Φέτος, δεν έχει γιορτές, έχει τρέξιμο

Φέτος, δεν έχει γιορτές, έχει τρέξιμο

Ο Άρης είναι σε κρίση στα μεγάλα αθλήματα και είναι ώρες μεγάλων ευθυνών για τους ανθρώπους που τον εκπροσωπούν.

Το 2018 φεύγει με το χειρότερο τρόπο για τον Άρη. Ο αυτοκράτορας Άρης δεν έχει νίκη στο NGH και μόλις ηττήθηκε από το Χολαργό με τους παίκτες του να σκοράρουν νικητήριο καλάθι από τη βασική του γραμμή.

Στο ποδόσφαιρο, λίγες μέρες πριν, η ομάδα αποκλείστηκε από τον Εργοτέλη, ενώ (όπως ο Χολαργός) ο Παναιτωλικός νίκησε πρώτη φορά στην ιστορία του τον Άρη εκτός έδρας.

Το κλαμπ έχει σοβαρό πρόβλημα, παντού. Είναι εμφανέστατο. Στο μπάσκετ το φάσμα του υποβιβασμού είναι ορατό. Στο ποδόσφαιρο, χάθηκε ο στόχος του κυπέλλου και απέμεινε αυτός της ευρωπαϊκής εξόδου από το πρωτάθλημα, με την εικόνα να αναδύει προβληματισμό. Και στις δύο ομάδες είναι απαραίτητο και προφανές: Να γίνουν κινήσεις ενίσχυσης. Αλλά εδώ είναι και το δύσκολο: Να γίνουν στοχευμένα και να είναι αποτελεσματικές.

Οι διοικήσεις της ΚΑΕ και της ΠΑΕ Άρης, είναι αλήθεια ότι είναι ομάδες ανθρώπων που δεν έχουν πιεστεί ιδιαίτερα, λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης.

Στο μπάσκετ η περσινή περιπέτεια, φάνηκε ότι θα γίνει μάθημα αλλά η εφαρμογή ενός συγκεκριμένου πλάνου φέτος, με ένα σχεδιασμό στελέχωσης από νωρίς, αποδεικνύεται καταστροφική.

Ο Άρης δεν μπορεί να ρισκάρει περιμένοντας ότι… δεν γίνεται χειρότερα. Η επόμενη ήττα από ομάδα βεληνεκούς Χολαργού, μπορεί και να κάνει αδιανόητα δύσκολα τα πράγματα. Οφείλει να ενισχυθεί. Με παίκτες (που πρέπει συνολικά να καταλάβουν την αποστολή τους, γιατί πιθανώς δεν το γνωρίζουν, έτσι δείχνουν) και ενδεχομένως με ότι άλλο κρίνεται ότι θα διευκολύνει τη δουλειά.

Ποδοσφαιρικά, επίσης χρειάζεται μια στοχευμένη παρέμβαση: Κρίνεται ότι κάποιοι πρέπει να φύγουν; Δεν αρκεί να προσπαθήσεις να «κερδίσεις» με το φιλότιμο αυτό που θέλεις στις 23 Δεκεμβρίου, πρέπει να το υποστηρίξεις και όπως χρειάζεται. Κάποιος μπορεί και να κοστίσει, αλλά αν κρίνεις ότι πρέπει να φύγει, οφείλεις να το κάνεις.

Ο Άρης απαιτείται να καθαρίσει την κατάσταση στα αποδυτήριά του, να ξεκαθαρίσει σε όσους μείνουν ότι αναλαμβάνουν την αποστολή να βγάλουν την ομάδα Ευρώπη, με ελάχιστο στόχο να περάσουν τον Παναιτωλικό και την Ξάνθη με γνώμονα τη σημερινή βαθμολογία και να τους ενισχύσει με παίκτες που θα είναι άμεσα ικανοί να παίξουν και να προσφέρουν.

Εύκολο δεν είναι, αλλά δεν ευθύνεται κανένας άλλος γι’ αυτό, πέραν όσων έχουν την ευθύνη εκπροσώπησης και λήψης αποφάσεων στο κλαμπ, που στο κάτω – κάτω, έκαναν και τις επιλογές που έχουν καταρρακώσει την ψυχολογία του κοινού, παραμονές Χριστουγέννων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ