Δεν υποτιμάς κανέναν αντίπαλο στην Ευρωλίγκα

Δεν υποτιμάς κανέναν αντίπαλο στην Ευρωλίγκα

Ο Ολυμπιακός με μπλαζέ ύφος έχασε λιγότερο από ότι έπρεπε στην Τουρκία. Ανασύνταξη, σωστή και με λογική αυτοκριτική και τα πράγματα που οφείλουν οι Ερυθρόλευκοι να δουν για να βγουν από το κακό κλίμα που μόνοι τους δημιούργησαν.

«Σκοπός ήταν να κερδίσει η ομάδα μου και προφανώς δεν έκανα πολύ καλή δουλειά». Τάδε έφη Ντέιβιντ Μπλατ μετά το ματς με την Νταρουσάφακα.

Η αυτοκριτική του προπονητή του Ολυμπιακού, είναι κάτι που αποδεικνύει ότι κάτι πήγε εντελώς στραβά απέναντι στην τελευταία ομάδα της βαθμολογίας. Την ημέρα της αναμέτρησης είχαμε ανεβάσει στο «10» κείμενο στο οποίο εξηγούσαμε ακριβώς γιατί δεν είναι εύκολη ομάδα η Νταρουσάφακα. 

Αθλητική ομάδα, που αδικείται από την βαθμολογία της, η οποία έχει τον Ντάγκλας σε ρόλο ρυθμιστή πια και έχει βρει άλλη αίγλη υπό την καθοδήγηση του καινούριου της προπονητή.

Ο Ολυμπιακός ήταν υπερφλύαρος στην Κωνσταντινούπολη. Σαν το παιχνίδι με το Περιστέρι. Μόνο που άλλο η ομάδα του Πεδουλάκη και άλλο η Νταρουσάφακα και κάθε ομάδα Ευρωλίγκας. Δεν υποτιμάς κανέναν αντίπαλο σε αυτό το επίπεδο. Δεν περνάς μπλαζέ σε κανένα ματς. Το κάνεις αυτό; Ερχεται η Νέμεσις..

Έτσι έγινε και στο ματς με την πρώην ομάδα του Μπλατ. Οι Ερυθρόλευκοι βρέθηκαν ξανά με 19 πόντους διαφορά πίσω στο σκορ. Το θέμα είναι ότι δεν έπειθαν ότι είναι ικανοί αν γυρίσουν την κατάσταση. Παρότι η Νταρουσάφακα στο τέλος… ξεψυχούσε, δύο επιθέσεις του φοβερού Ντάγκλας, έγειραν την πλάστιγγα στο μέρος της. Τόσο απλά…

Τι φταίει; Σίγουρα η θέληση και ο εγωισμός που πήγε περίπατο και βόλτα για τον Ολυμπιακό που θυμήθηκε να παίξει μπάσκετ στο τέλος.

ΜΙΚΡΟ ΡΟΤΕΪΣΟΝ ΜΕ ΠΟΛΛΑ «ΑΝ»

Ηταν ένα ακόμα παιχνίδι που δεν με έπεισε ο Γκος. Όχι ότι είναι κακός παίκτης. Τουναντίον. Απλά νιώθω ότι προσπαθεί η ομάδα πολύ γρήγορα να τον βάλει στα παπούτσια του Σπανούλη. Και αυτό είναι επικίνδυνο. Την ίδια ώρα, ήμουν από αυτούς που υπερασπίστηκαν 100% τον προπονητή του όταν προτίμησε να τον χρησιμοποιήσει στο τέλος του ματς με την Φενέρ και προσπάθησε να τον «ατσαλώσει» για τη συνέχεια.

Ο ηγέτης αυτής της παρέας όμως παραμένει ο Σπανούλης. Εγινε δύο φορές, ο Γκος κατάλαβε ότι πρέπει να γίνει… άντρας. Επρεπε λοιπόν ο αρχηγός να είναι στην φάση που κρίνει το ματς. Με την Νταρουσάφακα στα σχοινιά και την πίεση νομίζω ότι υπό την απειλή του θα υπήρχαν ακόμα περισσότεροι λόγοι για να υποκύψει. Και ας μην την έπαιρνε τελικά την επίθεση ο Σπανούλης. Ο οποίος δεν ήταν καλός στην Τουρκία, αφού ο Ντάγκλας έκανε φοβερή δουλειά επάνω του.

Την ίδια ώρα, ο Ολυμπιακός έπαιξε με 8 παίκτες απέναντι σε μία φρέσκια ομάδα. Δύο παίκτες DNP, ένας που έπαιξε 1 λεπτό και ο Βεζένκοφ που με σπαστά λεπτά ουσιαστικά ήταν αδύνατον να βρει ρυθμό. Η απορία μου είναι ότι στο πρώτο ημίχρονο, και ο Γκος και ο Στρέλνιεκς, ήταν αρνητικοί. «Φωνάζει» ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει γκαρντ. Συμφωνώ. Γιατί όμως να μην περάσει και ο Μάντζαρης μέσα; Ας τα έκανε… μαντάρα όπως ο Τίμα και ας επέστρεφε στον πάγκο. Όπως δεν κατάλαβα και το DNP του Μπόγρη, ο οποίος με το Περιστέρι συμμάζεψε την νοοτροπία της ομάδας του και ήταν ο λόγος της αφύπνισής της. Είπαμε άλλο Περιστέρι και άλλο Νταρουσάφακα, όμως δεν γίνεται να μην το επισημανουμε αυτό.

Ο ΠΑΡΟΝΤΑΣ ΤΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Το καλοκαίρι, παρότι φοβήθηκα με τους τρεις φόργουορντ, πίστεψα 100% στην επιλογή του Μπλατ, καθώς ήμουν από αυτούς που επικροτούσα την απόκτηση του Γιάνις Τίμα. Βέβαια υπήρχε ένα αλλά. Δεν μου καθόταν καλά που τον άφηνε ο Κερεχέτα έτσι εύκολα, όταν είχε επενδύσει επάνω του τόσα πολλά, ερχόμενος από την καταπληκτική σεζόν με τη Ζενίτ.

Ο Λετονός σε ένα λεπτό κατάφερε να κάνει τα πάντα λάθος στο παρκέ! Ένα άστοχο ελεύθερο σουτ, ένα επιθετικό φάουλ σε σκριν, ένα χαζό φάουλ στην αμυνα. Ο Μπλατ τον απέσυρε στον πάγκο και… πάπαλα. Σαν να του είπε ένα πράγμα «αυτή ήταν η τελευταία σου ευκαιρία. Τα θαλάσσωσες και τώρα δες το υπόλοιπο ματς από τον πάγκο».

Κάπως έτσι… Ο Ολυμπιακός δεν είναι ομάδα που μπορεί να παρκάρει έτσι ένα ξένο παίκτη και να μην κερδίζει τίποτα από μία επένδυσή της. Θεωρώ δεδομένο ότι ο Λετονός, είτε θα επανενεργοποιηθεί στα επόμενα ματς είτε θα έρθει παίκτης που θα τον αντικαταστήσει. Με το δεύτερο σενάριο να είναι και το πιο λογικό… Είναι ξεκάθαρο πια ότι οι τρεις φόργουορντ δεν… τσουλάνε για τον Ολυμπιακό.

ΥΓ1 Με 40,9% στο δίποντο και 29,6% στο τρίποντο, λες και ευχαριστώ που το πάλεψες και μέχρι τέλους. Άστοχος μέχρι δακρύων, σε ένα ματς που το έλεγες εύκολο αρχικά, έγινε όμως τραγωδία στη συνέχεια. Όπως με την Γαλατά, έτσι και με την Νταρού. Όπως κάποτε με την Αρμάνι. Αυτή τη νοοτροπία πρέπει να αλλάξει ο Μπλατ. Και το κακό είναι ότι δεν είναι τωρινό το φαινόμενο..Γιατί τώρα ήρθε ο Αμερικανός κόουτς.

ΥΓ2 Διαβάζω αυτό το κλασικό: «Εάν ο Σφαιρόπουλος έχανε από την Νταρουσάφακα θα ακούγαμε τόσα και τόσα, τώρα με τον Μπλατ τσιμουδιά». Να πούμε εδώ ότι και με τον Σφαιρόπουλο στους πρώτους 4 μήνες του, τίποτα δεν θα γραφόταν. Είναι λογικό να χρειάζεται υπομονή. Όχι αφορισμούς από Δεκέμβρη μήνα. Εξαρχής είχαμε τονίσει ότι «χτίζεται» η ομάδα. Οποιος δεν το αντέχει, γυρίζει κανάλι, δεν βλέπει, δεν ασχολείται…

ΥΓ3 Ευτυχώς που ο Μπλατ (και ο κάθε Μπλατ) δεν ασχολείται με το twitter και την τρέλα των social media.. Ανά αγωνιστική και η… κωλοτούμπα πάει σύννεφο.

ΥΓ4 Το μεγαλύτερο κρίμα είναι ότι αδικεί τον εαυτό του ο Ολυμπιακός. Οι ήττες του, εκτός από τις ΤΣΣΚΑ και Φενέρμπαχτσε, είναι ματς που μπορούσε και έπρεπε να τα πάρει.. Παραμένει όμως τέταρτος, άρα δεν έχει χαθεί ακόμα τίποτα. Απλά έκανε τη ζωή του πιο δύσκολη…

ΥΓ5 Οσο και να θέλω και εγώ ο ίδιος να κερδίζω παντού τον Παναθηναϊκό, ο κόσμος ΠΡΕΠΕΙ να καταλάβει ότι το ματς της 4ης Ιανουαρίου, είναι ένα ακόμα παιχνίδι της Ευρωλίγκας. Που παίζει ο 4ος με τον 11ο (την ώρα που γράφεται το κείμενο). Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Τα περί… Αναστάσεως για το Πάσχα.

ΥΓ6 Χαίρομαι για τον χαρακτήρα που βγάζει η Μακάμπι. Είναι η δουλειά και η ψυχολογία που της έχει δώσει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Μακάρι κόουτς να πετύχεις. Το αξίζεις και με το παραπάνω…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ