Να έχει εξτρέμ που σκέφτονται σαν σέντερ φορ…

Να έχει εξτρέμ που σκέφτονται σαν σέντερ φορ…

Οι μέχρι τώρα κινήσεις με πείθουν πως ο Πορτογάλος τεχνικός εργάζεται για να λύσει το πρόβλημα, αλλά όχι ψάχνοντας απλά έναν παίκτη για να βρίσκεται μόνιμα στην κορυφή της επίθεσης. Ο Μαρτίνς θέλει πολλούς σκόρερ και πολλά γκολ.

Μόνο στην όψη γνωρίζω τον προπονητή του Ολυμπιακού Πέδρο Μαρτίνς. Τις σκέψεις και τους προβληματισμούς του, μου είναι αδύνατο να μεταφέρω στους αναγνώστες αυτής της σελίδας. Παρακολουθώντας τον τρόπο που κινείται μεταγραφικά ο Ολυμπιακός, καταλήγω σε ορισμένα συμπεράσματα για το πώς ο κόουτς των ερυθρολεύκων θα επιχειρήσει να λύσει το πρόβλημα που ταλαιπωρεί αγωνιστικά την ομάδα του. Την αφλογιστία, τις πολλές και με πολλούς τρόπους χαμένες ευκαιρίες.

Έγραφα όπως έγραφαν πολλοί, πως οι ερυθρόλευκοι θα ψάξουν έναν σέντερ φορ που θα τα βάζει. Η αλήθεια είναι πως για τέτοιο παίκτη έχουν ψάξει και στο παρελθόν οι ερυθρόλευκοι αλλά δεν το έλυσαν. Ηρθε ο Καρντόσο που έκανε τα δίχτυα να στενάζουν κι έκανε τα δοκάρια να τρίζουν από τα σουτ και τις κεφαλιές. Ηρθε ο Τζούρτζεβιτς που τα κόλλαγε το ένα μετά το άλλο με την Παρτιζάν κι εδώ αδυνατούσε ακόμα και στα προφανή. Ηρθε ο Εμενίκε και δεν ακούμπησε. Θα ήταν υπερβολικό να περιμένει τη λύση ενός τόσο σοβαρού προβλήματος από έναν παίκτη και μόνο, ο Μαρτίνς. Οι μέχρι τώρα κινήσεις με πείθουν πως ο πορτογάλος τεχνικός εργάζεται για να λύσει το πρόβλημα αλλά όχι ψάχνοντας απλά έναν παίκτη για να βρίσκεται μόνιμα στην κορυφή της επίθεσης. Ο Ολυμπιακός θέλει πολλούς σκόρερ και πολλά γκολ. Για να το πετύχει θέλει πολλούς παίκτες που να απειλούν πατώντας την αντίπαλη περιοχή. Ο Λάζαρος που ήρθε αυτό το καλοκαίρι πληρούσε τις προδιαγραφές. Ανταποκρίθηκε σε αυτές στα πρώτα παιχνίδια για να κοπάσεις στην συνέχεια και να τραυματιστεί αμέσως μετά.

Ο Μάρτινς βρέθηκε να ψάχνει παίκτες να δημιουργούν αλλά και να εκτελούν. Αυτός ήταν ο λόγος που την αφλογιστία δεν την χρέωσε ποτές στους φουνταριστούς. Ούτε πρόκειται να το κάνει. Ψάχνει να βρει παίκτες που δεν θα φοβούνται να πατήσουν την περιοχή και να απειλήσουν μέσα από αυτήν. Θέλει όταν η μπάλα ετοιμάζεται να μπει στο παραλληλόγραμμο να την περιμένει περισσότερος κόσμος από τον φουνταριστό. Ο Γιώργος Μασούρας που έρχεται από τον Πανιώνιο είναι παίκτης τέτοιων προδιαγραφών. Δεν κάνει την κλασσική κίνηση του εξτρέμ που παίρνει την μπάλα και περιμένει από τους υπόλοιπους να πάρουν θέση για να την μεταβιβάσει. Αν την πάρει θα πάει με αυτήν προς τα μέσα αν δεν την πάρει θα πάει μέσα αυτός για να την περιμένει. Κάνει την απαραίτητη στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, διαγώνια κίνηση και πατάει την περιοχή είτε με την μπάλα είτε χωρίς αυτή. Ο,τι πρέπει για εκεί που τον θέλει.

Να έχει εξτρέμ που να σκέφτονται σαν σέντερ φορ. Ετσι, εξηγείται η πρόθεση για την απόκτηση ενός ακόμα εξτρέμ. Ανακαλέστε στην μνήμη σας τις φορές που βρέθηκαν οι ακραίοι μπακ να σεντράρουν και μέσα στην περιοχή να περιμένουν την σέντρα ο σέντερ φορ και ένας από τους Ποντένσε και Φετφατζίδη. Ναι μεν ο φορ κρούσης αλλά η πολυκοσμία στην περιοχή είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να λυθεί το μόνο αγωνιστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο φετινός Ολυμπιακός…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ