Αφήστε να χαρούμε και λίγο το μπάσκετ

Αφήστε να χαρούμε και λίγο το μπάσκετ

Από την κακή διαιτησία στο ΣΕΦ με το Περιστέρι, στην συγκέντρωση μετά το ημίχρονο και την νοοτροπία που πρέπει να αποφευχθεί στη συνέχεια για τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός έκλεισε ιδανικά το 2018 επικρατώντας του Περιστερίου στο ΣΕΦ, με την ομάδα του Πεδουλάκη να μην εμφανίζεται καν στο  β μέρος και ουσιαστικά να έχει μόνο να μάθει από αυτήν την ήττα.

Ξεκινάω από το αγωνιστικό κομμάτι. Ο Ολυμπιακός για 13 λεπτά ήταν απαράδεκτος. Χωρίς το μυαλό το στο παιχνίδι, κακές αποστάσεις, μηδαμινή συγκέντρωση στην άμυνα, ελάχιστη διάθεση για ριμπάουντ και ξύλο. Οσες πεντάδες και να άλλαζε ο Μπλατ, ο Πεδουλάκης «χτυπούσε» στο ποστ, έβλεπε τους παίκτες του να βλέπουν σαν βαρέλι το καλάθι του Ολυμπιακού και θαύμαζε την ομάδα του που είχε ξεφύγει με 19 πόντους στο ΣΕΦ!

Η αλλαγή στο ματς και γενικότερα στη νοοτροπία των Ερυθρόλευκων, ήρθε από το ξέσπασμα του Μιλουτίνοφ και την είσοδο του Μπόγρη στο παρκέ. Από την στιγμή που οι Ερυθρόλευκοι έπαψαν να ασχολούνται με όσα έβρισκαν οι διαιτητές, σιγά σιγά ροκάνισαν τη διαφορά και το 19-38, έγινε 42-48 σε κάτι λιγότερο από εφτά λεπτά. Ο Ολυμπιακός παρασύρθηκε από την άμυνα του Περιστερίου, προχώρησε σε 18 προσπάθειες από τα 6,75μ, έχοντας χαλάσει εντελώς το μυαλό του. Ο Τουπάν τον κρατούσε στο ματς με τους 17 πόντους του και πλέον χρειαζόταν ψυχραιμία.

Το καθαρό μυαλό φάνηκε στην τρίτη περίοδο, αφού όπως λένε, οι ομάδες αντιλαμβάνονται τι δεν έχουν κάνει καλά σε αυτήν την 15λεπτη διακοπή και το… φτιάχνουν με την επιστροφή τους στα αποδυτήρια.. Ετσι έγινε και το 32-10 του δεκαλέπτου μιλάει από μόνο του.

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν μπει στο πετσί του ρόλου τους ξανά. «Σκυλιά» στην άμυνα, περιόρισαν τις επιθέσεις του Μπέντιλ, του χάλασαν το μυαλό και αφού έλειπε και ο Χάροου, ήταν αδύνατον να περιμένει κάτι περισσότερο ο Πεδουλάκης από αυτό το παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός χάρισε θέαμα στον κόσμο που είχε έρθει στο φαληρικό κλειστό προπαραμονή Χριστουγέννων και ζήσαμε εμείς καλά και αυτοί καλύτερα…

ΤΡΙΑΔΑ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΚΛΑΜΜΑΤΑ

Φτάσαμε το 2018, σε ένα ματς με 3500 άτομα, με πάρα πολλά παιδάκια και χριστουγεννιάτικο κλίμα, να οδηγούνται οι διαιτητές με την συνοδεία της αστυνομίας για τα αποδυτήρια. Οχι γιατί μιλάμε για… χούλιγκαν ή κάτι τέτοιο. Είναι… χάρισμα να φέρνεις στα όριά του κόσμο που έχει έρθει για να χαρεί την βραδιά και να τον αναγκάζεις να σε αποδοκιμάσει. Μιλάμε για ΤΟ χάρισμα!

Με το που τελείωσε η αναμέτρηση, ήρθε ένας γνωστός μου και μου είπε ότι ντρέπεται που βγήκε εκτός εαυτού με τους διαιτητές, ενώ είχε στα χέρια του τον μικρό ανιψιό του. «Εβριζα όλη την ώρα» μου είπε για να συνεχίσει «ηρθαμε να περάσουμε όμορφα ρε συ, να δούμε μπάσκετ, και μας έβγαλαν από ρούχα μας». Τι να του απαντήσω…

Προσωπικά έπιασαν το εαυτό μου έξαλλο, να μην μπορών να πιστέψω ότι βλέπω στο πρώτο ημίχρονο. Γενικότερα στο ΣΕΦ υπήρχε αναβρασμός.

Η διαιτητική τριάδα ουσιαστικά έκανε επίδειξη δυναμης για ένα 20λεπτο. Ηταν μήνυμα για τη συνέχεια; Κανείς δεν ξέρει. Θα το δούμε σε λίγο καιρό. Το ζητούμενο είναι γιατί να συμβεί κάτι τέτοιο. Το άσχημο που έχουμε στην χώρα μας είναι ότι διαθέτουμε ΚΑΚΟΥΣ διαιτητές. Και αυτό φαίνεται όταν στραβώνει ένα ματς. Εδώ δεν είδε ο διαιτητής τον Μπέντιλ που του έφυγε η μπάλα και πήγε πάνω από το ταμπλό. Στο μισό μέτρο. Μέσα στα μάτια του… Τι παραπάνω να γράψουμε…

Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΜΠΛΑΤ

«Όταν σταματήσαμε να κάνουμε τα λάθη και να μην ασχολούμαστε με τους διαιτητές η διαφορά ήρθε φυσιολογικά σε εμάς. Καμία φορά θα βρεθείς κάτω αλλά θα πρέπει να ξέρεις πως να σηκωθείς. Όταν το κατάλαβαν αυτό οι παίκτες αγωνίστηκαν καλά για 25 λεπτά» δήλωσε ο Ντέιβιντ Μπλατ κατά τη συνέντευξη Τύπου. Τεράστια αλήθεια..

Δυστυχώς οι Ερυθρόλευκοι πολλές φορές μπαίνουν με «χαλασμένο» μυαλό σε κάποια ματς στην Ελλάδα. Έχουν άδικο; Αρκετές φορές όχι, όμως αυτή δεν είναι η δουλειά τους; Να αψηφούν αυτές τις περιπτώσεις και να εμφανίζονται ακόμα πιο πεισμωμένοι στο παρκέ. Όπως συνέχισε ο Μπλατ: «Αν ο διαιτητής σφυρίξει κάτι υπέρ σου ή κατά σου που δεν είναι σωστό, χρησιμοποίησέ το για εσένα στη συνέχεια του αγώνα και χρησιμοποίησε την ενέργειά σου προς ένα θετικό αποτέλεσμα για να βγεις απ’ αυτή την κατάσταση».

Αυτή για μένα είναι η δουλειά του Μπλατ και αν καταφέρει αυτήν την λογική να την περάσει και στους παίκτες του, δεν θα έχει κανέναν απολύτως λόγο να φοβάται για τη συνέχεια.  Στην Ευρωλίγκα δεν υπάρχει αυτή η νοοτροπία. Γενικότερα ξέρουν βέβαια ότι θα διεκδικήσουν ότι τους δοθεί.

Δεν θα έχουν τον φόβο να δουν πάλι… όργια μπροστά τους. Ας το γυρίσουν λοιπόν μπούμεραγκ και να ψάξουν τον τρόπο για να γυρίσουν την κατάσταση. Όχι να πέσουν κι άλλο στη λήθη.

ΥΓ1 Πολλά παιδάκια στο ΣΕΦ. Παρότι γινόταν χαμός στους δρόμους. Τουλάχιστον ο κόσμος απόλαυσε το δεύτερο ημίχρονο.

ΥΓ2 Ωραία περίπτωση αυτός ο Μπέντιλ. Λίγο ο χαρακτήρας του μου φαίνεται ιδιόρρυθμος. Ειδικά αυτό το αντιαθλητικό στον Βεζένκοφ, δεν νομίζω να του βγει σε καλό από τον Πεδουλάκη. Φοβερός ο «Άρτζι» στις επιλογές ξένος. Ισως εκ των κορυφαίων σε αυτό το κομμάτι ο Έλληνας τεχνικός.

ΥΓ3 Πως τα καταφέρνει ο ΛεΝτέι.. Από το πρώτο ημίχρονο που είναι άγευστος και… τρύπα στην άμυνα, στο δεύτερο ημίχρονο που είναι καταλυτικός και οδοστρωτήρας. Δεν θα το καταλάβω.

ΥΓ4 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ο Παπανικολάου. Μόνο παρκέ δεν έκανε στο κλειστό. Να σκουπίσει κάποια γωνία του ΣΕΦ. Παντού ήταν, ο παίκτης κλειδί για να γυρίσει το ματς ο Ολυμπιακός μέσα από την άμυνά του.

ΥΓ5 Πως γίνεται αυτός ο Μιλουτίνοφ να είναι παράδειγμα προς μίμηση στην Ευρωλίγκα και στην Ψωροκώσταινα μας να γίνεται έξαλλος… Ένα περίεργο πράγμα ρε παιδάκι μου…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ