Καμία ντροπή δεν είναι δουλειά

Καμία ντροπή δεν είναι δουλειά

Ο Άρης στιγμάτισε τη σεζόν με την κακή νοοτροπία, την απογοητευτική εικόνα και το μήνυμα που εξέπεμψε στο Ηράκλειο

Όταν υποτιμάς αντίπαλό ενώ δεν είσαι στα καλύτερα σου, είναι λάθος. Όταν υποτιμάς αντίπαλο ενώ, παρά το ότι δεν είσαι στα καλύτερά σου, γνωρίζεις ότι είναι ικανός να σου κάνει ζημιά και δεν έχεις και καμία άλλη υποχρέωση για σχεδόν τρεις εβδομάδες, είναι έγκλημα. Το 3-0 από τον Εργοτέλη, ήταν ντροπή. Ο αποκλεισμός είναι ντροπή. Όχι γιατί υποτιμώ τον Εργοτέλη, το ξεκαθαρίζω. Στην εικόνα του Άρη αναφέρομαι. Τα «αντανακλαστικά» στο τέλος, επιβεβαιώνουν το «ύφος» και το «τουπέ» του πρώτου μέρους.

Αυτό έκανε ο Άρης στο Ηράκλειο, έγκλημα σε βάρος του. Στιγμάτισε τη σεζόν, είτε γυρίσει την κατάσταση το 2019, είτε όχι.

Δεν θέλω να πω τίποτε άλλο για το παιχνίδι, πέραν του ότι έτσι όπως έγιναν τα πράγματα πια, είναι μονόδρομος το εξής: Αποφάσεις και πράξεις.

Το ρόστερ χρειάζεται παρεμβάσεις. Ενίσχυση με παίκτες που θα είναι πιο έτοιμοι αλλά και σίγουρα καλύτεροι από αυτούς που θα αποχωρήσουν.

Είναι ευτύχημα για τον Άρη που δεν παίζει την Κυριακή στην Ξάνθη, η κατάσταση είναι τόσο πιεστική που δεν είμαι βέβαιος ότι ο χρόνος που μεσολαβεί θα ήταν αρκετός για να ανακάμψει.

Είναι σταθερή η άποψη μου για το ότι πρέπει (και δεν είναι εύκολο μέσα στη σεζόν) να επέλθει βελτίωση στις δυνάμεις και τις αντοχές της ομάδας του Άρη και γι’ αυτό την ευθύνη έχει η προηγούμενη τεχνική ηγεσία που δεν επένδυσε στο κομμάτι αυτό, αλλά στη δουλειά για την κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας, χωρίς ιδιαίτερη σπουδή στην αντιμετώπιση της απώλειάς της.

Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο να πείσω γι’ αυτό το επιχείρημα, ιδιαίτερα όταν τα αποτελέσματα δεν έρχονται μετά από την απομάκρυνση του Πάκο Ερέρα. Ελπίζω τουλάχιστον να μην είμαι ο μόνος που βλέπω ότι συνήθως οι αντίπαλοι του Άρη τρέχουν περισσότερο και τον τιμωρούν όταν του κλέψουν μπάλα ψηλά. Ή το ότι παιδιά που ξεκίνησαν με φόρα, έχουν φθίνουσα πορεία.

Όμως, τίποτε από τα προηγούμενα δεν γυρίζει πίσω ούτε αλλάζει. Πρέπει από αύριο και μετά να μη χαθεί ούτε μέρα, ούτε προπόνηση. Να αρχίσει να αλλάζει –και με τις αλλαγές στο ρόστερ, για τις οποίες Καρυπίδης και Διαμαντόπουλος έχουν περισσότερη δουλειά από όση νόμιζαν- η εικόνα και η αποτελεσματικότητα της ομάδας. Η ευθύνη γι αυτό είναι στο Σάββα Παντελίδη και το τιμ του.

Σ’ ένα πρωτάθλημα με πέντε προνομιούχες θέσεις και τον Παναθηναϊκό εκτός συναγωνισμού θα είναι αποτυχία να μην τα καταφέρει ο Άρης. Και πλέον δεν υπάρχει και άλλος δρόμος για διάκριση. Δεκαέξι μοναδικές «ευκαιρίες» απέμειναν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ