Έκλεισε τον γύρο με το αριστερό

Έκλεισε τον γύρο με το αριστερό

Τελικά δεν ήταν τόσο απλή υπόθεση. Η Νταρουσάφακα της μίας μόνο νίκης, έδωσε ένα σκληρό μάθημα στον υπερόπτη Ολυμπιακό, μαθαίνοντάς του ότι δεν υπάρχει τίποτα εύκολο στον πλανήτη Euroleague.

Μια πολύ κακή ήττα η σημερινή. Πρώτον γιατί έρχεται σε μία στιγμή που ο Ολυμπιακός έδειχνε να πατάει καλά στα πόδια του και δεύτερον γιατί είναι από μία ομάδα που δεν διεκδικεί τίποτα, είναι σαφώς κατώτερη και που λογικά δεν πρόκειται να κάνει πολλές ακόμα τέτοιες νίκες κόντρα σε ομάδες επιπέδου, όπως ο Ολυμπιακός. Η αποψινή εμφάνιση ήταν βγαλμένη από τους χειρότερους εφιάλτες του Ντέιβιντ Μπλατ. Κακή αμυντική ισορροπία, μπερδεμένοι ρόλοι στην επίθεση και οι «δικοί» του παίκτες να πελαγοδρομούν στις δύο πλευρές του παρκέ.

Αποτελέσματα, όπως αυτό με την Νταρουσάφακα απομακρύνουν τους ερυθρόλευκους από τον στόχο της τέταρτης προνομιούχου θέσης. Η Εφές που αποτελεί τον βασικό τους αντίπαλο δείχνει αρκετά σοβαρή και ικανή να εκμεταλλευτεί τέτοιου είδους στραβοπατήματα. Η μέχρι τώρα πορεία του Ολυμπιακού είναι για πολλούς καλύτερη του αναμενόμενου.Είναι όμως και γεμάτη από πολλά σκαμπανεβάσματα. Έχει μεγάλες νίκες, όπως με Χίμκι, Μπασκόνια, Μπάγερν εκτός και Ρεάλ εντός, αλλά και τραγικές βραδιές όπως η σημερινή και η ήττα από την Αρμάνι στο Φάληρο. Η εικόνα αυτή αποδεικνύει ότι η φετινή ομάδα δεν είναι έτοιμη για κάτι πολύ μεγάλο, αλλά σίγουρα βαδίζει στο σωστό δρόμο.

Η συνέχεια από εδώ και πέρα δεν μπορεί να περιλαμβάνει άλλη, τέτοιου είδους, ήττα. Γιατί είναι πιθανό να κινδυνέψει η παρουσία των ερυθρόλευκων στην πρώτη οκτάδα, αλλά για την προσπάθειά τους να πάρουν στο φινάλε της κανονικής περιόδου, το πολυπόθητο πλεονέκτημα. Με βάση τα αγωνιστικά πεπραγμένα της ομάδας μέχρι τώρα, φαίνεται ότι υπάρχουν δύο σοβαρά θέματα στο υπάρχον έμψυχο δυναμικό. Το πρώτο η απουσία ενός ακόμα γκαρντ, αφού ο Μπλατ δεν «βλέπει» τον Βαγγέλη Μάντζαρη. Το δεύτερο η απουσία ικανού ψηλού στο πέντε, πίσω από τον Σέρβο. Όταν ο Μιλουτίνοφ δεν πατάει καλά, τότε ο Ολυμπιακός έχει τεράστιο πρόβλημα ακόμα και κόντρα σε αντιπάλους μικρότερης δυναμικότητας. Το επερχόμενο ντέρμπι με τον αιώνιο αντίπαλο την επόμενη Παρασκευή στο ΣΕΦ, αποκτά πλέον ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σημασία για αμφότερους τους αιωνίους, ανεξαρτήτως του τι θα γίνει αύριο στο ΟΑΚΑ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ