Οταν επιχειρείς να «ξυλοκοπήσεις» την πραγματικότητα

Οταν επιχειρείς να «ξυλοκοπήσεις» την πραγματικότητα

Ολα στην προσπάθεια να πληγεί επικοινωνιακά ο αντίπαλος, να του φορτωθούν τα σύγχρονα αμαρτήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και κυρίως να σταματήσει η συζήτηση. Μια συζήτηση για τα ομολογημένα χάλια της διαιτησίας και του ελληνικού ποδοσφαίρου...

To πρώτο που ενδιαφέρει είναι να αποκατασταθεί πλήρως η υγεία του Θανάση Τζήλου που ξυλοκοπήθηκε από (μέχρι στιγμής) αγνώστους στην Λάρισα. Μετά μάλιστα την ανησυχία που σκόρπισε με τις δηλώσεις του, ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας, εκείνο που προέχει είναι να αποκατασταθεί πλήρως η υγεία του και να επανέλθει στα γήπεδα. Τα χτυπήματα στο γόνατο μαρτυρούν ότι κάποιοι ήθελαν να τον σακατέψουν.

Το δεύτερο είναι να βρεθούν όσοι τον ξυλοκόπησαν και να δώσουν λόγο της επαίσχυντης πράξης τους στη Δικαιοσύνη.  Μιλάμε για τους φυσικούς αυτουργούς του ξυλοδαρμού. Είναι πιθανό να υπάρχουν και ηθικοί αυτουργοί. Να υπάρχουν πρόσωπα τα οποία έδωσαν την εντολή για την αποτρόπαια πράξη. Κατά μείζονα λόγο πρέπει κι αυτοί, εφόσον υπάρχουν, να βρεθούν και να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Καθαρές κουβέντες χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις.

Ολοι έχουμε την αίσθηση, πιθανολογούμε ότι ο Θανάσης Τζήλος ξυλοκοπήθηκε για λόγους που δεν αφορούν την προσωπική ζωή του και την επαγγελματική ζωή του. Προκύπτει από τις ανακοινώσεις καταδίκης του γεγονότος και συμπαράστασης στον διαιτητή. Ολοι, με τον τρόπο τους ο καθένας θεωρούν ότι η πράξη αυτή συνδέεται με το ελληνικό ποδόσφαιρο και την παρουσία του Θανάση Τζήλου ως διαιτητή. Μέχρι εδώ όλα είναι κατανοητά.

Προσωπικά θα προτιμούσα να εξιχνιαστεί το γεγονός από την αστυνομία και μετά να τοποθετηθώ με σαφήνεια. Δυστυχώς όμως η αστυνομία δεν μας διαφωτίζει όχι έγκαιρα, αλλά ποτέ για τέτοιου είδους ζητήματα με αποτέλεσμα υποθέσεις και εικασίες να φουντώνουν. Ο καθένας λέει το μακρύ και το κοντό του. Αν ξέραμε ποιοι επιφύλαξαν ανάλογη συμπεριφορά στον Μπάκα παλιότερα, στον Ζωγράφο πρόσφατα, ποιοι έβαλαν φωτιά στο σπίτι του Μπίκα κλπ, θα μιλούσαμε με στοιχεία.

Γιατί τα στοιχεία είναι που ξεδιαλύνουν τις καταστάσεις και μπορούμε έτσι να μιλάμε συγκεκριμένα. Από την στιγμή που δεν υπάρχουν μπορεί ο καθένας να λέει το κοντό του και το μακρύ του και να κάνει δηλητηριώδεις υπαινιγμούς. Από τον κανόνα αυτό δεν ξέφυγε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΠΑΟΚ Κυριάκος Κυριάκος και τα media που… συντονίζονται μαζί του. Με βάση τους υπαινιγμούς οδηγούμαστε να καταλάβουμε ότι αφού ο Ολυμπιακός είναι ο τελευταίος που διαμαρτυρήθηκε για τα σφυρίγματα του Τζήλου, άρα…

Αρα, τον βρήκανε τον ένοχο κι είναι γνωστή η αιτία. Τα ξέρουν όλα αυτοί πριν από την αστυνομία, τη Δικαιοσύνη, τους συνηγόρους του Τζήλου, την οικογένειά του. Ολα στην προσπάθεια να πληγεί επικοινωνιακά ο αντίπαλος, να του φορτωθούν τα σύγχρονα αμαρτήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και κυρίως να σταματήσει η συζήτηση.

Μια συζήτηση για τα ομολογημένα χάλια της ελληνικής διαιτησίας. Για την ομολογία δεν αξίζει καν να γίνεται λόγος. Το DVD που έφτασε στα γραφεία της UEFA  με τα διαιτητικά σφάλματα ήταν από τον ΠΑΟΚ. Αυτός ήταν ο αποστολέας. Αυτός ή μάλλον κι αυτός θεωρεί εαυτόν αδικημένο. Και από τον Τζήλο, στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Αν λοιπόν κάποιος από τους διαιτητές που τον αδίκησαν έπεφτε θύμα ξυλοδαρμού θα έπρεπε οι ανταγωνιστές του να τον δείχνουν ως πιθανό ηθικό αυτουργό;

Είναι προφανές ότι κάποιοι μετά την αποτρόπαια πράξη βρήκαν ευκαιρία να κλείσουν μια συζήτηση που όλο και μεγαλώνει και αφορά τα χάλια της ελληνικής διαιτησίας, την διαδεδομένη πλέον αίσθηση ότι ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που πληρώνει το τίμημα της «εξυγίανσης» κανένας δεν απαντά στο ερώτημα πώς οι αρνητικοί πρωταγωνιστές εδώ και δεκαετίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο παραμένουν στις επάλξεις τόσα χρόνια, παρέχοντας «υπηρεσίες» σε όσους είναι διατεθειμένοι να τις πληρώσουν.

Η ανάγκη να βρεθούν όσοι προκάλεσαν σωματικές βλάβες και έθεσαν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα του Τζήλου είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά. Το κλίμα στο ποδόσφαιρό μας είναι τόσο τοξικό που ήδη ο ξυλοδαρμός αξιοποιείται για να γίνονται δηλητηριώδεις υπαινιγμοί από την μια και από την άλλη να κοπάσει η συζήτηση για τα πεπραγμένα της «εξυγίανσης».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ