Ο «καθηγητής», το μεγάλο κέρδος

Ο «καθηγητής», το μεγάλο κέρδος

Το δεύτερο μισό του 2018 «κερδίζει» με διαφορά κιόλας το πρώτο στον Ολυμπιακό. Το βασικό συστατικό της αλλαγής ήταν ένα. Ο Πέδρο Μαρτίνς.

Πότε θα ξαναδούμε τις ομάδες να αγωνίζονται είναι ουσιαστικά άγνωστο. Θα αποφασίσουν οι διαιτητές αν επιστρέψουν στην δράση και έτσι έχουμε τα πρώτα ματς του 2019 για το Κύπελλο με τον Ολυμπιακό να δοκιμάζεται στην Ξάνθη.

Ένας Ολυμπιακός που αφήνει πίσω του την πρώτη χρονιά μετά από χρόνια που δεν πανηγύρισε κάποιον τίτλο στο ποδόσφαιρο.

Ασυνήθιστο για τους ερυθρόλευκους που είδαν στο πρώτο μισό του 2018 να χάνονται τα πρωτεία που διατηρούσαν εφτά συνεχόμενα χρόνια. Το πως χάθηκαν έχει αναλυθεί πολλές φορές.

Το σημαντικό για τον Ολυμπιακό είναι πως έκανε από την πλευρά του ότι μπορούσε για να διορθώσει τα δικά του λάθη. Τα υπόλοιπα βεβαίως, χειροτέρεψαν αλλά στο θέμα της… εξυγίανσης δεν μπορεί να αλλάξει και πολλά. Το παλεύει αλλά δεν είναι εύκολο όταν όλοι είναι απέναντι του. Και όταν λέω όλοι δεν εννοώ απλά τους συλλόγους. Με αυτούς και μόνο ο Ολυμπιακός δεν θα είχε πρόβλημα. Ξέφυγα όμως, αλλού είναι το θέμα μου για τώρα.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν στο δεύτερο μισό του 2018 έχει καταφέρει ένα μικρό θαύμα. Να αλλάξει όλη την ομάδα, να κάνει πραγματικό ποδοσφαιρικό restart και να πετύχει να είναι αυτή την στιγμή η καλύτερη ελληνική ομάδα. Η ομάδα που παίζει το πιο όμορφο ποδόσφαιρο, που χαίρεσαι να την βλέπεις και που σου δίνει προσδοκίες για κάτι μεγάλο σύντομα.

Με την Μίλαν και την επική πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ ήρθε η επιβράβευση μιας μεγάλης προσπάθειας. Η δικαίωση εκεί που δεν υπάρχουν… Γραμμένοι, Περέιρα και εξυγίανση.

Στο πρωτάθλημα το -8 από την κορυφή δημιουργήθηκε με έναν συνδυασμό απίστευτης γκίνιας, δυστοκίας σε κρίσιμα σημεία και… εξυγίανσης βεβαίως. Μπορεί το πρωτάθλημα να ανηφορίζει στον ΠΑΟΚ που προφανώς (και λογικά) δεν ενδιαφέρεται για ποδόσφαιρο αλλά για την κατάκτηση με κάθε τρόπο του 3ου πρωταθλήματος της ιστορίας του, στον Ολυμπιακό όμως το πλάνο προχωρά με ασφάλεια και με διάθεση να «οχυρωθεί» ακόμη περισσότερο η ομάδα που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι και κέρδισε το δικαίωμα να στηρίζεται απόλυτα από όλους όσους αγαπούν τον σύλλογο.

Είναι πολλοί οι παράγοντες που οδήγησαν σε αυτή την μεγάλη αλλαγή μέσα στο 2018 στον Ολυμπιακό.

Η αποφασιστικότητα της διοίκησης με τα λόγια του Μαρινάκη πριν καν τελειώσει η προηγούμενη σεζόν να γίνονται άμεσα πράξεις, η προσθήκη σημαντικών ποδοσφαιριστών, η διατήρηση των καλύτερων που είχε στο ρόστερ του συνέβαλαν στην δημιουργία μιας ομάδας από την αρχή που ξέρει τι θέλει και πώς να το πετύχει. Και που δίνει το δικαίωμα στον κόσμο της να δει όμορφο ποδόσφαιρο.

Όλα τα παραπάνω όμως έχουν ως συνδετικό κρίκο τον άνθρωπο που ανέβαλε να φέρει εις πέρας αυτό το δύσκολο έργο. Τον προπονητή, τον Πέδρο Μαρτίνς που πήρε στα χέρια του μια επικίνδυνη αποστολή και κατάφερε παρά τις δεδομένες ποδοσφαιρικές αλλά και μη ποδοσφαιρικές (εξυγιαντικές δηλαδή) δυσκολίες να φέρει αποτελέσματα που του δίνουν το δικαίωμα να συνεχίζει να «χτίζει» και να προσφέρει όραμα στον κόσμο του Ολυμπιακού.

Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι ο «καθηγητής» του Ολυμπιακού για να δανειστούμε και τον ρόλο του πρωταγωνιστή στο κορυφαίο Casa de papel που οι οπαδοί του Ολυμπιακού το μετέτρεψαν για χάρη της ομάδας του με το εντυπωσιακό κορεό που «μάγεψε» όλη την Ευρώπη.

Ο Πορτογάλος τεχνικός είναι το σημείο αναφοράς στο νέο Ολυμπιακό, είναι ο MVP του δεύτερου μισού του 2018 που μας αποχαιρετά σε δύο μέρες. Είναι αυτός που με την παρουσία του, την σκληρή και μεθοδική δουλειά του εγγυάται πως ο Ολυμπιακός μπορεί να συνεχίσει να πηγαίνει μπροστά και να κερδίζει την αναγνώριση ακόμη και από τους αντιπάλους του.

Και όσο και αν η… εξυγίανση δείχνει να έχει «αποφασίσει» για τα πιο σημαντικά είναι δεδομένο πως πολύ σύντομα τίποτα δεν θα μπορεί να σταματήσει τον «καθηγητή» και την ομαδάρα του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ