Ο Σολδάνο, ο Μεριά και η πολιτική του Ολυμπιακού

Ο Σολδάνο, ο Μεριά και η πολιτική του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός δεν συμμετέχει σε «παιχνίδια» και το έχει αποδείξει, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Εκλεισε τον Σολδάνο, συμφώνησε με την Ουνιόν, αλλά δεν ακολουθεί τις τρέλες του προέδρου της. Τα παραδείγματα Μεριά, Αραό και η πίεση του Αργεντινού φορ.

Η απόφαση του Ολυμπιακού να «παγώσει» τις συζητήσεις με την Ουνιό Σάντα Φε για τον Φράνκο Σολδάνο ήταν αναμενόμενη. Οποιος γνωρίζει πώς κινείται ο σύλλογος του Πειραιά στις μεταγραφικές υποθέσεις, δεν εξεπλάγην. Από τη στιγμή που ο πρόεδρος της ομάδας του Σάντα Φε αποφάσισε να αλλάξει τα συμφωνηθέντα και να αρχίσει τα παζάρια, ήταν αναμενόμενη αυτή η εξέλιξη. Ο Λουίς Σπαν ζήτησε 300.000 ευρώ περισσότερα από τη συμφωνία, όπως αναφέρουν οι Αργεντινοί. Αρα, δεν υπήρχε περίπτωση να μείνει άπραγος ο Θρύλος.

Είναι ξεκάθαρη η πολιτική του Ολυμπιακού: Δεν έχει κανένα πρόβλημα να κάνει δύσκολες, περίπλοκες, έως και επιθετικές διαπραγματεύσεις με κάθε ομάδα, για οποιονδήποτε παίκτη. Το έχει αποδείξει, άλλωστε. Άλλο αυτό, όμως, κι άλλο να προσπαθεί η άλλη πλευρά να τον πιάσει κορόιδο. Άλλο να εγείρεις απαιτήσεις πάνω στη διαπραγμάτευση κι άλλο να αλλάζεις τους όρους μίας συμφωνίας. Στη δεύτερη περίπτωση το «πάγωμα» των επαφών είναι δεδομένο.

Αυτό συνέβη με την Ουνιόν. Χωρίς κανείς να μπορεί να πει με σιγουριά εάν η κατάσταση θα αλλάξει και ο Ολυμπιακός θα επανέλθει ή εάν θα αφήσει την υπόθεση και θα κλείσει ως ελεύθερο τον ποδοσφαιριστή τον Ιούνιο. Τα δύο πιο πρόσφατα παραδείγματα έχουν δείξει ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρη «γραμμή». Αλλά παράλληλα έχουν επιβεβαιώσει ότι πάντοτε ο ποδοσφαιριστής είναι αυτός που παίζει τον σημαντικότερο ρόλο στην τελική έκβαση.

Ο Γουίλιαν Αράο έφτασε μία ανάσα από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι. Ο ίδιος συμφώνησε σε 4ετές συμβόλαιο με τους Ερυθρόλευκους, η Φλαμένγκο συμφώνησε επίσης σε όλα και ο Βραζιλιάνος μέσος ετοιμαζόταν να μπει στο αεροπλάνο για την Αθήνα. Αλλά μια διαφωνία για την εφορία της μεταγραφής μεταξύ των δύο συλλόγων και η αλλαγή στους όρους της συμφωνίας από τη «Φλα», τα χάλασε όλα. Ο Ολυμπιακός αποσύρθηκε και παρότι στην υπόθεση εμπλεκόταν ο Ζόρζε Μέντες, δεν έκανε πίσω. Και ένας από τους λόγους που συνέβη αυτό ήταν επειδή ο Αραό δεν… πήρε θέση.

Παρόμοια κατάσταση και στην υπόθεση του Γιασίν Μεριά. Ο Τυνήσιος κεντρικός αμυντικός ήρθε στην Ελλάδα, συμφώνησε σε όλα, υπέγραψε το συμβόλαιό του και περίμενε απλώς την επικύρωση της συμφωνίας μεταξύ του Ολυμπιακού και της Σφαξιέν. Τα πράγματα εξελίχθηκαν ανάποδα. Η ομάδα από την Τυνησία, εκμεταλλευόμενη πρόταση από το Κατάρ, άλλαξε τις απαιτήσεις της ενώ υπήρχε συμφωνία. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έσκισαν τα συμβόλαια και χάλασαν τη μεταγραφή. Εντούτοις, ο Μεριά είχε αποφασίσει να παίξει στον Πειραιά και δεν το συζήτησε. Πίεσε, η Σφαξιέν επανήλθε και το θέμα έκλεισε.

Η περίπτωση του Σολδάνο έχει κοινά στοιχεία και με τις δύο παραπάνω, αλλά πλησιάζει πολύ περισσότερο σε εκείνη του Μεριά. Ο Ολυμπιακός έχει συμφωνήσει σε όλα με τον Αργεντινό επιθετικό. Του έχει προσφέρει τα χρήματα και το συμβόλαιο που ήθελε, του προσφέρει την ευκαιρία να παίξει για πρώτη φορά στην Ευρώπη και κυρίως του δείχνει ότι τον θέλει και τον πιστεύει πολύ. Με πρώτο από όλους τον Πέδρο Μαρτίνς, που τον έχει στις υψηλότερες θέσεις της μεταγραφικής λίστας του.

Τώρα, λοιπόν, είναι η ώρα του Σολδάνο. Και σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αργεντινός είναι αποφασισμένος να κάνει ό,τι χρειαστεί, για να παίξει από τώρα στον Ολυμπιακό. Για να τελειώσει το συντομότερο δυνατό τα «παιχνίδια» της Ουνιόν. Εξάλλου, αυτός είναι και ο λόγος που είπε αμέσως «ναι» στην προσφορά των Πειραιωτών και είναι έτοιμος να περιμένει έως το καλοκαίρι για να παίξει ποδόσφαιρο στους Ερυθρόλευκους. Και αυτό είναι κάτι που έχει ήδη μεταφέρει στον πρόεδρο της Ουνιόν, Λουίς Σπαν.

Κλείνοντας, έχει σημασία να αναφέρουμε κάτι πολύ σημαντικό, που αφορά και στην πορεία της υπόθεσης. Πληροφορίες από την Αργεντινή αναφέρουν ότι, τόσο η Ουνιόν όσο και ατζέντηδες που θέλουν να μπουν στο «παιχνίδι», εμφανίζουν διαρκώς τις τελευταίες ημέρες fake προτάσεις για τον Σολδάνο.  Fake προτάσεις που έχουν συγκεκριμένη στόχευση να ανεβάσουν την τιμή και να βάλουν τον Ολυμπιακό σε διαδικασία… εικονικής διαπραγμάτευσης. Κάτι, ωστόσο, που δεν πρόκειται να συμβεί.

ΥΓ. Εάν τα πράγματα δεν αλλάξουν και ο Ολυμπιακός δεν επιστρέψει για την άμεση απόκτηση του Σολδάνο, τότε τον Αργεντινό θα τον δούμε στα μέρη μας το καλοκαίρι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ