Όταν «πετάς» χωρίς φτερά!

Όταν «πετάς» χωρίς φτερά!

Ο Μαρτίνς βρήκε τον τρόπο για να φτάσει η ομάδα του σε έξι γκολ απέναντι σε Μίλαν και Λαμία και μάλιστα χωρίς εξτρέμ και με διαφορετικούς σκόρερ!

Το απλοποίησε τελικά το ματς με την Λαμία ο Ολυμπιακός παρά το γεγονός ότι η εξυγίανση έδωσε τον… αγώνα της, αλλά δεν τα κατάφερε όπως στην Ξάνθη.  Και το ωραίο είναι ότι ο Μπαστιέν που έπαιξε στον αγώνα με την Μίλαν είναι κι αυτός… διεθνής, όπως ο Τζήλος, ο Διαμαντόπουλος και ο… βετεράνος Σιδηρόπουλος, που πήγε στη βούλα στο ΟΑΚΑ για λογαριασμό του Ατρόμητου-ίσως να τον μπέρδεψαν οι αρκετοί δανεικοί του ΠΑΟΚ!

Απλά ο Ολυμπιακός τούτη τη φορά προσπέρασε και τους διαιτητές αν και δεν είναι και υποχρεωμένος να το κάνει και μάλιστα σε κάθε παιχνίδι, όμως έτσι το απαιτούν οι ανάγκες της… ισονομίας του Γραμμένου στο ελληνικό ποδόσφαιρο.  Οι ερυθρόλευκοι πέταξαν χωρίς… φτερά, αν αναλογιστεί κανείς ότι έμειναν υποχρεωτικά εκτός πλάνου οι τραυματίες Χριστοδουλόπουλος και Ναουέλ όπως και ο τιμωρημένος Ποντένσε.

Πως το ξεπέρασε αυτό ο Μαρτίνς; Χρησιμοποιώντας μία τετράδα με τους Φορτούνη, Νάτχο, Φετφατζίδη και Γκερέρο που άλλαζαν θέσεις μπροστά και ανακάτευαν συνέχεια την τράπουλα, κάνοντας δύσκολη τη ζωή των αμυντικών του Χάβου. Ο Φορτούνης ξεκίνησε από σέντερ φορ με τον Γκερέρο αριστερά και τον Νάτχο στον άξονα, όμως στη φάση του πρώτου γκολ βρέθηκε ο Νάτχο αριστερά, ο Φόρτου στη μέση και ο Ισπανός σε θέση μέσα δεξιά, όπου και παρέλαβε την μπάλα για να τη στείλει στα δίχτυα. Και στο 2-0 με το οποίο επί της ουσίας «έσβησε» το ματς στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Φετφατζίδης επιχείρησε το σουτ που νίκησε τον τερματοφύλακα της Λαμίας από αριστερά.

Όταν έχεις κίνηση πάντα απλοποιείς τη δική σου αποστολή, καθώς η αντίπαλη άμυνα δεν μπορεί να προσαρμόσει εύκολα τα μαρκαρίσματά της και κάπως έτσι όταν χρειάστηκε να αλλάξει θέσεις άφησε αφύλακτο τον Γκερέρο ή της βγήκε από το πουθενά ο Ομάρ πετυχαίνοντας το 3-0.

Έξι γκολ σε δύο διαδοχικά ματς πέτυχαν οι ερυθρόλευκοι από Πέμπτη σε Κυριακή και το ένα από αυτά ήταν απέναντι στην Μίλαν. Με έξι διαφορετικούς σκόρερ. Την εστία του Ρέινα παραβίασαν οι Σισέ, Γκιγιέρμε (ή Ζαπάτα) και Φορτούνης και αυτή του Σαράνοφ οι Γκερέρο, Φετφατζίδης, Ελαμπντελαουί.  Για όλα τα προβλήματα υπάρχουν λύσεις αρκεί να δουλεύει σωστά ο προπονητής σου.  Και ο Μαρτίνς μας το έδειξε για μία ακόμη φορά ότι το ψάχνει – όπως μας το είχε πει όταν ο Ολυμπιακός δεν είχε το γκολ-  στις προπονήσεις και το βλέπουμε πλέον και στα επίσημα τεστ.  Τώρα πια δεν κάνει πολλές αλλαγές από παιχνίδι σε παιχνίδι, αλλά παρόλα αυτά βρίσκει τρόπο να βάλει στην ενδεκάδα ακόμη και τον Μάνο ή τον Βρουσάι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ