Εβδομάδα που κρίνει πάρα πολλά

Εβδομάδα που κρίνει πάρα πολλά

Ακόμα μια επονομαζόμενη διαβολοβδομάδα ξεκινά από σήμερα για την αγαπημένη μας Euroleague. Οι δύο εκπρόσωποι μας δοκιμάζονται επί ισπανικού εδάφους στην πρώτη στροφή, ενώ στη δεύτερη έχουν παιχνίδια εντός των τειχών με διαφορετικό, όμως, επίπεδο δυσκολίας.

Με τρεις αγωνιστικές να απομένουν για την λήξη του πρώτου γύρου της φετινής Euroleague, οι δύο αιώνιοι θέλουν να πάνε στην νέα χρονιά, όπου τους βρίσκει με το καλήμερα αντιμέτωπους στο ΣΕΦ στην πρεμιέρα του δεύτερου μισού, με όσο το δυνατόν καλύτερη συγκομιδή. Ο Ολυμπιακός με ρεκόρ 7-5, έως τώρα, φιγουράρει μόνος του στην πέμπτη θέση απέχοντας μια μόλις νίκη από την προνομιούχο τέταρτη.

Η νίκη της προηγούμενης Πέμπτης επί της Εφές στο Φάληρο ήταν πολύ σημαντική. Τώρα αυτό που απομένει στους ερυθρόλευκους, για να τελειώσουν ιδανικά το 2018, είναι να κάνουν το αυτονόητο. Τι σημαίνει αυτό; Να κερδίσουν εντός την Γκραν Κανάρια και εκτός την αδύναμη Νταρουσάφακα. Τώρα αν καταφέρουν να πάρουν και το ματς στη Βαρκελώνη σήμερα θα έχουν κάνει ονειρικό φινάλε. Στη μέχρι τώρα πορεία τους οι Πειραιώτες έχουν πετύχει πολύ σημαντικές νίκες μακριά από την έδρα τους, μην ξεχνάμε πως ξεκίνησαν με δύο εμφατικά διπλά σε Μόσχα με την Χίμκι και Βιτόρια με την Μπασκόνια, αλλά και σπουδαία αποτελέσματα στο ΣΕΦ με Εφές και φυσικά Ρεάλ. Μοναδική παραφωνία, για την παρουσία τους στην τετράδα μιλάω, η ήττα από την Αρμάνι εντός την τρίτη μόλις αγωνιστική.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη μπορεί να βρίσκεται κοντά στον αιώνιο αντίπαλο του, τους χωρίζει μια νίκη, όμως η αλήθεια είναι κάπως διαφορετική. Ο πρώτος γύρος ήταν πιο εύκολος για τους πράσινους. Με επτά, έως τώρα, εννέα στο σύνολο, για τον πρώτο γύρο, ματς στο Ο.Α.Κ.Α δεν το λες και πολύ ελπιδοφόρο ότι μετρούν ήδη δύο ήττες στην Αθήνα και έξι στο σύνολο. Το όλο πράγμα γίνεται ακόμη χειρότερο αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν έχουν παίξει ακόμα με ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ, τις δύο δηλαδή από τις τρεις πιο ισχυρές ομάδες της διοργάνωσης.

Είναι, επομένως, πιθανό το τέλος του πρώτου γύρου να τους βρει με αρνητικό πρόσημο στη βαθμολογία δυσχεραίνοντας με αυτό τον τρόπο ήτοι περισσότερο το έργο τους για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Στα τρία τελευταία παιχνίδια της χρονιάς, οι πράσινοι καλούνται να παίξουν με Ρεάλ, εκτός αύριο, ΤΣΣΚΑ στο Ολυμπιακό Στάδιο την 15η αγωνιστική και στο ενδιάμεσο να υποδεχθούν την πολύ δυνατή και υπολογίσιμη φετινή Αρμάνι. Με βάση την εικόνα τους δεν θα μου έκανε καθόλου εντύπωση να μην πάρουν ούτε νίκη στα τρία αυτά ματς.

Πάμε τώρα να δούμε τι μέλλει γενέσθαι. Ο Ολυμπιακός πάει με λιγότερο άγχος από τον αιώνιο αντίπαλο του στη δική του μάχη στην Ισπανία. Ήττα στη Βαρκελώνη δεν σημαίνει καταστροφή, αν όμως νικήσει τότε μπαίνει πολύ δυναμικά στη διεκδίκηση της τέταρτης θέσης βγάζοντας ουσιαστικά νοκ- άουτ την Μπαρτσελόνα. Το πρόγραμμα στο δεύτερο γύρο » γλυκαίνει» αρκετά, όποτε είναι στο χέρι τους να φθάσουν στο στόχο τους. Με βάση το γεγονός ότι θα προβούν και σε ενίσχυση, μάλλον με παίκτη για την περιφέρεια, αν ο νέος γύρος τους βρει στην τέταρτη θέση θα είναι ιδανικό ως συνθήκη.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να είναι το ίδιο χαλαρός. Η Μαδρίτη, τόπος του περυσινού αποκλεισμού του από το Final- Four τον περιμένει με άγριες διαθέσεις, ενώ και τα δύο εντός που ακολουθούν μόνο απλή υπόθεση δεν είναι. Ο Πασκουάλ βρίσκεται υπό έντονη αμφισβήτηση, ο κόσμος μοιάζει απογοητεμένος και αν δεν υπήρχαν και οι δύο νίκες επί του Ολυμπιακού, αμφότερες στο Ο.Α.Κ.Α, τότε τα πράγματα θα ήταν τρομερά δύσκολα. Για να αλλάξει το φύλλο θα πρέπει οι πράσινοι να βρουν μια μεγάλη νίκη μακριά από την Αθήνα, χωρίς όμως να χάσουν άλλο ματς εντός. Η έδρα της Ρεάλ μάλλον δεν προσφέρεται για τέτοια όνειρα, όποτε άπαντες στο στρατόπεδο των εξάκις πρωταθλητών Ευρώπης έχουν μαρκάρει το παιχνίδι της 3ης Ιανουαρίου στο ΣΕΦ. Μέχρι τότε καλούνται να εκμεταλλευτούν στο έπακρο την έδρα τους…..

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ