Ολυμπιακός: Κι ιστορία οι παρέες…

Ολυμπιακός: Κι ιστορία οι παρέες…

Η «στιγμή» με τους Κούτρη και Τσιμίκα έχει να μας πει πολλά για τον νέο Ολυμπιακό…

Θα μπορούσαν- από τη στιγμή που μας προέκυψε (και πάλι) η πρόωρη διακοπή του πρωταθλήματος- να κρατούσαν οι χοροί για τον Ολυμπιακό μετά την τεράστιας σημασίας πρόκρισή του στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ και μάλιστα σε αγώνα που επικράτησε της Μίλαν με δύο γκολ διαφορά!  Άσχετα αν ο Μαρτίνς τους έριξε αμέσως τους τόνους, καθώς μετά την «απογείωση» υπήρχε η υποχρεωτική «προσγείωση» που πάντως δεν ήταν ανώμαλη για τους παίκτες του, αφού ακολούθησε το 3-0 σε βάρος της Λαμίας.

Πέτυχε πολλά τη νύχτα της 13ης του Δεκέμβρη ο Ολυμπιακός και μπορεί να μην το πανηγύρισε στην έκτασή του το γεγονός, γιατί τα τελευταία χρόνια έχει νικήσει μερικά από τα μεγαλύτερα κλαμπ της Ευρώπης (Γιουβέντους, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπενφίκα, Άρσεναλ, Ατλέτικο Μαδρίτης κ.α), ωστόσο θα καταχωρήσουμε μία «στιγμή» που προέκυψε στα αποδυτήρια, μετά τον θρίαμβο επί της Μίλαν.

Μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση όταν είδαμε τον Λεονάρντο Κούτρη και τον Κώστα Τσιμίκα να πανηγυρίζουν αγκαλιασμένοι, αν και θεωρητικά και πρακτικά θεωρούνται «αντίζηλοι» για τη θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας. Εντάξει, δεν θα μπορούσαν να ήταν και «εχθροί», όμως έχουν καλή σχέση και εκτός γηπέδου, κάτι που είναι ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στα αποδυτήρια. Μέχρι τώρα έχουν πάρει και οι δύο επαρκή χρόνο συμμετοχής, αλλά όπως και να το κάνουμε δεν τη συναντάς συχνά αυτήν την «αγκαλιά», όσο κι αν όλες οι ομάδες θέλουν να λειτουργούν ως «οικογένεια», με επαγγελματίες, όμως, ποδοσφαιριστές.

Η παρουσία των πολλών Ελλήνων παικτών που έχουν μάλιστα και πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα και δεν βρίσκονται απλά για να συμπληρώνουν το ρόστερ δικαιώνει την επιλογή της ηγεσίας του Ολυμπιακού που έφερε το καλοκαίρι στο Ρέντη τους Γιαννιώτη, Μπουχαλάκη, Τσιμίκα, Χριστοδουλόπουλο, Φετφατζίδη, Μασούρα, Μάνο και φυσικά τον Τοροσίδη. Βλέπουμε έναν διαφορετικό Ολυμπιακό που εκτός από καλό ποδόσφαιρο τα παλεύει τα παιχνίδια, ακόμη και αυτά που του στραβώνουν, όπως έγινε στα ματς με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό και που αρνείται να χάσει, αν και του συμβαίνουν «πολλά και διάφορα» κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Και στην Ευρώπη αυτά τα παιδιά την κρατάνε ψηλά τη σημαία και αντιμετώπισαν στα ίσια ομάδες όπως η Μπέτις και η Μίλαν και βγάζοντας εκτός διαδικασίας τους Ιταλούς θα συναντηθούν τον Φλεβάρη με την Ντιναμό Κιέβου. Προφανώς και βρίσκει (άλλη μία) δικαίωση ο στίχος του «Νιόνιου» από το κρατήσουν οι χοροί που λέγαμε και αναφέρει ότι «…μέχρι τα ουράνια σώματα, με πομπούς και με κεραίες, φτιάχνουν οι Έλληνες κυκλώματα κι ιστορία οι παρέες…»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ