Τα ελληνόπουλα να προτιμούν τον Παναθηναϊκό

Τα ελληνόπουλα να προτιμούν τον Παναθηναϊκό

Το «τριφύλλι» μπορεί να μην διαθέτει χρήμα, αλλά με το πρότζεκτ που ξεκίνησε στέλνει μήνυμα στα εγχώρια ταλέντα ότι η καριέρα τους μπορεί να απογειωθεί επιλέγοντας τον Παναθηναϊκό.

Το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός απέκτησε τους Καμπετσή, Βέργο που προέρχονται από την Ακαδημία του Ολυμπιακού, αλλά και τον Παντελάκη, ο οποίος ουσιαστικά ανήκε στο παρελθόν στους Πειραιώτες.

Το γεγονός προκάλεσε σαφώς απορία και κατέδειξε πόσο πίσω είχε μείνει ο σύλλογος στην ανάδειξη ταλέντων. Ο Νταμπίζας τον Αύγουστο στην παρουσίαση των παικτών είχε ερωτηθεί για το θέμα και παραδέχθηκε ότι κάτι δεν έχει λειτουργήσει σωστά.

Υποστήριξε ότι μεγαλύτερες αιτίες ήταν το οικονομικό, αφού πολλά νέα παιδιά έδιναν προτεραιότητα σ’ αυτό το κομμάτι, αλλά και οι εγκαταστάσεις. Τόνισε επίσης ότι με τη χρήση της Παιανίας από ορισμένα τμήματα υποδομής, βελτιώθηκε η κατάσταση σ’ αυτό το κομμάτι.

Ο τεχνικός διευθυντής του «τριφυλλιού», ωστόσο, ήταν απόλυτος. «Πρέπει να διαμορφώσουμε τις συνθήκες , ώστε οι ταλαντούχοι παίκτες να είναι εδώ στο μέλλον. Στο παρελθόν ένας παίκτης προτίμησε άλλη ομάδα για το οικονομικό.

Για μένα είναι τεράστιο λάθος, αλλά ο καθένας αποφασίζει όπως κρίνει. Σε κάθε περίπτωση οι εγκαταστάσεις και το προσωπικό (σ.σ. προπονητές) είναι το νούμερο ένα σ’ αυτόν τον τομέα κι εμείς υστερούσαμε σ’ αυτά τα τελευταία χρόνια».

Το θέμα φυσικά δεν είναι μόνο η ανάδειξη ταλαντούχων παικτών, αλλά και η αξιοποίησή τους. Ο Παναθηναϊκός βαδίζει σε έναν σωστό δρόμο. Η Κ19 έχει αρκετούς παίκτες που περιμένουν το καλοκαίρι να προωθηθούν. Η Κ17 είναι πρώτη και η Κ15 επίσης θα διεκδικήσει τον τίτλο.

Έρχονται αρκετά παιδιά που με τις κατάλληλες συνθήκες μπορούν να πλαισιώσουν τους υπάρχοντες ποδοσφαιριστές και το «τριφύλλι» να πρωταγωνιστεί για αρκετά χρόνια. Αρκεί με τη σειρά τους και τα ελληνόπουλα να στηριχθούν από ξένους που πραγματικά κάνουν τη διαφορά και δεν είναι κατώτεροί τους.

Αυτό ουσιαστικά είναι το μυστικό για να μπορεί ο Παναθηναϊκός να διαθέτει σημαντικό μέρος της αφρόκρεμας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εκτός από την ανάπτυξη της Ακαδημίας, να δείξει ότι γίνεται και το επόμενο βήμα. Η αξιοποίηση των παικτών.

Ο Δώνης έχει δηλώσει ότι στόχος στο προσεχές μέλλον είναι να υπάρχουν τουλάχιστον 15 Έλληνες στο ρόστερ, πολλοί εκ των οποίων να προέρχονται από τα σπλάχνα του Παναθηναϊκού. ΑΝ συμβεί αυτό, τότε οικονομικά η ομάδα θα βγει ωφελημένη, αφού θα παράγει χωρίς μεγάλο κόστος και θα μπορεί να έχει έσοδα από πωλήσεις τροφοδοτώντας τα εθνικά μας συγκροτήματα.

Όσο για το αν θα έχει κι αγωνιστικά επιτυχία το πλάνο που έχουν στο μυαλό τους οι Νταμπίζας, Δώνης, θα φανεί στην πορεία. Αλλά ιστορικά σπάνια αποτυγχάνουν τέτοιες πρακτικές.

Ο Παναθηναϊκός με το ελληνικό ρόστερ θα έχει ένα ακόμα όφελος. Από τη στιγμή που δεν διαθέτει χρήμα, είναι πιθανό να πείσει… ηθικά έναν νεαρό ταλαντούχο παίκτη. Ναι, μπορεί σε κάποια άλλη ομάδα ένας παίκτης να κερδίσει σύντομα κάποια χρήματα, αλλά αν δεν αξιοποιηθεί εκεί που θα πάει γρήγορα αυτά θα τελειώσουν.

Και θα καταλήξει στα αζήτητα ή θα επιστρέψει στο μηδέν. Τώρα, όμως, βλέπουν όλοι οι νεαροί Έλληνες ότι ο Παναθηναϊκός δίνει χώρο στα νέα παιδιά, σε αντίθεση με τους ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, ΑΕΚ.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που κάποιος παίκτης τύπου Χατζηθεοδωρίδη, Καμπετσή, Αρμενάκα έχει δύο και τρεις προτάσεις στα χέρια του, τότε είναι αρκετές οι πιθανότητες να προτιμήσει τους «πράσινους». Κι ας είναι λιγότερα τα χρήματα. Ας φέρουμε ένα παράδειγμα τον Μαυροπάνο κι ας υποθέσουμε ότι τον θέλουν όλοι οι μεγάλοι κι ότι η Άρσεναλ τον παραχωρεί. Με τα έως τώρα δεδομένα, η λογική λέει ότι θα επιλέξει τον Παναθηναϊκό. Εκεί θα βρει περισσότερο χώρο κι αν δουλέψει είναι σίγουρο ότι δεν θα αδικηθεί.

Αυτά τα μηνύματα στέλνει φέτος ο Παναθηναϊκός. Με πράξεις προσπαθεί να καλύψει το σαφές μειονέκτημα που έχει σε σχέση με άλλες ομάδες. Αναφέρομαι φυσικά σ’ αυτούς που δεν είναι δεμένοι με τους συλλόγους τους, γι’ αυτό τόνισα πιο πάνω «σημαντικό μέρος της αφρόκρεμας».

Δεν μπορεί τώρα το «τριφύλλι» να ανταγωνιστεί ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό κατά κύριο λόγο και έπειτα την ΑΕΚ και να χτυπήσει στα ίσια, για παράδειγμα, τον Μασούρα. Ή τον Πασαλίδη του Αστέρα Τρίπολης. Τον νεαρό Σιαμπάνη, όμως, μπορεί. Ο νεαρός γκολκίπερ είναι ένα ξεκάθαρο δείγμα. Βλέπει ότι στον ΠΑΟΚ δεν θα έχει χώρο και δεν έχει ανανεώσει.

Σίγουρα το συμβόλαιο που μπορεί να πάρει είναι καλύτερο. Αλλά στον Παναθηναϊκό θα έχει τη δυνατότητα να φτιάξει το όνομά του και να κερδίσει μελλοντικά πολλά περισσότερα. Αρκεί φυσικά το «τριφύλλι» να μην παρεκκλίνει από το πλάνο του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ