Οι χειρισμοί το Ολυμπιακού στην υπόθεση Σολδάνο

Οι χειρισμοί το Ολυμπιακού στην υπόθεση Σολδάνο

Ο Ολυμπιακός τα έκανε όλα σωστά στην υπόθεση του Σολδάνο και τώρα (τον) περιμένει.  Η συμφωνία με τον παίκτη και την Ουνιόν, η αντίδραση, οι διακοπές (στην Ελλάδα;), οι 12 προτάσεις από Μεξικό, Βραζιλία, Αργεντινή και το Δ.Σ. της ομάδας του Σάντα Φε, που δεν θέλει «νέο Γκάμπα»!

Ο Ολυμπιακός χειρίστηκε με τον ενδεδειγμένο τρόπο την υπόθεση του Φράνκο Σολδάνο. Από την αρχή ως το τέλος. Εκανε τα πάντα σωστά και χωρίς να μάθει κανείς τίποτε. Συμφώνησε σε όλα με τον ποδοσφαιριστή και τον εκπρόσωπό του. Μίλησε απευθείας με τον πρόεδρο της Ουνιόν Σάντα Φε, χωρίς να χρησιμοποιήσει μεσάζοντες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ζημιά στην ολοκλήρωση της μεταγραφής. Συμφώνησε με όλους τους εμπλεκόμενους και περίμενε απλώς την ολοκλήρωση της μεταγραφής. Για αυτόν τον λόγο αντέδρασε έντονα στα παιχνίδια και στην αλλαγή των συμφωνηθέντων από την πλευρά της Ουνιόν.

Από την πρώτη στιγμή ο Ολυμπιακός άνοιξε τα χαρτιά του. Δεν κρύφτηκε. Ακόμη και στις επίσημες επαφές που είχε με τη διοίκηση της αργεντίνικης ομάδας, ξεκαθάρισε ότι ο ποδοσφαιριστής θέλει και θα παίξει στους Ερυθρόλευκους. Είτε τον Ιανουάριο είτε (σίγουρα) το καλοκαίρι. Και αυτό είναι κάτι που αποτελεί μία σημαντική νίκη για τους Πειραιώτες. Καθώς έπεισαν έναν 24χρονο επιθετικό, ο οποίος έχει στα χέρια του 12 επίσημες προτάσεις από το Μεξικό, την Αργεντινή και τη Βραζιλία. Όχι μία, όχι δύο, 12! Επίσημες!

Ο Σολδάνο ήθελε από το καλοκαίρι να παίξει στην Ευρώπη. Από τη στιγμή που δεν του «έκατσε» η μεταγραφή στην αγγλική Γουέστ Μπρόμιτς, ήταν ξεκάθαρο ότι ήθελε να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό. Το κατέστησε ακόμη πιο σαφές στην επικοινωνία που είχε με τους ανθρώπους των Πειραιωτών τους τελευταίους δύο μήνες. Διάστημα κατά το οποίο οι Ερυθρόλευκοι δούλευαν τη μεταγραφή και άφηναν τον Σολδάνο να αντιληφθεί το μέγεθος και την αξία του συλλόγου που τον θέλει.

Εδώ και μέρες to10.gr, πέραν των αποκαλύψεων για τη μεταγραφή, έχει αναφέρει ρητά ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ο Σολδάνο να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό. Εάν όχι τώρα, σίγουρα το καλοκαίρι. Διότι αυτό είναι κάτι που θέλει και ο ίδιος, αλλά και η οικογένειά του. Μάλιστα, αυτό αποφασίστηκε και «κλείδωσε» στη διάρκεια των χειμερινών διακοπών του Σολδάνο, μετά το τέλος του πρωταθλήματος στην Αργεντινή. Πού είχε πάει διακοπές; Αυτό είναι κάτι που θα το απαντήσει ο ίδιος. Διότι η πληροφορία που τον θέλει να βρέθηκε ινκόγκνιτο στην Ελλάδα από τις 14 Δεκεμβρίου και για λίγες ημέρες, δεν επιβεβαιώνεται.

Η ΤΖΕΝΟΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Αυτό που είναι δεδομένο, ωστόσο, είναι ότι ο Σολδάνο δεν έχει άλλη προτεραιότητα στο μυαλό του. Ούτε καν την Τζένοα, η οποία επικοινώνησε επίσημα με τον Ολυμπιακό και του ζήτησε να τον αποκτήσουν με τη μορφή συνιδιοκτησίας, όταν ενημερώθηκε πως ο ποδοσφαιριστής επιθυμεί να παίξει στους Ερυθρόλευκους. Προοπτική, ωστόσο, που δεν ενδιαφέρει τον σύλλογο του Μεγάλου Λιμανιού, από τη στιγμή που ο παίκτης είναι «δικός του».

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΥΝΙΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη (δήθεν) αλλαγή στάσης της Ουνιόν Σάντα Φε στην υπόθεση, εκείνο που πρέπει να επαναλάβουμε είναι ότι ο Ολυμπιακός γνώριζε εκ των προτέρων ότι έχει το πάνω χέρι στην υπόθεση. Και αυτό γνώριζε και η διοίκηση της αργεντίνικης ομάδας, αλλά και ο πρόεδρός της, Λουίς Σπαν. Γιατί τότε ο ιδιότροπος Αργεντινός παράγοντας επέλεξε να κάνει «παιχνίδια»; Διότι η εσωτερική διαμάχη που υπάρχει στην Ουνιόν είναι πολύ μεγάλη. Και επισημοποιήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ουνιόν, που συνεδρίασε τα ξημερώματα στο Σάντα Φε, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης το μέλλον του Σολδάνο, αλλά και την οικονομική «τρύπα» στον προϋπολογισμό του συλλόγου.

Ο Σπαν ενημέρωσε τα μέλη του συλλόγου για την (ειλημμένη, δήθεν) απόφασή του να «κόψει την μπάλα» έως τον Ιούνιο, όταν και λήγει το συμβόλαιο του Σολδάνο με την Ουνιόν, σε περίπτωση που ο παίκτης δεν δεχθεί να ανανεώσει. Εντούτοις, ο δικηγόρος του 24χρονου επιθετικού ξεκαθάρισε ότι ο πελάτης του δεν έχει καμία διάθεση να ανανεώσει και επιμένει στην απόφασή του να φύγει. Με αποτέλεσμα τα μέλη του Δ.Σ. της Ουνιόν να αντιδράσουν και να ζητήσουν πρόταση, για να φύγει με χρήματα ο παίκτης. Ειδάλλως θα χαθεί 1.000.000 €, ποσό ζωτικής σημασίας για να βγει η χρονιά και να αποκτηθεί αντικαταστάτης.

ΘΑ ΤΟΝ ΕΧΑΝΕ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΛΟΥΚΑΣ ΓΚΑΜΠΑ

Μάλιστα, αυτό είναι ένα ιδιότυπο deja vu για την Ουνιόν, καθώς λίγους μήνες πριν έχασε ως ελεύθερο και το έτερο μεγάλο όνομα του ρόστερ της, τον ακραίο επιθετικό Λούκας Γκάμπα, ο οποίος είχε υπογράψει συμβόλαιο με την Ουρακάν 6 μήνες πριν λήξει η συμφωνία του με την ομάδα του Σάντα Φε και στο τέλος η ομάδα του δεν πήρε τίποτε με την αποχώρησή του. Υπό τον φόβο αυτό να συμβεί και τώρα, λοιπόν, ο Λουίς Σπαν επέλεξε να κάνει την… ντρίμπλα του. Ετσι, έριξε το βάρος της απόφασης στο Δ.Σ. του συλλόγου, το οποίο εμφανίζεται να «πιέζει» για αποδοχή της προσφοράς του Ολυμπιακού, όπως εξ αρχής είχε συμφωνηθεί.

Η… ΣΙΓΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ

Ο Ολυμπιακός είναι απίθανο να πει οτιδήποτε για την υπόθεση του Σολδάνο. Δεν είπε ούτε πριν το αποκαλύψει to10.gr ούτε μετά, ούτε τώρα θα το κάνει. Διότι ο Ολυμπιακός, ως σοβαρός οργανισμός, θέλει πρώτα να τελειώνει τυπικά και με τις υπογραφές μια μεταγραφή και μετά να μιλάει. Αλλά το ότι δεν μιλάει ή ότι μίλησε μόνο για να δημοσιοποιήσει την ενόχλησή του για τα παιχνίδια των Αργεντινών, δεν σημαίνει ότι δεν κινείται, δεν κάνει όσα πρέπει και απαιτούνται για να κλείνει τις υποθέσεις που τον απασχολούν. Και αυτό ήδη το έχει αποδείξει.

Το γεγονός ότι οι Αργεντινοί κάνουν αναφέρονται σε ανατροπή των δεδομένων και ολοκλήρωση της συμφωνίας είναι κάτι το απολύτως λογικό, με βάση όσα έκανε ο Ολυμπιακός. Το κατά πόσο η μεταγραφή θα ολοκληρωθεί από τώρα, θα φανεί τις επόμενες ώρες/μέρες. Αλλά αυτό πρέπει να θεωρείται δεδομένο είναι ότι οι Ερυθρόλευκοι έχουν «δικό τους» τον παίκτη. Και αυτό είναι το μυστικό σε όλες τις εξελίξεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ