Ψάχνει πρόθυμους να… πετύχουν!

Ψάχνει πρόθυμους να… πετύχουν!

Ο Πιτίνο έρχεται στην Αθήνα για να δώσει στον Παναθηναϊκό ταυτότητα.

«Θέλω να φτιάχνω ομάδες, να αναλάβω παίκτες και να χτίζω νικητές. Θέλω να ταιριάζω σε έναν οργανισμό. Σε αυτό το σημείο, αυτό με ενδιαφέρει».

Δεν ξέρουμε αν διάβασε αυτή, τη μία από τις δεκάδες χαρακτηριστικές ατάκες, του Ρικ Πιτίνο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και αποφάσισε να του τηλεφωνήσει για να βρει τον επόμενο προπονητή του Παναθηναϊκού.

Θα έλεγε κανείς όμως πως συμπυκνώνει την «επόμενη ημέρα» για το «τριφύλλι», που εδώ και χρόνια αναζητά τον τρόπο για να δημιουργήσει μια βάση, ένα σύνολο παικτών που θα αποτελούν την αφετηρία για να πετύχει τους στόχους του το κλαμπ.

Κυρίως όμως αναζητά νέα ταυτότητα, νέο προσανατολισμό, νέα φιλοσοφία για να πορευτεί. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με τα λάθη, τις αστοχίες και την παραγοντική απειρία του, έχει προσπαθήσει πολλές φορές να ξεκινήσει μια τέτοια προσπάθεια, έχοντας βέβαια παράλληλα το τεράστιο «πρέπει» για την κατάκτηση τίτλων. Το ένα είναι άμεσα συνυφασμένο με το άλλο και η κάθε προσπάθεια έχει το βάρος για την επιτυχία.

Με τον 66χρονο θρύλο του Αμερικανικού μπάσκετ ο Παναθηναϊκός ψάχνει λοιπόν έναν… στρατηγό, να βρει στρατιώτες που θα ακολουθήσουν τους κανόνες και τίποτε άλλο. Η πολιτεία του Πιτίνο, ο τρόπος που έχει πορευτεί στα παρκέ και η γενικότερη φιλοσοφία του καταδεικνύουν το πλάνο:

«Ποιος είναι ο καλύτερος στο recruiting; Ο Πιτίνο; Τον φέρνω…».
Οι θρύλοι που τον συνοδεύουν είναι εκατοντάδες. Λέγεται ότι έκρυβε τα ρολόγια στο γήπεδο και η προπόνηση τελείωνε μόνο όταν όλα γίνονταν τέλεια. «Οι παίκτες κουράζονται, όταν κουραστεί ο προπονητής» απαντούσε κοφτά στα παράπονα.

Ναι, είχε απέναντί του κολλεγιόπαιδα 20 και 21 χρονών που διψούσαν να πάρουν την ευκαιρία. Είχε τον τρόπο όμως να το εμφυσήσει σε τύπους με μια κουλτούρα επιλογών, που ήξεραν από πριν ότι επιλέγοντας να συνεργαστούν μαζί του, θα υποφέρουν, αλλά θα έχουν περισσότερες πιθανότητες να πετύχουν.

Τώρα το τι θα κάνει απέναντι σε επαγγελματίες παίκτες που άνετα μπορούν να ζητήσουν να φύγουν για να πάνε σε άλλη ομάδα ή που θα αποφύγουν να συνεργαστούν μαζί του είναι ένα ερώτημα. Μήπως δεν αξίζουν όμως να είναι στο ρόστερ όμως;

Όπως τιτλοφορεί και το βιβλίο του: «Success is a choice: Η επιτυχία είναι μια επιλογή…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ