Ολυμπιακός : Χειρότερη ασθένεια; Ο κακός γιατρός!

Ολυμπιακός : Χειρότερη ασθένεια; Ο κακός γιατρός!

Το θεωρεί ρίσκο ο Λεμονής να αλλάξει σχηματισμό και τακτική καταμεσής της περιόδου, ενώ για τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του, πιστεύει ότι με το συγκεκριμένο υλικό κάπως έτσι θα πρέπει να παίζει

Μας το έδειξε ο Λεμονής στο ματς κυπέλλου με τον Κισσαμικό ότι δεν έχει τη διάθεση να αλλάξει σύστημα και μας το εξήγησε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο συνδρομητικό κανάλι.

«Αυτά τα πράγματα θέλουν χρόνο στην προετοιμασία και εμείς δεν είμαστε σε θέση να πειραματιζόμαστε στο πρωτάθλημα» ανέφερε ο Τάκης στην ερώτηση για το αν έχει στο μυαλό του να πάει στο 4-4-2, το οποίο χρησιμοποίησε στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα στην Κέρκυρα και «γύρισε» το ματς.

Το θεωρεί ρίσκο ο Λεμονής να αλλάξει σχηματισμό και τακτική καταμεσής της περιόδου, ενώ έκανε λόγο και για τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του, ότι δηλαδή με το συγκεκριμένο υλικό κάπως έτσι θα πρέπει να παίζει. Ανέφερε μάλιστα ότι δεν είναι «6άρι» ο Ζιλέ όμως προφανώς και δεν πήγε την κουβέντα στο γεγονός ότι σε αλλαγή σχήματος θα «στριμωχτούν» και κάποιοι άλλοι παίκτες και οι ακραίοι θα μείνουν στην… απέξω.

Προφανώς και ο προπονητής είναι αυτός που έχει την πρώτη και την τελευταία λέξη για την ενδεκάδα. Κανείς άλλος δεν μπορεί να παριστάνει τον… ενδιάμεσο, άσχετα αν κάθε γνώμη είναι σεβαστή και μπαίνει στην κουβέντα στο πλαίσιο της κριτικής.

Το βασικό ζήτημα άλλωστε μπορεί να μην είναι τα 24 γκολ που έχει πετύχει η επίθεση, αλλά τα 14 που έχει δεχθεί μέχρι τώρα η άμυνα, αν και δεν έχουμε φτάσει ούτε στα μισά του δρόμου κι ενώ πέρυσι η ερυθρόλευκη εστία είχε παραβιαστεί 16 φορές. Πρόβλημα, όπως και να το κάνουμε και σωστά είπε ο Λεμονής ότι δεν αφορά (μόνο) τους αμυντικούς παίκτες, αφού είναι θέμα όλης της ομάδας.

Προσέξτε τώρα τι συμβαίνει εφέτος στον Ολυμπιακό. Η επίθεση, που είναι η καλύτερη του πρωταθλήματος, δεν έχει αναδείξει πρωταγωνιστές και για αυτό παραμένει η «γκρίνια», ενώ στην άμυνα που είναι χειρότερη από ποτέ υπάρχουν οι «μικροί ήρωες» όπως ο Σισέ και ο Κούτρης, ο Ένγκελς που πάει καλά και μπήκε και ο έμπειρος Προτό κάτω από την εστία και έδωσε μεγαλύτερη σιγουριά. Δεν είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακό;

Από πού προκύπτει άραγε λοιπόν αυτή η ανασφάλεια που βγάζει ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι του, καθώς δέχθηκε την ισοφάριση στην Ξάνθη, βρέθηκε πίσω στο σκορ με τον Αστέρα Τρίπολης, του γύρισε το ματς η ΑΕΚ, τον ισοφάρισαν ο Πανιώνιος και ο Λεβαδειακός, η Κέρκυρα του προηγήθηκε στο σκορ ενώ έχασε τα ματς με τον Ατρόμητο και τον Παναθηναϊκό.

Αυτό είναι που θα πρέπει να εξηγήσει ο Λεμονής, αφού πρώτα το ψάξει με τους παίκτες του και αν το καταφέρει, θα βρει και το σύστημα. Αν όμως δεν εντοπιστεί η «αιτία του κακού», τότε το πρόβλημα θα παραμένει και όπως έλεγαν και οι πιο παλιοί η χειρότερη ασθένεια είναι ο κακός γιατρός!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ