Απλά μαθήματα οικονομίας!

Απλά μαθήματα οικονομίας!

Στην παρτίδα στον «άσο» οι Σα και Γιαννιώτης αναζητούν την εμφάνιση που θα τους κατατάξει στην κατηγορία «Ρομπέρτο»!

Μέρες που είναι ας αποφύγουμε την γκρίνια. Υπάρχει άλλωστε και το ποδόσφαιρο όπου πρωταγωνιστές είναι οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές- όπως είναι και το κανονικό κι όχι αυτό που έχουμε εδώ στην Ελλάδα με τους… διαιτητές!

Αν επιλέξουμε αυτήν την κατηγορία, τότε έχει ενδιαφέρον να ασχοληθούμε με την παρτίδα στον «άσο», όπως εξελίσσεται από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου στον Ολυμπιακό. Το ενδιαφέρον εύρημα από τη στατιστική είναι που μας δίνει το ερέθισμα, καθώς ο Ανδρέας Γιαννιώτης και ο Ζοσέ Σα έχουν παίξει μπροστά από την ερυθρόλευκη εστία από 13 φορές και στο… 27ο ματς πήρε τη συμμετοχή ο Λευτέρης Χουτεσιώτης, που εμφανίστηκε μάλιστα στο γήπεδο της Ξάνθης και με το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο μπράτσο για το ματς κυπέλλου με τον Άρη Αβάτου.

Οι Γιαννιώτης και Σα ψάχνουν και οι δύο τη σεζόν της καταξίωσης. Ο πρώτος έχει κάνει το… αγροτικό του σε Πανιώνιο και Ατρόμητο, ενώ ο δεύτερος ψάχνει την εμπιστοσύνη, ερχόμενος από την Πόρτο, εκεί όπου δεσπόζει ο Ίγκερ Κασίγιας. Αμφότεροι έχουν στο ενεργητικό τους εμφανίσεις που μπορούν να πείσουν ότι διαθέρουν τα προσόντα για να υπερασπιστούν την ερυθρόλευκη εστία.  Ο Γιαννιώτης ξεκίνησε τη χρονιά ως βασικός και ακολούθως πήρε τη σκυτάλη ο Σα αλλά και οι δυό τους έχουν από μία «μουτζούρα» που για διαφορετικούς λόγους δεν τους άφησε σημάδι.

Ο Έλληνας τερματοφύλακας είδε την μπάλα να περνάει μέσα από τα χέρια του στη σέντρα του Βιεϊρίνια, όμως ο Βούκοβιτς τον «κάλυψε» παίρνοντας πάνω του τη φάση με το αυτογκόλ που πέτυχε-πάντα το μάτι μένει στον τελευταίο παίκτη που για τη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ήταν ο γκολκήπερ.

Ο Πορτογάλος έχασε με ανάλογο τρόπο την μπάλα από τα χέρια του στην κεφαλιά του Ζαπάτα που κατέληξε στο δίχτυα, αλλά από τη στιγμή που ο Φορτούνης έγραψε το 3-1 και ο Ολυμπιακός έφτασε στην επική πρόκριση σε βάρος της Μίλαν κανείς δεν θα θυμάται το «στιγμιαίο λάθος».

Αυτό που λείπει και από τους δύο είναι η εμφάνιση που θα τους φέρει στο επίπεδο του Ρομπέρτο.  Η βραδιά σαν κι αυτή που ο Ισπανός κατέβασε τα ρολά στον αγώνα με την Μπενφίκα και καθόρισε το αποτέλεσμα ενός αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ.  Δεν συμβαίνει συχνά σε αυτήν τη θέση σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός και μπορεί να προκύψει μόνο σε αγώνα ευρωπαϊκής διοργάνωσης ή σε ντέρμπι.

Αν το επιτύχουν αυτό είτε ο Γιαννιώτης, είτε ο Σα, τότε πράγματι θα αλλάξουν κατηγορία και θα αποκτήσουν στη συνέχεια το «δικαίωμα» να δέχονται γκολ όπως αυτά που βλέπαμε στην τελευταία χρονιά της θητείας του Ρομπέρτο στον Ολυμπιακό. Ακόμη και για τους τερματοφύλακες ισχύει το θεώρημα που υπάρχει για τους επαγγελματίες σε οποιονδήποτε χώρο και σύμφωνα με το οποίο- σε κανονικές συνθήκες οικονομίας και όχι… μνημονίων- μέχρι τα μισά της καριέρας σου δουλεύεις περισσότερο και αμείβεσαι λιγότερο και στο υπόλοιπο της διαδρομής σου αντιστρέφονται οι όροι εργασίας και αμοιβής…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ