Η ευκαιρία για έναν τίτλο

Η ευκαιρία για έναν τίτλο

Η κλήρωση με τη Λαμία φέρνει τον Παναθηναϊκό σε θέση φαβορί για την πρόκριση στα προημιτελικά και του ανοίγει την όρεξη για... κούπα.

Το Κύπελλο αποτελεί πάντα μια καλή ευκαιρία για να διεκδικήσεις έναν τίτλο. Από τη στιγμή που μια ομάδα δεν μπορεί να κατακτήσει ή να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, η έτερη διοργάνωση είναι πάντα ένα σημαντικό κίνητρο για να καταφέρεις να γλυκάνεις κατά πολύ τη σεζόν σου.

Ο Παναθηναϊκός το είχε καταφέρει το 2014, στον τελευταίο του τίτλο, όταν είχε κατακτήσει το Κύπελλο με το εμφατικό και εντυπωσιακό 4-1 επί του ΠΑΟΚ, με τον Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο. Και τον Νίκο Νταμπίζα, φυσικά, τεχνικό διευθυντή, όπως και σήμερα.

Περνάει σίγουρα από το μυαλό όλων η διεκδικήση του συγκεκριμένου τροπαίου. Αν ο φετινός Παναθηναϊκός καταφέρει και φτάσει ως το τέλος του θεσμού, τότε θα έχει βάλει ακόμα μεγαλύτερο λιθαράκι προκειμένου η συγκεκριμένη φουρνιά, με κάποιες απαραίτητες, όσο και ποιοτικές προσθήκες να μεγαλουργήσει τα επόμενα χρόνια και να θέσει ακόμα μεγαλύτερους στόχους.

Η κλήρωση με τη Λαμία… ανοίγει την όρεξη στον Παναθηναϊκό. Και το όνομα Λαμία φέρνει ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο στους πράσινους, αν σκεφτούμε πως η συγκεκριμένη ομάδα τον πλήγωσε πέρσι και τον πέταξε εκτός διοργάνωσης, με εκείνα τα τέσσερα γκολ που του έριξε στο χιονισμένο τοπίο της πόλης. Σε ένα ματς που δεν θα έπρεπε, πάντως, να γίνει ποτέ!

Ο Παναθηναϊκός έχει τον ρόλο του απόλυτου φαβορί στη φάση των «16» που βρισκόμαστε. Και μια πρόκριση στα προημιτελικά θα τον κάνει να σκεφτεί ακόμα περισσότερο τη διεκδίκηση του τροπαίου. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που πλέον έχει δείξει τα διαπιστευτήριά του και απέναντι στις ομάδες της πρώτης τετράδας, με τις οποίες δεν τα πήγε άσχημα. Μια ήττα στην Τούμπα, μια νίκη απέναντι στον Ατρόμητο, δύο ισοπαλίες με ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Αυτές θα είναι άλλωστε και οι ομάδες που θα διεκδικήσουν την κούπα, αν δεν προκύψει κάποια μεγάλη έκπληξη.

Γιατί, λοιπόν, να μην έχει ελπίδες απέναντι σε οποιαδήποτε απ’ αυτές τις ομάδες σε διπλά παιχνίδια; Και από τη στιγμή που έχει μετατρέψει το Ολυμπιακό Στάδιο σε… κάστρο (μόλις μία ισοπαλία κόντρα στην ΑΕΚ, που αν η μπάλα του έκανε τη χάρη θα κέρδιζε), ο Παναθηναϊκός όχι μόνο μπορεί, αλλά και οφείλει να σκύψει πάνω από τον θεσμό, να τον δει με περίσσια σοβαρότητα και να τον διεκδικήσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ