Που είναι το ταβάνι του Μαντί Καμαρά…

Που είναι το ταβάνι του Μαντί Καμαρά…

Πρόκειται για παίκτη που όσο παίζει τόσο καλύτερος γίνεται. Όσο παίζει μαθαίνει, κάτι που θα συμβαίνει για χρόνια. Οι ελλείψεις του σε θέματα τακτικής θα πάρουν χρόνο για να εκλείψουν. Τα προσόντα του είναι τέτοια και τόσο πολλά που θα τον κατατάξουν αργά ή γρήγορα στους καλύτερους χαφ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Από τον Ολυμπιακό εκδήλωσαν την πρόθεση να μην αποχωριστούν νωρίς τον νεαρό από την Γουινέα. Το δίκιο τους βουνό. Από ένα τέτοιο παίκτη είναι απαραίτητο να πάρεις όσα μπορείς περισσότερα, Να επωφεληθείς. Ο Καμαρά είναι ακατέργαστος ακόμα. Μαθαίνει παίζοντας κι είναι σίγουρο πως πολλά από αυτά που μένουν να μάθει δεν θα τα διδαχτεί με τους ερυθρόλευκους.

Έγινε έναν λάθος από όλους αυτούς του αετονύχηδες που φτάνουν να κλείνουν παιδιά σε ηλικία δεκαπέντε ετών. Δεν είναι εύκολο να ξαναγίνει. Προφανώς κάποιοι από όλους αυτούς βαράνε τώρα το κεφάλι τους στον τοίχο που δεν είδαν όσα είδε ο Μοντεστό και έφερε αυτόν τον παίκτη στον Πειραιά. Ο Καμαρά δεν είναι για τα μέρη μας. Είναι για σπουδαία πρωταθλήματα και μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Τακτικά ακόμα υστερεί, ορισμένες επιλογές του στη διάρκεια του παιχνιδιού μοιάζουν ακόμα παιδιάστικες. Για να το γράψω όπως πολλοί συνάδελφοί μου που ξεσηκώνουν το αγγλικό λεξιλόγιο ο Καμαρά είναι ένας box to box χαφ. Έχει την ικανότητα να παίρνει την μπάλα ανάμεσα στους σέντερ μπακ και να την προωθεί. Προσποιείται με επιτυχία όταν κλείνεται ώστε να αποφεύγει την πίεση. Ξέρει να περνάει την μπάλα στις πλάτες της άμυνας έτσι ώστε να βγάζει ξεμαρκάριστο τον συμπαίκτη του (το κάνει πολύ συχνά με τον Ομαρ). Διαθέτει ισχυρό σουτ από μακρινή απόσταση αν και το παρακάνει .

Για τα τρεξίματα του ας μην γίνεται λόγος. Δεν σταματάει ποτέ. Πρόκειται για παίκτη που όσο παίζει τόσο καλύτερος γίνεται. Όσο παίζει μαθαίνει κάτι που θα συμβαίνει για χρόνια. Οι ελλείψεις του σε θέματα τακτικής θα πάρουν χρόνο για να εκλείψουν. Τα προσόντα του είναι τέτοια και τόσο πολλά που θα τον κατατάξουν αργά ή γρήγορα στους καλύτερους χαφ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ο Καμαρά, σε ηλικία είκοσι ενός ετών, είναι αυτή τη στιγμή ένα από τα πιο ακριβά περιουσιακά στοιχεία του Ολυμπιακού. Το καλοκαίρι θα προκύψουν σίγουρα μνηστήρες με γεμάτα πορτοφόλια για να τον διεκδικήσουν. Είναι πολύ δύσκολο σε μια τέτοια περίπτωση αυτό ο παίκτης να παραμείνει.

Έχω την γνώμη ότι μια ακόμα χρονιά στον Ολυμπιακό θα ήταν ευεργετική για τον ίδιο και ασφαλώς για την ομάδα του. Η περίπτωσή του έχει αναλογίες με αυτή του Γιάγια Τουρέ. Αν και φαίνεται υπερβολικό να το ισχυρίζεται κανείς από τόσο νωρίς, ο Καμαρά έχει όλες τις προϋποθέσεις να εξελιχτεί όπως ο Ιβοριανός μέσος. Στο νεαρό λείπουν ακόμα παραστάσεις. Ο ολυμπιακός είναι σε θέση να του τις δώσει. Το καλοκαίρι θα μάθουμε πόσο ψηλά θα ανέβει η τιμή του και κατά πόσο ο ίδιος και ο Ολυμπιακός θα αντισταθούν στις προτάσεις που θα τους γίνουν. Με τον Καμαρά στη δύναμή του για μια χρονιά ακόμα, ο Ολυμπιακός θα έχει ακόμα μεγαλύτερα οικονομικά και αγωνιστικά κέρδη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ