέσμου Δωδεκανήσου δεν έδειξε δεύτερο πέναλτι εις βάρος του «τριφυλλιού», όπως είχε πράξει πριν δύο εβδομάδες ο Τζοβάρας. Ο Παναθηναϊκός πήρε μία σπουδαία νίκη, την πρώτη του με αντίπαλο της πρώτης τετράδας. Μέχρι την επόμενη… Κι ανέβηκε στην πέμπτη θέση δύο βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια ΑΕΚ, ενώ μείωσε στο -6 τον Ατρόμητο. Με τον οποίο θα ήταν ισόβαθμος στην τρίτη θέση, αν δεν είχε αυτός το δικό του -6.

Όλα αυτά με τον Παναθηναϊκό να μην έχει στη σύνθεσή του τον αρχηγό του Δημήτρη Κουρμπέλη, τον πιο ακριβοπληρωμένο κι έμπειρο παίκτη του τον Μουνιέ, τον πολυθεσίτη Κουλιμπαλί και στο δεύτερο ημίχρονο και τον σκόρερ του Μακέντα. Ο Ιταλός πέτυχε γκολ επιθετικού τοπ κλάσης. Το είχα αναφέρει κι όταν αποκτήθηκε και γκρίνιαζαν πολλοί οπαδοί του Παναθηναϊκού. Παίκτης που έχει αγωνιστεί βασικός στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν μπορεί να είναι άσχετος. Λες και οι υπόλοιπες πιο πλούσιες ομάδες όπως η ΑΕΚ ή ο Ολυμπιακός έχουν αυτή τη στιγμή καλύτερους επιθετικούς.

Το ματς με τον Ατρόμητο ήταν μία ακόμα απόδειξη ότι ο Παναθηναϊκός έχει χίλιους τρόπους να νικάει ή έστω να μένει όρθιος. Αυτή η νίκη ήταν μάγκικη. Σίγουρα είχε και δόση τύχης, αφού οι Περιστεριώτες, που είχαν τρομερό άστρο έως τώρα, σημάδεψαν δύο φορές τα δοκάρια. Το πρώτο στο 0-0 και το δεύτερο στην… παράταση. Τρία λεπτά καθυστερήσεις έδειξε ο Σιδηρόπουλος και το έληξε στο 96’. Δεν θέλω να σκεφτώ πως θα μπορούσαν να αντιδράσουν κάποιοι αν το πλασέ του Μπουσούλατζιτς κατέληγε στα δίχτυα.

Όπως και να έχει, το ΟΑΚΑ αποδεικνύεται κάστρο. Ποιος το φανταζόταν όταν το καλοκαίρι η κόντρα Γιαννακόπουλου-Αλαφούζου οδηγούσε την ομάδα εκτός Λεωφόρου, ότι δεν θα την επηρεάσει αγωνιστικά αυτή η μετακόμιση. Ο Παναθηναϊκός εντός έδρας είναι με τον ΠΑΟΚ οι μοναδικές αήττητες ομάδες. Οι «πράσινοι» μετρούν έξι νίκες και μία ισοπαλία με την ΑΕΚ, η οποία κάλλιστα θα μπορούσε να ήταν νίκη. Ήταν καλύτερος ο Παναθηναϊκός και την άξιζε. Τα τέρματα επίσης είναι 15-3 για την ομάδα του Δώνη στο Ολυμπιακό Στάδιο, ενώ εκτός έχει πετύχει οκτώ.

ΥΓ.: Το ματς με τον Παναιτωλικό είναι πολύ δύσκολο. Τόσο γιατί αυτή τη στιγμή θεωρούνται αμφίβολοι οι Κουρμπέλης, Μακέντα, όσο και γιατί ακολουθεί από ένα ταξίδι μεσοβδόμαδα στα Χανιά για το κύπελλο. Εκτός του ότι οι Αγρινιώτες είναι σε φόρμα και βρίσκονται σε καλό φεγγάρι.

ΥΓ1.: Ο Σιδηρόπουλος έχει θέμα με τον Παναθηναϊκό. Λάθος πέναλτι υπέδειξε πάλι κι εκνεύρισε τον κόσμο. Στην πρεμιέρα αρνήθηκε πεντακάθαρο πέναλτι στον Χατζηγιοβάνη και τώρα έδωσε ένα τζαρτζάρισμα.

ΥΓ2.: Ο Κάτσε ανεβαίνει από παιχνίδι σε παιχνίδι. Χρήσιμος παίκτης για τον Παναθηναϊκό. Θα δώσει ο Αλαφούζος τις 400.000 ευρώ για την αγορά του και το συμβόλαιο που θέλει ο διεθνής αμυντικός μέσος;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ