Γράμμα στον Αη Βασίλη

Γράμμα στον Αη Βασίλη

Ο Ντέιβιντ Μπλατ πρέπει να ζητήσει έναν παίκτη, για να μην χάσει μια χρονιά.

Ο Ολυμπιακός «κατάφερε» να γίνει η δεύτερη ομάδα που χάνει από την Νταρουσάφακα. Και το έκανε με… εμφατικό τρόπο, παίζοντας για 25 λεπτά «χωρίς… κοντούς», οι οποίοι -προφανώς- είχαν πάει σε λάθος γήπεδο. Όταν εμφανίστηκαν ο… τουρκικός περίπατος (58-39) έγινε ντέρμπι, αλλά στη… ρουλέτα οι «πράσινοι» αποδείχθηκαν πιο τυχεροί. Είχαν λιγότερα να χάσουν, λιγότερο άγχος και περισσότερους παίκτες στη λογική του αγώνα.

Η ήττα δεν αλλάζει, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν περάσει από πιο δύσκολες έδρες, αλλά έχασαν στα… εύκολα και πλέον έκαναν εξαιρετικά δύσκολο το πλασάρισμα στην πρώτη τετράδα. Λέει πολλά και δεν λέει τίποτα.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ πρέπει να ζητήσει (χθες) παίκτη, για να μην χάσει τη χρονιά. Ο Ολυμπιακός «φωνάζει» ότι θέλει έναν περιφερειακό ακόμα. Από τη στιγμή που δεν εμπιστεύεται τον Μάντζαρη, δεν βγαίνει η σεζόν με τους υπάρχοντες. Και για όσους έχουν αμφιβολία, η κατακόρυφη άνοδος του Στρέλνιεκς, η βελτίωση του κακού Γκος, ήταν τα στοιχεία που έβαλαν ξανά τους «κόκκινους» στο παιχνίδι.

Δεν είμαστε εμείς που θα αποφασίσουμε, όμως ο Ολυμπιακός πρέπει είτε να πάει σε αλλαγή του Τίμα, ο οποίος για την ώρα είναι «διακοσμητικός», είτε να πάει σε προσθήκη, περιμένοντας και την αφύπνιση του Λετονού, ο οποίος δεν έχει ρόλο και θέση. Όπως και να ‘χει, ένας περιφερειακός, που θα μπορεί να ξεμπλοκάρει την ομάδα, να δώσει το δικαίωμα στον Μπλατ να μοιράζει κι άλλο χρόνο, επιθέσεις, φάουλ, άμυνες, είναι επιβεβλημένος.

Ο Σπανούλης ήταν εκτός αγώνα, αλλά το δικαιούται. Δεν περιμένει κανείς ότι στα 36 του θα είναι MVP σε κάθε αγωνιστική, γι’ αυτό χρειάζεται μια προσθήκη. Σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να εμπιστευτεί τον Μάντζαρη, κάτι που όμως δεν συμβαίνει στην πράξη. Προφανώς κάτι βλέπει ο κόουτς στις προπονήσεις, εμφανώς ο Έλληνας διεθνής είναι εκτός ρυθμού, αλλά πιστεύει κανείς ότι υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου για αθλητικές ψυχαναλύσεις και για φιλολογικού χαρακτήρα συζητήσεις;

Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που ακολουθεί, μπορεί να στείλει… λανθασμένα μηνύματα. Μέχρι τώρα οι «πράσινοι» νίκησαν δύο φορές τον «αιώνιο» αντίπαλο κι άργησαν να αντιδράσουν, παρότι η ομάδα «φώναζε» ότι δεν είναι για… μεγάλα πράγματα. Μπορεί να συμβεί και το αντίθετο, να νικήσουν οι «ερυθρόλευκοι» και να… παραμυθιαστούν.

Ανεξάρτητα από την κακή ήττα στην Τουρκία, οι «κόκκινοι» έχουν βάλει βάσεις πρόκρισης, μπορούν να φτάσουν στο φάιναλ φορ, αρκεί να προσθέσουν ένα κομμάτι, που λείπει από το αγωνιστικό τους παζλ. Και να το κάνουν όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Αντί επιλόγου: Δεν είμαι της λογικής «πάρε για να πάρεις», αλλά από την άλλη δεν είναι μακριά από την αλήθεια η σκέψη πως αν δεν έχεις αυτό που αγαπάς, μπορείς να αγαπήσεις αυτό που (θα) έχεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ