Ας μιλήσουμε για αυτονόητα

Ας μιλήσουμε για αυτονόητα

Η ψήφος στη λίγκα και η παρουσία Καρυπίδη στα αποδυτήρια

Ας μιλήσουμε για τα αυτονόητα. Πρώτον: «Γιατί ο Άρης ψήφισε υπέρ του εμβόλιμου ορισμού της 15ης αγωνιστικής».

Γιατί αυτό ήταν το αγωνιστικό του συμφέρον: Προτιμούσε δηλαδή να ξεκινήσει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το 2019 με έναν εντός έδρας αγώνα, όπως θα ήταν αυτός της 16ης αγωνιστικής με αντίπαλο τη Λαμία, από το να αναμετρηθεί με την Ξάνθη εκτός έδρας, ομάδα με την οποία είναι ισόβαθμος και συνεπώς έχουν, σήμερα, τις ίδιες πιθανότητες για κατάληψη μιας προνομιούχου θέσης στην τελική βαθμολογία της λίγκας.

Όπως και να ‘χει, ως τις 12 Ιανουαρίου, θα έχουν δρομολογηθεί κάποιες από τις κινήσεις που θα δώσουν μέσα στον πρώτο μήνα του 2019 την τελική μορφή στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και προφανώς το να έχει το μέγιστο διαθέσιμο χρόνο για το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι του έτους, θα ήταν προς το συμφέρον της.

Δεύτερον: «Γιατί πάει αύριο στην πρώτη προπόνηση μετά την άδεια των Χριστουγέννων στις βοηθητικές εγκαταστάσεις ο Καρυπίδης ώστε να μιλήσει στην ομάδα».

Γιατί είναι απαραίτητο (και το επισημαίνουμε σε κάθε ευκαιρία) να περάσει στο εσωτερικό της, το μήνυμα των ελάχιστων επιδιώξεων του κλαμπ. Το να κάνει ο Άρης μια νίκη περισσότερη από τον Παναιτωλικό και έναν βαθμό περισσότερο από την Ξάνθη σε 16 αγώνες, δεν το λες και υπέρβαση.

Παρ’ όλα αυτά, εφόσον επιτευχθεί θα είναι αρκετό (αν το κύπελλο καταλήξει σε κάποιον από το ίδιο γκρουπ ομάδων) για να τοποθετήσει τον Άρη σε μια από τις έξι θέσεις της βαθμολογίας που θα δώσουν ένα εισιτήριο για το επόμενο Γιουρόπα Λιγκ.

Και επίσης, είναι επιβεβλημένο να επισημάνει ότι όλοι σε μια ομάδα κρίνονται. Ασφαλώς και οι ευθύνες είναι πρώτα δικές του και στη συνέχεια μοιράζονται στην ιεραρχία κάτω από τον ίδιο, αλλά φτάνουν και στο αγωνιστικό επίπεδο.

Ίσως δεν έχει γίνει κατανοητό, τι ακριβώς σήμανε για τον Άρη ο αποκλεισμός από τον Εργοτέλη: Σήμανε κόστος ακόμη ενός έτους μακριά από τον τίτλο που έχει ανάγκη το κλαμπ. Όποιος μπορεί να το καταλάβει έστω και τώρα, έστω και αργά τουλάχιστον, πήρε μυρωδιά τί επιδιώκει όποιος αγωνίζεται με τη φανέλα της ομάδας του και συνεπώς τί εκπροσωπεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ