Η «εγκληματική συμμορία» και η συνειδητή παραπλάνηση…

Η «εγκληματική συμμορία» και η συνειδητή παραπλάνηση…

Το αν ο υφυπουργός βρήκε επιχειρηματικές πλάτες να ακουμπήσει είναι δικό του θέμα και θα κριθεί για αυτό, όπως και η κυβέρνηση του. Να παρουσιάζει αυτή την κατάσταση ως επιτυχία πάει πολύ.

Όχι δεν έχω. Δεν υπάρχουν στοιχεία για να ισχυριστώ και να γράψω κάτι παραπάνω σχετικά με τα παιχνίδια κυπέλλου Σπάτα-ΠΑΟΚ και Απόλλων Λάρισας-Λαμία. Στο πρώτο, λίγα λεπτά πριν τη σέντρα παραιτήθηκε ο προπονητής του Αήττητου Απόστολος Χαραλαμπίδης. Στο δεύτερο η Λαμία χρειαζόταν να βάλει εφτά γκολ στον Απόλλωνα για να προκριθεί στην επόμενη φάση του κυπέλλου και τα έβαλε. Δεν κάνω κάποιον υπαινιγμό για τον ΠΑΟΚ, το σημειώνω για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Σας καλώ να σκεφτούμε μαζί ποιος ο λόγος να παραιτηθεί ένας προπονητής λίγο πριν τη σέντρα. Να σκεφτούμε πως η ομάδα της Λαμίας που τα βάζει με το σταγονόμετρο, έβαλε εφτά που της χρειαζόντουσαν για να περάσει στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Σκεφτείτε λοιπόν κι όποιος το βρει θα κερδίσει χρυσούν ωρολόγιον όπως γράφει ο Καίσαρης κι έλεγε ο μακαρίτης ο πατέρας μου. Όλα αυτά τα γράφω στο φόντο της δήλωσης του υφυπουργού Αθλητισμού ότι «οι εγκληματικές συμμορίες είναι που θέλουν να εμποδίσουν την εξυγίανση στο ποδόσφαιρο» Ράβδος εν γωνία άρα βρέχει. Μήπως ο κ. υφυπουργός θα μπορούσε να μας πει που ακριβώς την είδε την εξυγίανση. Ποια είναι τα ορατά αποτελέσματά της. Μήπως επειδή στην ΕΠΟ έχουμε πρόεδρο του Ιβάν Σαββίδη όπως ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ δήλωσε; Εκτός αν ξέρει κάποια δήλωση του κ. Γραμμένου που να διαψεύδει τον κ. Σαββίδη και μας διέφυγε. Μήπως έκανε κάποια τέτοια από το « Μακεδονία Παλλάς» στο οποίο συνεδρίασε την πρώτη φορά το Δ.Σ της Ομοσπονδίας.

Μήπως ήταν δείγμα της … εξυγίανσης ότι στον τελικό του Βόλου οι  οπώδη των συνεταίρων της «εξυγίανσης» έβγαλαν τα μαχαίρια και μετέτρεψαν την περιοχή σε πεδίο μάχης; Είναι δείγμα εξυγίανσης οι απειλές για Grexit και η επιτήρηση της ΕΠΟ (μνημόνιο) από την ΟΥΕΦΑ και την ΦΙΦΑ; Είναι εξυγίανση ότι το πρωτάθλημα πέρσι κρίθηκε στα χαρτιά και ο κ. Σαββίδης μπήκε με την κουμπούρα στο γήπεδο; Ότι μας… κατσικώθηκε κάποιος που παριστάνει τον αρχιδιαιτητή με εικοσιδύο χιλιάρικα τον μήνα για να τα θαλασσώνει στην διαιτησία όπως και οι προηγούμενοι, κι αυτό εξυγίανση είναι;

Τα επεισόδια που ίσως κοστίσουν στην ΑΕΚ μέχρι κι ευρωπαϊκό αποκλεισμό, «εξυγιαντικά» είναι κι αυτά; Καλό θα ήταν ο κ. Βασιλειάδης να προσέχει αυτά που λέει. Ασχετα από τις προθέσεις του, το ποδόσφαιρο πήγε πίσω αντί για μπροστά. Αυτοί που μιλούσαν για κάθαρση και εξυγίανση είναι πρωταγωνιστές σκανδάλων και επεισοδίων. Το αν ο υφυπουργός βρήκε επιχειρηματικές πλάτες να ακουμπήσει είναι δικό του θέμα και θα κριθεί για αυτό, όπως και η κυβέρνηση του. Να παρουσιάζει αυτή την κατάσταση ως επιτυχία πάει πολύ. Τίποτα δεν έχει αλλάξει. Οσοι κινούντο στο παρασκήνιο πριν από είκοσι χρόνια είναι και πάλι «στα πράγματα». Να δεχτούμε ότι άλλαξαν αφεντικά. Να τους αναγνωρίσουμε ότι κινήθηκαν από την «σωστή πλευρά» δηλαδή από εκείνη που κινείται και η κυβέρνηση. Μάλιστα. Μέχρι εδώ όμως. Κατά τα λοιπά ένας προπονητής παραιτήθηκε πριν τη σέντρα και μια ομάδα που έπρεπε να βάλει εφτά γκολ τα έβαλε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ