Για τη διαιτησία, να μιλάνε μόνο τα ομορφόπαιδα

Για τη διαιτησία, να μιλάνε μόνο τα ομορφόπαιδα

Ο Ντέμης Νικολαΐδης, είπε ότι δεν πρέπει ο Σάββας Θεοδωρίδης να μιλάει για τη διαιτησία κι ο Κώστας Καίσαρης σχολιάζει: Δηλαδή να μιλάνε μόνο τα ομορφόπαιδα κι όσοι γράφουν στο γυαλί;

ΠΗΡΕ φόρα ο Ντέμης και την πάτησε την μπανανόφλουδα. Είπαμε, ότι τα πάει καλά στην τηλεόραση. Είπαμε ότι είναι έξυπνος, ότι έχει φάτσα που πουλάει, χαμόγελο που τον κάνει ακόμα πιο συμπαθητικό. Όλα αυτά όμως δεν είναι αρκετά. Ο δημόσιος λόγος, θέλει και κάτι άλλο. Θέλει συγκρότηση και εμπειρία. Και πολύ περισσότερο μάλιστα κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες. Όταν εσύ σαν Ντέμης Νικολαΐδης, είσαι ΑΕΚτζής κι έχεις εκπομπή στο κανάλι του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ. Το μία στο καρφί μία στο πέταλο, είναι ζόρικη υπόθεση. Να λες και να ξαναλές, «ο Ολυμπιακός παίζει την καλύτερη μπάλα», αλλά, «γιά να φτιάξει το ποδόσφαιρο δεν πρέπει να ακούμε τον Σάββα Θεοδωρίδη να μιλάει για τη διαιτησία, γιατί παραπλανεί τον κόσμο».

ΒΡΕΘΗΚΕ το πρόβλημα λοιπόν. Τζάμπα έψαχναν τόσα χρόνια η UEFA και η FIFA να βρουν τη λύση. Τζάμπα οι προσπάθειες να πάρει τη διοίκηση της ΕΠΟ η «εξυγίανση». Τζάμπα τα νομοσχέδια του Κοντονή και του Βασιλειάδη. Είναι τόσο απλό: Το πρόβλημα βρέθηκε και ακούει στο όνομα Σάββας Θεοδωρίδης. Η λύση του είναι ακόμη απλούστερη: Να σταματήσει να μιλάει ο Σάββας. Μέχρι τώρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα έχουμε δει όλα. Πυροβολισμούς στα πόδια (βλέπε Αργύρης Λίβας), ξυλοδαρμοί διαιτητών, παραγόντων της διαιτησίας, παραγόντων των Ποδοσφαιρικών Ενώσεων. Απομακρύνσεις και φυλακίσεις παραγόντων. Προφανώς όλα αυτά για να φτιάξει το ποδόσφαιρο.

ΤΙΠΟΤΑ απ’ όλα αυτά δεν χρειάζεται στην περίπτωση του Σάββα Θεοδωρίδη. Που κατά τον Ντέμη Νικολαΐδη κάνει τόσο κακό στο ποδόσφαιρο. Αρκεί, να μην τον ακούμε. Να μην μιλάει. Πώς δεν το είχε σκεφτεί κανείς αυτό τόσο καιρό;  Όπως ακριβώς ο Τσίπρας με ένα νόμο θα καταργούσε τα μνημόνια και θα έλυνε το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας, έτσι κι ο Ντέμης βρήκε τον τρόπο να φτιάξει το ποδόσφαιρο. Και δεν λέμε ότι οι δηλώσεις για τη διαιτησία, δίκαιες ή άδικες, δεν είναι μέρος του προβλήματος. Αλλά σίγουρα δεν θα ξεκινήσει κανείς από εκεί για να φτιάξει το ποδόσφαιρο. Ίσως το να μη μιλάνε οι παράγοντες για τη διαιτησία είναι το τέλος μιας πορείας για να φτιάξει το ποδόσφαιρο. Σίγουρα όμως δεν είναι η αρχή. Γιατί και στην Αγγλία, αν δεν κάνω λάθος, γίνονται δηλώσεις για τη διαιτησία. Και στο Champions League.

ΓΙΑΤΙ και ο Ντέμης, ως πρόεδρος και ποδοσφαιριστής, έκανε δηλώσεις για τη διαιτησία. Και μάλιστα είχε αποχωρήσει από την εθνική ομάδα γι’ αυτόν τον λόγο. Ο ίδιος θα πει βέβαια, ότι είχε δίκιο (και θα συμφωνήσω μαζί του, ότι σε πολλές περιπτώσεις είχε), ενώ ο Σάββας δεν έχει. Κι ο Σάββας όμως πιστεύει ότι έχει δίκιο. Γι’ αυτό γίνεται η κουβέντα και πολύ σωστά ο Ντέμης ανέφερε ως επιχείρημα ότι πέρυσι ο Ολυμπιακός πήρε τα περισσότερα πέναλτι. Άμα είναι έτσι λοιπόν, να συμφωνήσουμε ότι έχει δικαίωμα να μιλάει για τη διαιτησία μόνο κάποιος που είναι ομορφόπαιδο και γράφει στο γυαλί. Αυτός και κανένας άλλος. Οπότε, δεν πρέπει να ακούμε αυτούς που τους έχουν πάρει τα χρόνια και λένε και καμιά κουβέντα παραπάνω.

ΓΙΑΤΙ αν, λέμε αν, υπάρχουν στημένοι διαιτητές, δεν είναι λογικό να κάνουν διακρίσεις, αδικώντας μόνο τα ομορφόπαιδα. Οπότε, αν κάνουν δηλώσεις κι οι πιο ηλικιωμένοι για τη διαιτησία, δεν θα χαλάσει απ’ αυτούς το ποδόσφαιρο. Εκτός βέβαια αν ο Ντέμης πιστεύει ότι όλη η επιχείρηση άλωσης της ΕΠΟ έγινε για το 50-50 και θεωρεί πιά ότι ο Θωμάς Μητρόπουλος που αναμείχθηκε στις εκλογές, είναι παράγων ισονομίας.  Οπότε ας το πει ξεκάθαρα. Αλλά όταν θες να γίνεσαι ευχάριστος και στον κόσμο και στον εργοδότη σου, δεν έχεις άλλη επιλογή: Θα υποχρεωθείς να λες (και) χαζομάρες. Επειδή δεν μπορείς να πεις ότι το ποδόσφαιρο χαλάνε ο Καλφόγλου κι ο Βάτσιος (γιατί θ’ ανοίξει κουβέντα για το ποιοι τους βάζουν κι εκεί δεν τολμάς να πας), αναγκάζεσαι να βγάλεις φταίχτη τον Σάββα Θεοδωρίδη.

ΚΑΙ στο φινάλε, όλοι οι άλλοι στο ποδόσφαιρο είναι καλοί κι ο μοναδικός κακός είναι ο Σάββας; Και πρέπει να αρχίσουμε απ’ αυτόν; Ο Σάββας «παραπλανεί τον κόσμο», ενώ ο Λουτσέσκου που είδε πέναλτι στη βουτιά του Πρίγιοβιτς με τον Παναιτωλικό, λέει αλήθειες. Μήπως ο Σάββας είναι ο εύκολος στόχος; Ένας 83χρονος, με βεβαρημένη την υγεία του. Αν είναι μάγκας ο Ντέμης αν έχει το θάρρος της γνώμης του, ας τα βάλει με τον Ολυμπιακό. Μπορεί; Ο Σάββας δεν μιλάει σαν Θεοδωρίδης. Μιλάει σαν Ολυμπιακός. Βάλτα με τον Ολυμπιακό. Μπορείς; Και στην τελική, πώς γίνεται να σε ενοχλεί ο Σάββας και να μην σε ενοχλεί ότι ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας σου κάθεται στο ίδιο τραπέζι με τον Θωμά Μητρόπουλο;

Στη μουσική επιλογή, Blues Wire-Motherless Child ( guest J.Anastasakis)

https://www.youtube.com/watch?v=vIzNIy48okk&feature=youtu.be

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ