Άλλο ένα παραμύθι, μέρες που είναι…

Άλλο ένα παραμύθι, μέρες που είναι…

Τον θυμάστε τον Μιλιβόγιεβιτς; Αυτόν που οι… εξυγιαντές θεωρούσαν πως σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα παίξει πλην του ελληνικού θα αποβάλλετε συνεχώς. Στην Ελλάδα τον αβάνταραν οι διαιτητές έλεγαν. Δύο χρόνια στην Πρέμιερ Λιγκ πόσες φορές έχει αποβληθεί ο Λούκα;

Που τον θυμήθηκα τώρα τον Λούκα έ; Πρώτα από όλα δεν ξεχνιέται εύκολα τέτοιος παίκτης. Στα 2,5 χρόνια που φόρεσε την φανέλα των ερυθρολεύκων κατάφερε να μπει στην καρδιά όλων τόσο για το αστείρευτο ταλέντο του, το πάθος του και το δέσιμο του με τον σύλλογο. Ο Λούκα Μιλιβόγιεβιτς ήταν ένας από τους καλύτερους που πέρασαν τα τελευταία χρόνια από τον Ολυμπιακό.

Έπεισε για την αξία του και τους πλέον δύσπιστους (και εγώ στο πρώτο διάστημα της ερυθρόλευκης θητείας του δεν ήμουν στους φαν του, αλλά μετά την «μύρισα» την μπάλα…) και κατάφερε εδώ και δύο χρόνια (από τον Γενάρη του 2017) να παίζει στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Την Πρέμιερ Λιγκ με την φανέλα της Κρίσταλ Πάλας.

Και εδώ κολλάει γιατί θυμήθηκα Χριστουγεννιάτικα το αλάνι από την Σερβία. Βλέπετε το Σάββατο μπήκε ακόμη πιο βαθιά στην καρδιά όλων όσων των αγάπησαν με την φανέλα του Ολυμπιακού και τυγχάνει να έχουν μια ιδιαίτερη συμπάθεια και στην Λίβερπουλ. Ο Λούκα με την Κρίσταλ Πάλας πέτυχαν ένα τεράστιο διπλό επί της Σίτι, με τον Σέρβο άσο να σκοράρει κιόλας, και έδωσαν αέρα 4 βαθμών στην Λίβερπουλ.

Θυμήθηκα λοιπόν, μέρες που είναι ένα ακόμη «παραμύθι» των… εξυγιαντών, κατά του – ποιου άλλου – Ολυμπιακού. Αυτό της αβάντας από την διαιτησία που είχε ο Μιλιβόγεβιτς για το σκληρό παιχνίδι του. Τόνοι μελανιού είχαν χυθεί για να γραφτεί πόσες κόκκινες θα είχε ο Μιλιβόγεβιτς αν έπαιζε σε άλλο πρωτάθλημα. Τόσα και τόσα είπαν οι… ειδήμονες για τον «βρώμικο» Λούκα που δεν θα μπορούσε να σταθεί σε οποιοδήποτε άλλο πρωτάθλημα έτσι όπως παίζει και… βαράει με τα ερυθρόλευκα. Όμως η αβάντα του Ολυμπιακού επέτρεπε στον Λούκα να παίζει.

Και έτσι σκέφτηκα πως έχει ενδιαφέρον να δω πόσα ματς έχει καταφέρει ο… κακομοίρης να παίξει στην Πρέμιερ Λιγκ και την Κρίσταλ Πάλας. Σε ένα πρωτάθλημα που θεωρείται το πιο δίκαιο, που ευτυχώς για αυτό δεν έχει χρειαστεί να… εξυγιανθεί. Και επειδή λογικά θα ήταν πολλές οι κόκκινες σύμφωνα με τους… εξυγιαντές ξεκίνησα να βλέπω σεζόν-σεζόν για να σημειώνω.

Πρώτη σεζόν, 2016-17. Κόκκινες ΜΗΔΕΝ. Έπαιξε σε 14 ματς της Πρέμιερ Λιγκ, πέτυχε 2 γκολ και είχε συνολικά 4 κίτρινες. Μάλιστα…  Σεζόν 2017-18. Κόκκινες ΜΗΔΕΝ. Έπαιξε σε 36 ματς στην Πρέμιερ Λιγκ (38 είναι το σύνολο για όσους δεν το θυμούνται) δηλαδή σε όλο το πρωτάθλημα.

Βασικός σε όλα! Πέτυχε 1 γκολ και πήρε 8 κίτρινες κάρτες. Πάμε και στην τρέχουσα σεζόν. Έχει αγωνιστεί και στα 18 ματς της Πρέμιερ Λιγκ. Έχει πέντε γκολ και 4 κίτρινες κάρτες. Κόκκινες; ΜΗΔΕΝ!

Τι συνέβαινε στην Ελλάδα με τον Ολυμπιακό; Στα 26 ματς που έπαιξε στην σεζόν 2916-17 με τον Ολυμπιακό είχε 11 κίτρινες κάρτες ενώ την σεζόν 2015-16 αποβλήθηκε μια φορά στο πρωτάθλημα έχοντας και 9 κίτρινες κάρτες στις εγχώριες διοργανώσεις.

Την πρώτη σεζόν που έπαιξε στον Ολυμπιακό (2014-15) είχε μια αποβολή στο Γιουρόπα Λιγκ και 4 κίτρινες κάρτες σε 30 συμμετοχές στις εγχώριες διοργανώσεις. Συμπέρασμα; Live your myth in (eksigiansi) in Greece!

Υ.Γ. Καλά Χριστούγεννα, καλές γιορτές σε όλους. Με υγεία πάνω από όλα. Όλα τα υπόλοιπα έρχονται δεύτερα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ