Χωρίς Μουντιάλ, αλλά με τρεις μάγους κόουτς στην Ευρωλίγκα!

Χωρίς Μουντιάλ, αλλά με τρεις μάγους κόουτς στην Ευρωλίγκα!

Οι τρεις Έλληνες «μάγοι του πάγκου» είναι αυτοί, που απέσπασαν την προσοχή μας και βοήθησαν, ώστε να απομακρυνθούμε από την στενοχώρια.

Είχαμε το αντίδοτο , για την θλίψη, που προκαλούσε η απ΄ευθείας τηλεοπτική μετάδοση, από τη Μόσχα, της κλήρωσης για τους Ομίλους, με τις 32 ομάδες, που θα πάρουν μέρος , αυτό το καλοκαίρι, στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Η θλίψη, ότι απουσίαζε η Ελλάδα, γιατί «έτσι το θέλησαν», με τα ασυγχώρητα λάθη τους, εκείνοι, που είχαν την ευθύνη, διοικητική και τεχνική, της ομάδας.

ΚΛΕΙΣΑΜΕ την φωνή και αποσύραμε το βλέμμα από τη μικρή οθόνη. Πήραμε στα χέρια την σελίδα, από εφημερίδα, στην οποία ήταν το πινακάκι με την βαθμολογία του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ, στην ήπειρο μας, της Ευρωλίγκα. Αυτή ήταν η αντίδραση μας. Εκεί το αντίδοτο! Θα καταλάβετε γιατί.

ΠΡΩΤΟΣ, στην κορυφή, σε 10 αγωνιστικές, με 8 νίκες, ο Ολυμπιακός. Και αμέσως μετά η Φενερμπαχτσέ, η Χίμκι και οι ΤΣΣΚΑ με τον Παναθηναϊκό, που θα έδιναν το βράδυ τα εντός έδρας παιχνίδια τους με τη Μπαρτσελόνα και την Ουνικάχα, αντίστοιχα.

ΧΡΥΣΑΦΙ μέσα «στο καλάθι» του ομίλου αυτών των ομάδων! Άμεσα ελληνικό αφενός, έμμεσα σχετικό με το ελληνικό αφετέρου. «Εντοπίσαμε» αυτό το χρυσάφι στην παρουσία των κόουτς των ομάδων! Τρεις Έλληνες! Οι Γιάννης Σφαιρόπουλος, Δημήτρης Ιτούδης, Γιώργος Μπαρτζώκας! Κοντά τους οι Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Τσάβι Πασκουάλ, με την γνωστή σύνδεση, που έχουν με τον Παναθηναϊκό.

ΠΟΙΟΣ μπορούσε , πριν από κάποια χρόνια, να φανταζόταν, ότι σε τρεις κορυφές του ευρωπαϊκού μπάσκετ και στο πρωτάθλημα, που συναγωνίζεται το ποδοσφαιρικό Τσάμπιονς Λιγκ (αποφεύγουμε τα περί ΝΒΑ και για να παραμένουμε στην ήπειρο μας ) θα είχαν θρονιαστεί ισάριθμοι δικοί μας, γηγενείς, προπονητές; Η απάντηση σίγουρη: Ούτε ένας!

«ΕΣΠΑΣΑΝ τα ταμπλό», για να μη υπερβάλλουμε με το «έσπασαν στάνταρ του σοφού Ντούντα ΄Ιβκοβιτς», οι κόουτς των Ολυμπιακού, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Χίμικι! ΄Ένα απίστευτο γεγονός. ΄Ένα θαύμα! Με ελάχιστους, από όσους ασχολούνται με τον ελληνικό αθλητισμό, να το έχουν υπολογίσει κι εκτιμήσει στις αληθινές διαστάσεις του! Συνηθίζεται και στην δική μας χώρα τον αφρό από την αναγνωρισιμότητα να παίρνουν οι αθλητές , γιατί έχουν εξασφαλισμένη την ετικέτα «οι ουσιαστικοί πρωταγωνιστές». Εδώ η αδικία , όχι ηθελημένη, όχι από δόλο, αλλά το έχουμε αποδεχτεί σιωπηρά και παθητικά σε βάρος των προπονητών, παρότι η αλήθεια είναι διαφορετική. Είναι, πως έχουν ουσιαστικό ρόλο, όσο και οι άσοι του αγωνιστικού χώρου.

Ο «ΠΑΓΚΟΣ» είναι η όραση και η ακοή του τερέν. Ο κόουτς βλέπει, ακούει, αποφασίζει και παίρνει την μπαγκέτα για να διευθύνει την ορχήστρα. Η συμμετοχή του έχει την πιο σπουδαία σημασία, όμως είναι φτιαγμένη έτσι η νοοτροπία, ώστε για την καταξίωση το προβάδισμα να το έχουν οι αθλητές. Ενώ για την απαξίωση υπάρχει όλος ο χώρος ελεύθερος, για την προτεραιότητα σε βάρος των προπονητών.

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΄Ελληνες «μάγοι του πάγκου» είναι αυτοί, που απέσπασαν την προσοχή μας και βοήθησαν, ώστε να απομακρυνθούμε από την στενοχώρια, αν όχι και από την οργή, για τους «ημιμαθείς» και ατάλαντους , που χειρίστηκαν οικτρά την πολύ σοβαρή υπόθεση της πρόκρισης στο «Ρωσία 2018». Με τη ματιά πάνω στο πινακάκι της βαθμολογίας και με την διαπίστωση, πως είναι Έλληνες οι τρεις, που μέσα στην καρδιά του χειμώνα –προχριστουγεννιάτικα οδηγούν το έλκηθρο με τους τάρανδους, στην πολύ δύσκολη διαδρομή της Ευρωλίγκα, ήλθε η ανακούφιση. Και η περηφάνια, πως μπορεί να μη έχουμε την Εθνική στο ποδοσφαιρικό Μουντιάλ, όμως έχουμε τους Σφαιρόπουλο-Ιτούδη- Μπαρτζώκα να κρατάνε ψηλά την ελληνική σημαία στην διοργάνωση, την οποία παρακολουθούν με διαρκές ενδιαφέρον τα εκατομμύρια των μπασκετόφιλων στην Ευρώπη!

ΤΟ ΟΝΟΜΑ «Ελλάδα» δεν υπήρχε στα «μπαλάκια», που ανακάτεψε ο αρμόδιος της ΦΙΦΑ και θα κληρωνόταν στον όμιλο της Αργεντινής και της Νιγηρίας ( αντίπαλοι μας και στο Μουντιάλ ΗΠΑ΄84, με Αλκέτα Παναγούλια και Κώστα Τριβέλλα) . Αλλά εμείς βρήκαμε το όνομα μέσα σ΄ ένα μπασκετικό καλάθι με χρυσό δυκτάκι! Με πανάξιους και συναρπαστικούς εκπρόσωπους , τον «ερυθρόλευκο» Γιάννη Σφαιρόπουλο και τους ξενιτεμένους, στην Ρωσία, Δημήτρη Ιτούδη, Γιώργο Μπαρτζώκα.

ΑΠΟ τους οποίους τρεις Ευρωλιγκάτους «Ελληνες κόουτς, ας μας επιτραπεί να ξεχωρίσουμε τον πρωτοπόρο. Και να θεωρήσουμε, ότι ο Σφαιρόπουλος προηγείται των άλλων δύο ! Γιατί ο Καλαμαριώτης, που έχει κάνει «τόπο, αλλά και τρόπο, ζωής του» τον Πειραιά, είναι με τα περισσότερα προβλήματα, από τα οποία το πιο επώδυνο, ότι έδωσε και τα 10 ματς χωρίς «το ωμέγα» της ομάδας του! Χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη! Αλλά πού θα πάει η κακοδαιμονία ; Πρέπει να πνέει ήδη τα λοίσθια. Στη Βαλένθια να ήταν η προαγγελία του τέλους της, όπως την παιάνισαν νικηφόρα δύο, από «τα εξάσφαιρα» του Σφαιρόπουλου, οι Γιώργος Πρίντεζης και Κώστας Παπανικολάου!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ