Η αλλαγή της σειράς των αγώνων αλλοιώνει το πρωτάθλημα

Η αλλαγή της σειράς των αγώνων αλλοιώνει το πρωτάθλημα

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι είναι λάθος το σκεπτικό αυτών που έβγαλαν κάποιους από τους κανονισμούς, αλλά μάλλον στο τέλος θα πρυτανεύσει η λογική.

Το έλεγα, το λέω και θα το λέω: είναι λάθος να μην προβλέπεται η υποχρεωτική τέλεση μιας αγωνιστικής που αναβλήθηκε πριν από την επόμενη του προγράμματος.

Με απλά λόγια η 15η αγωνιστική της Super League που αναβλήθηκε λόγω της αποχής των διαιτητών για την επίθεση και τον ξυλοδαρμό του Τζήλου θεωρώ ότι θα πρέπει να γίνει πριν αρχίσει ο δεύτερος γύρος. Απλά και ξεκάθαρα πράγματα. Αυτό δε θα ήταν το λογικό;

Υπήρχε ένα σενάριο να γίνουν τα ματς 5, 6 και 7 Ιανουαρίου (ημερομηνίες στις οποίες δεν υπήρχαν κανονικά αγώνες), οπότε θα κυλήσει ομαλά το πρόγραμμα καθώς ο 2ος γύρος αρχίζει στις 12 Ιανουαρίου. Ένα άλλο σενάριο που ήθελε τα παιχνίδια της 15ης αγωνιστικής να πηγαίνουν σε εμβόλιμη αγωνιστική μετά την 16η αγωνιστική, μεσοβδόμαδα 16-18 Γενάρη, απορρίφθηκε από τα κανάλια που έχουν τα δικαιώματα των τηλεοπτικών μεταδόσεων διότι δεν ήθελαν να πάνε οι αγώνες σε μη εμπορικές μέρες. Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει πότε θα γίνει η 15η αγωνιστική!

Αυτό θα γίνει σήμερα (27/12) στη συνεδρίαση της Super League και τελικά μπορεί να υπάρξει αλλαγή κανονισμών για να πάει η 15η αγωνιστική το τριήμερο 12-14 Ιανουαρίου και να πάει πιο πίσω όλο το υπόλοιπο πρωτάθλημα. Αυτό είναι θα είναι το πιο σωστό.

Κατά την προσωπική μου γνώμη η αλλαγή της σειράς των αγώνων αλλοιώνει σε κάποιον βαθμό και το πρωτάθλημα. Σίγουρα όλοι παίζουν με όλους, αλλά το σωστό είναι να παίζουν όλοι με όλους όπως βγήκε το πρόγραμμα μετά την κλήρωση.

Το πρόβλημα βρίσκονταν κυρίως στα κανάλια που έχουν τα δικαιώματα των αγώνων. Γιατί; Διότι σύμφωνα με το πρόγραμμα που βγαίνει, κάνουν τον προγραμματισμό των μεταδόσεων και συνεπώς και των διαφημίσεων που κλείνουν. Και αν όλες οι αγωνιστικές πάνε μια εβδομάδα πιο πίσω για να ακολουθηθεί η σωστή σειρά μετά από μια αναβολή, τότε θα πρέπει να αλλάξουν και όλες οι εμπορικές συμφωνίες που έχουν γίνει, με αλλαγές συμβολαίων κτλ

Τώρα όμως και τα κανάλια (NOVA και ΕΡΤ) συμφωνούν παρότι είχε βγει το ακριβές πρόγραμμα από τη 16η έως την 20η αγωνιστική.

Οπότε το τελευταίο πρόβλημα είναι ο ΚΑΠ καθώς οι κανονισμοί δεν προβλέπουν τη σωστή σειρά των αγώνων για εξ αναβολής αγωνιστικές, αλλά εμβόλιμες ημερομηνίες!

Αυτό γίνονταν και όλα τα προηγούμενα χρόνια στις αναβολές για διάφορους λόγους, αλλά επιμένω ότι είναι λάθος να διεξάγεται πχ η 15η αγωνιστική μετά τη 16η ή οποιαδήποτε άλλη μεταγενέστερη. Απορώ πως οι ιθύνοντες του ποδοσφαίρου δε το βλέπουν ως ζήτημα για να αλλάξει. Τι μπορεί να αλλάξει η σειρά των αγώνων; Λεπτομέρειες, οι οποίες όμως ίσως αποδειχθούν καθοριστικές στην εξέλιξη μιας σεζόν στη μάχη του τίτλου ή της παραμονής ή και για την έξοδο στην Ευρώπη.

Για παράδειγμα ένας παίκτης που μπορεί να αποβάλλονταν ή να τραυματίζονταν την 15η αγωνιστική, δε θα αγωνίζονταν τη 16η αγωνιστική, ενώ τώρα μπορεί να συμβεί το αντίθετο: ένας παίκτης που θα αποβληθεί τη 16η αγωνιστική μπορεί να μην παίξει τη 15η που θα γίνει πιο μετά!

Σίγουρα αυτό είναι το μικρότερο από τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά προσωπικά με κάνει να απορώ για το λανθασμένο σκεπτικό που υπήρξε όταν λήφθηκε η απόφαση για τον συγκεκριμένο κανονισμό.

Ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική, να αρχίσει το πρωτάθλημα και πάλι από τη 15η αγωνιστική, να κυλήσουν όλα ομαλά και χωρίς παρατράγουδα στη συνέχεια και να αλλάξει στο άμεσο μέλλον και ο ΚΑΠ με τα εξ αναβολής παιχνίδια…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ