Όταν την έπινε ο θεός την πίναν κι οι αγγέλοι

Όταν την έπινε ο θεός την πίναν κι οι αγγέλοι

Ο Άγιος Βασίλης, ο Κρίστισιτς, ο Αλέξης Τσίπρας, τα κάλαντα του Νικόλα Άσιμου και το ζεύγος Πατούλη. Ο Κώστας Καίσαρης βάζει στο μίξερ την επικαιρότητα.

ΟΛΑ είναι υπό έλεγχο. Τη Τρίτη γεννήθηκε ο Χριστούλης, και ήμεθα εν αναμονή του Άη Βασίλη και του Κρίστισιτς. Σε ότι έχει να κάνει με τον Άγιο Βασίλη, η έλευσή του, από την Καισαρεία, είναι προγραμματισμένη για τη προσεχή Τρίτη. Οσονούπω αναμένεται και ο Σέρβος αμυντικός χαφ. Και μην ακούω ερωτήσεις κεσκεσέ Κρίστισιτς; Αυτό όπως αρέσκεται να λέει ο διοικητικός ηγέτης, θα το δείξει η νεκροψία. Το μόνο που μπορούμε να πούμε, κατ αρχήν, είναι ότι δεν έχει καμία σχέση με τα υπόλοιπα χαφ της ΑΕΚ. Χωρίς ωστόσο να είναι κάτι το εξαιρετικό. Στα 19 του έφυγε από τη Σερβία για τη Σαμπντόρια, έπαιξε, πήγε δανεικός για έξι μήνες στη Μπολόνια, έκανε ένα πέρασμα από την Αλαβές και πέρυσι στα 27 του, επαναπατρίστηκε για τον Ερυθρό Αστέρα. Πήγε καλά και του κάνανε πρόταση ανανέωσης με τρία κατοστάρικα το χρόνο.

ΚΑΙ την ΑΕΚ να του δίνει, ένα δίφραγκο εκατομμύρια για τριετές συμβόλαιο. Και με το που έγινε η δουλειά στο πατ-κιούτ Δεκέμβρη μήνα, έλαβε ένα πεντακοσάρικο χιλιάρικα ο Αστέρας, συν τρία κατοστάρικα ο ποδοσφαιριστής για τους έξι επιπλέον μήνες μέχρι το καλοκαίρι. Ο οποίος Κρίστισιτς, αξιολογείται βάση transfermarkt στα 2.5 εκατομμύρια. Μια ανάλογη περίπτωση Σιμόες, που βρήκε στην ΑΕΚ το τελευταίο καλό συμβόλαιο της καριέρας του. Με τον Πορτογάλο έναν χρόνο μεγαλύτερο σε ηλικία, να αξιολογείται στα 3.5 εκατομμύρια. Θα μου πείτε τώρα, γιατί κρατάγανε τον Σιμόες με τα ίδια πάνω-κάτω λεφτά, αν υπολογίσουμε και τη πεντακοσάρα στον Ερυθρό Αστέρα; Που τον ξέρουνε και είναι λίρα εκατό; Αυτοί έχουνε τα γένια, αυτοί έχουνε και τα χτένια. Οψόμεθα. Για το αν τελικά θα κάνει απόσβεση στα 2.8 εκατομμύρια που θα είναι το συνολικό κόστος σε βάθος χρόνου.

ΑΣ αφήσουμε όμως τα πεζά και τετριμμένα του ποδοσφαίρου για να επανέλθουμε στο εορταστικό κλίμα των ημερών. Στον Αλέξη, που μετά της Περιστέρας (η οποία κάθε χρόνο στην επέτειο του δημοψηφίσματος κλαίει με μαύρο δάκρυ), δέχτηκαν μαθητές που τους έψαλλαν τα κάλαντα. Τα κανονικά: Χριστός γεννάται σήμερον, κτλ. Όχι αυτά που τραγούδαγε ο Άσιμος, «όταν τη έπινε ο θεός την πίναν κι αγγέλοι, την πίνανε κι άνθρωποι και όλα γάλα μέλι, μα ένα διαβολόφιδο, αμάν κακό στη φύση, τους πρωτόπλαστους γέλασε κι έκλεψε το χασίσι». Για να τα βλέπουνε αυτά οι αισχροί συκοφάντες που διαδίδουν, ότι ο πρωθυπουργός της χώρας, είναι άθεος κι έχει τον αντίχριστο μέσα του. Δεν κάνει τον σταυρό του, δεν ορκίζεται στη Βουλή με θρησκευτικό όρκο κλπ κλπ. Μην λέμε κάθε φορά τα ίδια. Ο Τσίπρας παριστάνει τον άθεο τις καθημερινές. Κυριακές και εορτές, έχει την Ορθοδοξία κορώνα στο κεφάλι του.

ΣΤΟ μεταξύ, τα γεγονότα τρέχουν. Με τις εξελίξεις να είναι συγκλονίστηκες. Ο κομψευόμενος ιατρός, ο Πατούλης με το όνομα, κατεβαίνει στη Περιφέρεια Αττικής, έχοντας λάβει το χρίσμα, από τη Νέα Δημοκρατία. Η μαντάμ Σουσού, συγνώμη η Πατούλενα, ήθελα να πω, κατεβαίνει στο Μαρούσι, κόντρα στον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας. Με τον πάντα γοητευτικό Πατούλη να ξεκαθαρίζει, ότι συντάσσεται με τον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας και ουχί με την ερίτιμο σύζυγό του. Για τέτοια αίσθηση ευθύνης και καθήκοντος μιλάμε. Υπεράνω όλων, ακόμα και της οικογένειας, το κόμμα. Με την εν λόγω Πατούλενα, να επικαλείται σχετικά με τη κάθοδό της στην κονίστρα της τοπικής αυτοδιοίκησης τον Πλάτωνα.

ΜΗΝ την βλέπετε έτσι. Δεν είναι όλες οι ξανθιές ίδιες. Η σύζυγος Πατούλη λοιπόν μας υπενθύμισε ότι κατά τον Πλάτωνα, «μία από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με τη πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροι σου». Που πάει να πει, αν είσαι Καλαματιανός και δεν πολιτευθείς, η τιμωρία σου θα είναι να σε κυβερνάει ο Κωνσταντινέας. Αν είσαι από το Αιγάλεω και δεν κατέβεις για βουλευτής, η τιμωρία σου θα είναι να σε κυβερνάει η Αυλωνίτου. Αν είσαι από το Βόλο και δεν κατέβεις για δήμαρχος, θα εκλεγεί ο Μπέος. Ειρήσθω εν παρόδω, θα πρέπει να πούμε, ότι η Πατούλενα, φέρει την ιδιότητα της προέδρου του ομίλου για την Ουνέσκο Βορείων Προαστίων. Κάτι σε Νταλάρα δηλαδή. Ο οποίος φέρει την ιδιότητα του πρεσβευτή καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ. Ενώ ο Ρέμος έχει μείνει πίσω. Αυτά.

Στη μουσική επιλογή, τζαμάρει ο Τέρι Παπαντίνας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ