Στοπ των Νταμπίζα, Δώνη στη μετριότητα

Στοπ των Νταμπίζα, Δώνη στη μετριότητα

Παίκτες που θα κάνουν πραγματικά τη διαφορά και θ’ ανήκουν στην ομάδα οι μεταγραφικοί στόχοι των δύο δημιουργών του Παναθηναϊκού.

Ελεύθερος κι Έλληνας; Αμέσως γίνεται στόχος του Παναθηναϊκού. Ή τουλάχιστον τα σενάρια θέλουν να είναι στόχος των Νίκου Νταμπίζα, Γιώργου Δώνη. Γι’ αυτό και έως τώρα έχουν γραφτεί τα ονόματα των Μπακασέτα, Μαυροπάνου, Κονέ, Μυστακίδη, Σιαμπάνη και θα ακολουθήσουν προσεχώς κι άλλα.

Καταρχάς, από τους προαναφερθέντες κανείς δεν είναι ελεύθερος. Τη στιγμή αυτή. Σε πέντε, δέκα μέρες ή σε πέντε κι έξι μήνες κανείς δεν γνωρίζει τι μπορεί να συμβεί. Για τον Μπακασέτα και τον Σιαμπάνη, βέβαια, οι οποίοι μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι μπορεί να γίνει κουβέντα από τον Γενάρη. Για τον Κονέ μπορεί και τώρα να γίνει συζήτηση, ενώ για τους Μαυροπάνο, Μυστακίδη τα πράγματα διαφέρουν.

Ο πρώτος έχει συμβόλαιο με την Άρσεναλ έως το 2023 κι ακόμα και για ενάμιση χρόνο να τον δώσουν οι «κανονιέρηδες» δανεικό, στον Παναθηναϊκό δεν τρελαίνονται. Μπορεί να πουν στο τέλος «εντάξει, ας τον πάρουμε», ακόμα κι αν καλύπτει φυσικά η αγγλική ομάδα μέρος του συμβολαίου του, αλλά και πάλι δεν ταιριάζει στη μεταγραφική τους φιλοσοφία. Δεν ψήνονται να πάρουν έναν παίκτη, που η ομάδα του θα έχει την επιθυμία-απαίτηση να παίζει, για να τον δουν έπειτα από λίγο να φεύγει. Κοντολογίς, ο Δώνης δεν είναι κάθετα αρνητικός, αλλά δεν θα του άρεσε και η ιδέα να έχει για ενάμιση χρόνο έναν βασικό που στο τέλος θα φύγει. Εκτός κι αν η Άρσεναλ δεν τον έχει πλέον άμεσα στα πλάνα της και βάλει μικρή ρήτρα αγοράς, η οποία έπειτα από ενάμιση χρόνο μπορεί να είναι κι εφικτή για το «τριφύλλι». Καταλαβαίνει κανείς όμως, ότι η συγκεκριμένη υπόθεση έχει πάρα πολλά «αν».

Ο Μυστακίδης δεσμεύεται με τον ΠΑΟΚ και στον ΠΑΣ Γιάννινα δεν είχε καλή παρουσία. Και γι’ αυτόν υπάρχουν πολλά «αν». Για δανεικό ούτε που το συζητούν οι «πράσινοι». Ελεύθερο, αλλά με λογικό συμβόλαιο που δεν θα ξεπερνά τις 150.000-200.000 ευρώ ετησίως , ίσως να το συζητούσαν. Ίσως…

Ο Κονέ δεν απασχολεί. Αν ήταν πραγματικά στο στόχαστρο, τώρα θα μπορούσε ήδη να έχει κλείσει. Και τα χρήματα, άλλωστε, δεν υπάρχουν για να καλυφθεί το κασέ του και αγωνιστικά δεν δείχνει να καλύπτει τα θέλω των Νταμπίζα. Δώνη. Στο οικονομικό κομμάτι σίγουρα έχει ρίξει αρκετά τις απαιτήσεις του, λόγω της απραξίας του, όμως και πάλι δεν μοιάζει αρκετό για να τον φέρει στο «τριφύλλι».

Τα δεδομένα με τον Μπακασέτα είναι απλά. Τώρα δεν μπορεί να έρθει. Ψάχνει στο εξωτερικό ένα πολύ καλό συμβόλαιο κοντά στις 500.000-600.000 ευρώ, ενώ να τον αφήσει η ΑΕΚ ελεύθερο ή να πληρώσει ένα μικρό ποσό ο Παναθηναϊκός στην Ένωση μοιάζει απίθανο. Οπότε οι όποιες πιθανότητες για το «τριφύλλι» μετατίθενται για το καλοκαίρι. Αν δεν έχει ομάδα έως τότε ο Μπακασέτας τότε σίγουρα θα είναι στόχος. Αλλά με τι συμβόλαιο; Να δώσουν οι «πράσινοι» αυτά που ζητούσε από την ΑΕΚ και που ψάχνει δεν υπάρχει περίπτωση. Αν πέσει στις 300.000-350.000 ευρώ, κάτι μπορεί να γίνει. Να κλείσει από τώρα για το καλοκαίρι, επίσης είναι δύσκολο…

Σε κάθε περίπτωση Νταμπίζας και Δώνης θέλουν να είναι σίγουροι στις επιλογές τους. Με τα πενιχρά οικονομικά εφόδια που έχουν, δεν επιτρέπονται λάθη. Καταρχάς, δεν θέλουν δανεικούς. Ο Κάτσε για παράδειγμα, ήταν άλλη υπόθεση. Το περασμένο καλοκαίρι ο σύλλογος είχε μεταγραφικούς περιορισμούς, όπως και τώρα. Ο 25χρονος χαφ έχοντας αγωνιστεί μήνες στην ομάδα, είχε προσαρμοστεί και ήταν από τους λίγους έμπειρους που μπορούσαν να έρθουν μέχρι τέλος Ιουνίου, πριν αρχίσει ο περιορισμός. Και ήρθε και με ρήτρα αγοράς. Αν θέλει δηλαδή ο Παναθηναϊκός τον κάνει δικό του (αρκεί να συμφωνήσει και με τον Κάτσε για τις αποδοχές του).

Οι δανεικοί δεν ταιριάζουν στη φιλοσοφία των Νταμπίζα, Δώνη. Μόνο αν πρόκειται για εξαιρετική περίπτωση και με δυνατότητα στην επόμενη μεταγραφική περίοδο να γίνει «πράσινος», θ’ απασχολήσει κάποιος. Επίσης, όποιο όνομα κι αν κουβαλάει κάποιος, ό,τι βιογραφικό κι αν διαθέτει (για παράδειγμα Κονέ), στο «τριφύλλι» θέλουν να είναι βέβαιοι ότι πλέον θα κάνει τη διαφορά. Θα προσθέσει στοιχεία, που δεν υπάρχουν στο ρόστερ, ποιότητα και φυσικά θα κολλήσει και στην ομάδα. Δεν επιθυμούν να συμβιβαστούν με τη μετριότητα και με παίκτες που θεωρούν τον Παναθηναϊκό… σκαοπάτι. Τα ρίσκα τους θα είναι ελεγχόμενα. Και αγωνιστικά και οικονομικά. Στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων που έχει ο Παναθηναϊκός, θα έρχονται παίκτες που θα κολλήσουν στο πρότζεκτ που έχει ξεκινήσει. Αυτός είναι ξεκάθαρα ο στόχος. Σε ποιο βαθμό θα επιτευχθεί και τι θα δώσει ο καθένας, θα φανεί στη συνέχεια εκεί που κρίνονται όλοι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ