Μια ΑΕΚ που… δεν και «φωνάζει» για αλλαγές

Μια ΑΕΚ που… δεν και «φωνάζει» για αλλαγές

Αυτή η ΑΕΚ «ταλαιπωρεί» και «ταλαιπωρείται» και μοιάζει παρατημένη στην κατηφόρα μέχρι να επέμβει ο ίδιος ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Πάει και παρακάτω; Ναι. Αν την αφήσεις την ομάδα θα κατρακυλήσει και άλλο. Και η ΑΕΚ αυτή την στιγμή μοιάζει παρατημένη στην κατηφόρα… Ολοταχώς για να «καταστραφεί», να πέσει στον τοίχο. Το χθεσινό 90λεπτο στη Λάρισα ήταν μια «ταλαιπωρία», μια… γκαζιά προς τον τοίχο. Από μία ομάδα που «ταλαιπωρεί» και «ταλαιπωρείται». Αυτό έκανε στο «χωράφι» της Λάρισας η ΑΕΚ. «Χωράφι» πάντως για να ξηγιόμαστε, είναι και για τους παίκτες της Λάρισας. Και για τους παίκτες του Παναθηναϊκού που έκαναν διπλό με 3 γκολ και για τους παίκτες του Πανιωνίου που έβαλαν 2 και ας έχασαν. Η Πρωταθλήτρια θα έπρεπε να είναι προετοιμασμένη που πάει, θα έπρεπε να είναι υποψιασμένη τι θα αντιμετωπίσει. Εκεί έπαιξε πέρυσι δύο αντίστοιχα ματς σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Αίμα και άμμος ήταν και τότε. Και τώρα τι;

Η ΑΕΚ ήταν απροετοίμαστη σε όλα τα επίπεδα και δεν κέρδισε. Ευτυχώς που πέτυχε τον Μπαργκάν που δεν… το έχει και τελικά δεν έχασε, ευτυχώς που είχε την εμπειρία πως να μείνει στην γραμμή ο Οικονόμου και δεν ζήσαμε την απόλυτη αγωνιστική καταστροφή.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα έχει αποδεχθεί τα πάντα. «Ναι», σε όλα. Από τη μεταγραφή χαφ και τις καθυστερημένες μεταγραφές που έγιναν προς τα τέλη Ιουλίου, μέχρι το ξαφνικό, αναίτιο και βιαστικό «κόψιμο» τριών βασικών από την ενδεκάδα. Και φτάσαμε Νοέμβρη-Δεκέμβρη να έχει πάρει δύο νίκες και συνολικά οκτώ βαθμούς από τους 18 που θα μπορούσε να πάρει απέναντι σε ομάδες που δεν ήταν ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε ο Ολυμπιακός!

Η εικόνα χθες στη Λάρισα δεν χρήζει μεγάλης ανάλυσης. Ότι φάνηκε, αυτό ήταν. Ομάδα χωρίς χαφ, δεν πάει πουθενά. Ομάδα με τόσες απουσίες, δεν πάει πουθενά. Ομάδα με τόσες αποστάσεις στο χορτάρι, δεν πάει πουθενά. Ομάδα με προπονητή που βρίσκει δικαιολογίες, που βρίσκει πάντα κάτι εκτός αγώνα να φταίει, αλλά ποτέ ο ίδιος ή οι διοικητικές αποφάσεις, δεν πάει πουθενά.

Επιχείρησε να της αλλάξει τσιπάκι στην μετά-Χιμένεθ εποχή μετά την πρόκριση στους ομίλους του Champions League και τα έκανε… μαντάρα. Εχασε με το «καλημέρα» το δικαίωμα να διεκδικήσει η ΑΕΚ το πρωτάθλημα. Η εικόνα του είναι όπως και της ομάδας του. Θλιβερή. Είναι άσχημο οι αλλαγές προπονητών, είναι άσχημο να μην μένει ένας προπονητής για να κριθεί όταν πρέπει, αλλά εδώ η αλήθεια είναι ότι ο Ουζουνίδης… φωνάζει μόνος του ότι «δεν». Δεν «κολλάει» με την ΑΕΚ, δεν έχει «χημεία». Μια χαρά προπονητής είναι, μπορεί να μην… κολλάει με το κλαμπ. Συμβαίνει.

Γενικώς η ΑΕΚ… δεν, φέτος. Στο χορτάρι όσα βλέπουμε είναι ευθύνη του Ουζουνίδη. Η μεταγραφική δυσλειτουργία που φτάσαμε 17 Δεκέμβρη και δεν έχει έρθει ποδοσφαιριστής για να μπει αρχές Γενάρη έτοιμος στην 11αδα είναι δεδομένη και φέρει διοικητική υπογραφή. Πόσο μάλλον όταν η ΑΕΚ χρειάζεται τον κόφτη, τον οργανωτικό χαφ και τον εξτρέμ από το… πρώτο λεπτό του 2019. Αρα και στις μεταγραφές… δεν. Στα της ΠΑΕ η κακή οργάνωση και η απουσία πλάνου στο ματς με τον Αγιαξ σε επίπεδο ασφαλείας, ενώ γνώριζαν τι είχε συμβεί μία ημέρα πριν στο κέντρο της Αθήνας, δεν αποκλείεται να στοιχίσει στην ΑΕΚ κάτι παραπάνω από πολύ ακριβά. Ίσως τινάξει και το πλάνο της για τα επόμενα 1-2 χρόνια, αλλά μακάρι να μην το ζήσει και αυτό. Για το ζήτημα των εισιτηρίων με την Μπάγερν Μονάχου, είναι αστείο ότι έγινε για 32.000 ευρώ. Αστείο που έγιναν τόσα δυσφημιστικά άρθρα εντός και εκτός Ελλάδος για 32.000 ευρώ.

Για όλα τα παραπάνω, μοιάζει παρατημένη στην κατηφόρα η ΑΕΚ.

Μια ομάδα που χτίζει το σπίτι της, είναι στην τελική ευθεία για να μπει στο πιο όμορφο και σύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο στην Ελλάδα, μια ομάδα που τον Μάιο σήκωνε το πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια και έβγαζε χιλιάδες κόσμου στους δρόμους της Νέας Φιλαδέλφειας, μια ομάδα που τέλη Αυγούστου πανηγύριζε την πρόκριση της στους ομίλους του Champions League, είναι κρίμα τέλη Δεκεμβρίου να δείχνει αυτή την μίζερη εικόνα διάλυσης… Δεν είχε και δεν έχει καμία δικαιολογία να έχουν διαλυθεί τα πάντα, ενώ θα έπρεπε κάθε φορά να βελτιώνει και κάτι, να προχωρά και παρακάτω.

Ο Μελισανίδης δεν χρειάζεται υποδείξεις και προτάσεις. Ο Μελισσανίδης είναι παράγοντας από το ’80, πριν καν γεννηθούν ή όταν πρωτοπερπατούσαν οι περισσότεροι που βρίσκονται στο ποδόσφαιρο. Ξέρει τι χρειάζεται. Γνωρίζει άριστα μια εταιρία τι πρέπει να έχει, τι πρέπει να κάνει για να λειτουργεί πιο άμεσα και γρήγορα. Πως εκσυχρονίζεται μια εταιρία, τι στελέχη θέλει κλπ. Γνωρίζει πολύ καλά τι πρέπει να γίνει για να επανέλθει η ΑΕΚ στα επίπεδα της. Μετά το πρώτο δευτερόλεπτο αφού τελείωσε το ματς με τη Βίντι την 28η Αυγούστου και τα… μπάχαλα του Λιβάγια, μέχρι και χθες στο χωράφι της Λάρισας, όλα μοιάζουν με ένα τεράστιο πισωγύρισμα.

ΥΓ: Είναι ντροπή για το ελληνικό πρωτάθλημα ο αγωνιστικός χώρος στη Λάρισα, σε ένα γήπεδο που έκανε εγκαίνια το 2010. Και την πλήρωσε ο παίκτης της Λάρισας που μακάρι να γυρίζει γρήγορα και γερός. Είναι ντροπή και για τα υπόλοιπα γήπεδα που έχουν τέτοιο πρόβλημα, όπως πχ πλέον το ΟΑΚΑ, ή το Γεντί Κουλέ. Είναι ντροπή διαιτητές να είναι τόσο φοβισμένοι πια και να μην αφήνουν τα παιχνίδια να έχουν ρυθμό (18 φάουλ σε 28 λεπτά χθες ο Ζαχαριάδης!). Είναι ντροπή που έχουμε ένα πρωτάθλημα… απαξίωσης. Για όλα τα παραπάνω έχει δίκιο ο Ουζουνίδης, αλλά πρώτα ντροπή είναι ότι παρουσιάζει από τον Νοέμβριο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ