Ο Αλαφούζος κερδίζει απλώς χρόνο, αλλά όχι εμπιστοσύνη

Ο Αλαφούζος κερδίζει απλώς χρόνο, αλλά όχι εμπιστοσύνη

Ο νυν μεγαλομέτοχος διατηρεί την ομαλότητα, φαίνεται πιο κοντά στην ομάδα, ωστόσο, ο κόσμος μόνο με ένα πράγμα θα αρχίσει πάλι να τον εμπιστεύεται. Το χρήμα.

Ο Γιάννης Αλαφούζος μετά το αλαλούμ που ξεκίνησε από τον Γενάρη ουσιαστικά του 2017 και μετατράπηκε έως το περασμένο καλοκαίρι σε χάος, ξαφνικά έκανε στροφή και πλέον διατηρεί την ομαλότητα στον σύλλογο.

Με μικρό μπάτζετ, αλλά τουλάχιστον δεν υπάρχει το μπάχαλο της περασμένης αγωνιστικής σεζόν. Δεν διασύρεται ο σύλλογος από πρώην παίκτες που απειλούν με υποβιβασμό. Ο ίδιος πληρώνει τους νυν παίκτες και το τεχνικό τιμ, προσπαθεί να ελέγξει την κατάσταση με τους πιστωτές και λογικά ο Παναθηναϊκός την άνοιξε δεν θα έχει θέμα στην άδεια. Λογικά πάντα. Ο Αλαφούζος, παράλληλα, εκεί που δήλωνε ότι αποχωρεί, ανεξάρτητα της υπόθεσης Πιεμπονγκσάντ, εδώ και μήνες δείχνει πιο ζεστός. Έριξε το μπάτζετ σε επίπεδα λίγο παραπάνω από μεσαία ομάδα του πρωταθλήματος, τα έσοδα βοηθούν για μία κανονική ροή και ναι μεν βάζει το χέρι στην τσέπη, αλλά όχι σε τεράστιο βαθμό.

Την Παρασκευή ήταν πολύ πιθανό να εμφανιστεί σ’ εκδήλωση του Παναθηναϊκού, αλλά ένας σοβαρός λόγος που αφορούσε το κανάλι που διατηρεί και την πρόσφατη επίθεση, τον κράτησε μακριά. Κάποια στιγμή θα τον δούμε. Μπορεί και στο γήπεδο. Κι εκεί θα φανεί αν μπορεί να γυρίσει το κλίμα… Προσωπικά το θεωρώ απίθανο. Η φετινή πορεία της ομάδας με τα νέα παιδιά και τη δουλειά που κάνει ο Δώνης, αρέσει στον κόσμο. Αγκάλιασε την προσπάθεια που ξεκίνησε, αλλά δύσκολα θα δώσει πλέον δεύτερη ευκαιρία στον Αλαφούζο.

Ο μεγαλομέτοχος κερδίζει χρόνο κι όσο αυτή η ομάδα παρουσιάζει καλό πρόσωπο θα εξασφαλίζει στο μέτρο του εφικτού την ηρεμία του. Δεν θα ασχολείται κανείς μαζί του. Ή, θα ασχολούνται λίγοι και ελάχιστα. Αν κάτι δεν πάει καλά, βέβαια, πάλι θα βρεθεί στο επίκεντρο. Έχει κάνει, άλλωστε, τόσα λάθη από το καλοκαίρι του 2015, οδηγώντας τον σύλλογο έως το περασμένο καλοκαίρι στην πλήρη απαξίωση, χωρίς Ευρώπη και με περιορισμούς στις μεταγραφές, που δεν ξεχνιούνται. Όπως και η επικοινωνιακή του στάση σε διάφορα θέματα τα τελευταία δύο χρόνια.

Το ότι ο Αλαφούζος διατηρεί την ομαλότητα στον σύλλογο και μπορεί να δώσει το παρών σε κάποια εκδήλωση (τελευταία φορά ήταν στην παρουσίαση του Ουζουνίδη) δεν σημαίνει ότι οδεύει προς… αγιοποίηση. Διότι αυτό διακρίνεται από ορισμένες απόψεις που εκφράζονται. Ναι, τηρεί όσα υποσχέθηκε στους Νταμπίζα, Δώνη, πληρώνει, όμως, αυτό είναι το αυτονόητο. Αυτός είναι το αφεντικό και πρέπει η ΠΑΕ να λειτουργεί κανονικά. Το έχω ξαναπεί. Αν δεν μπορεί να δώσει περισσότερα χρήματα, δικαίωμά του. Δεν είναι ντροπή. Αλλά να είναι ειλικρινής προς τον κόσμο. Δεν χρειάζεται συνεχώς να τονίζονται τα αυτονόητα στον Παναθηναϊκό.

Οι οπαδοί, ωστόσο, έχουν κι αυτοί δικαίωμα να μην επιθυμούν πλέον την παρουσία του. Επειδή, όμως, υπάρχει και η άλλη πλευρά, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν είναι και το πιο απλό να λες σε κάποιον φύγε, χωρίς να υπάρχει διάδοχη λύση. Έχουν τελειώσει οι εποχές που έλεγες φύγε και απλώς ο άλλος το έκανε… Ο κόσμος θα πρέπει να αποδεχθεί ότι στο τιμόνι παραμένει ο Αλαφούζος. Αυτός με τη σειρά του θα πρέπει να αποδεχθεί ότι απλώς κερδίζει χρόνο. Για να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη του κόσμου, θα πρέπει να βάλει εκ νέου βαθιά το χέρι στην τσέπη, με μέτρο βέβαια κι όχι με αλόγιστες σπατάλες όπως τα καλοκαίρια του 2015 και του 2016, τα οποία εκτός του συλλόγου πληρώνει και ο ίδιος. Να κάνει τον Παναθηναϊκό πιο ανταγωνιστικό, να δώσει περισσότερα εφόδια στους Νταμπίζα, Δώνη. Και τότε ίσως καλύψει λίγο από το χαμένο έδαφος…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ