Ο… παρατηρητικός κ. Λουτσέσκου!

Ο… παρατηρητικός κ. Λουτσέσκου!

Για λόγους καθαρά κατασκευαστικούς, οι ελληνικές ομάδες δεν… το 'χουν να παίζουν από τα πλάγια.  Πάνω στην αδυναμία αυτή σπεκουλάρει με επιτυχία ο παρατηρητικός Ρασβάν Λουτσέσκου...

Η καλύτερη άμυνα στην Ευρώπη είναι του ΠΑΟΚ. Εχει δεχτεί μόλις έξι γκολ στο πρωτάθλημα. Τυχαίο; Δεν νομίζω. Μπορεί η τύχη να στάθηκε στο πλευρό του ΠΑΟΚ στο ματς με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, μπορεί η ΑΕΚ να είχε δυο δοκάρια στην Τούμπα, αλλά μέχρι εκεί.  Ο Λουτσέσκου είναι μάστορας στην ανασταλτική λειτουργία. Το είχε δείξει τα χρόνια που έμεινε στην Ξάνθη.

Το καταφέρνει τώρα στον ΠΑΟΚ και μάλιστα χωρίς να βάζει την ομάδα του να παίξει συντηρητικά. Δεν συνιστά συντήρηση να έχεις δεξί μπακ τον Μάτος, που έχει το μυαλό του στο πως θα φύγει μπροστά και να έχεις μετατρέψει τον Βιεϊρίνια σε αριστερό μπακ. Κατά συνέπεια θα ήταν άδικο να πούμε πως ο Ρουμάνος Κόουτς γύρισε την ομάδα του πίσω για να πετύχει να μην δέχεται φάσεις.

Ακόμα κι η στατιστική δεν θα συμφωνούσε με κάτι τέτοιο. Ο ΠΑΟΚ έχει μια ισοπαλία και από εκεί και πέρα μόνο νίκες στο πρωτάθλημα. Αν έπαιζε συντηρητικά θα είχε παραπάνω ισοπαλίες. Κατά συνέπεια μπορούμε να μιλήσουμε για το διάβασμα που έχει κάνει ο Λουτσέσκου στις ομάδες που παίρνουν μέρος στο πρωτάθλημα.

Ετσι, διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι κίνδυνοι προκύπτουν από τον άξονα και όχι από τα πλάγια . Εκεί οι ελληνικές ομάδες είτε είναι μεγάλες είτε μικρές υστερούν απελπιστικά. Επικέντρωσε λοιπόν στην αντιμετώπιση των επιθέσεων από εκεί που κυρίως που έρχονται: Από τον άξονα και τις στημένες φάσεις.

Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Δικεφάλου του Βορά είναι που καθαρίζει. Βαρέλα και Κρέσπο, ο πρώτος με τον δυναμισμό του και ο Κρέσπο με την ταχύτητά του, αποσοβούν τις περισσότερες από τις επικίνδυνες καταστάσεις που δημιουργούνται.

Ο Πασχαλάκης κυριαρχεί κάτω από τα δοκάρια ακόμα κι όταν τον σκουριάζει η απραξία. Την στιγμή που θα χρειαστεί αν και θεωρητικά κρύος, ο Πασχαλάκης, κάνει την επέμβαση.

Ο ΠΑΟΚ παίζοντας με έναν εξτρέμ που στην ουσία είναι χαφ (Μπίσεσβαρ, Ελ Καντουρί) έχει πάντα πολύ κόσμο στη μεσαία γραμμή. Εκεί πριν καν εκδηλωθούν, σταματάνε οι περισσότερες από τις επιθέσεις των αντιπάλων του. Οι παίκτες του Λουτσέσκου επανακτούν σχετικά εύκολα την κατοχή κι έτσι δεν επιτρέπουν την συχνή κάθοδο μπροστά στον Πασχαλάκη.

Είναι γεγονός ότι οι πρωτοπόροι της Σούπερ Λίγκας δεν αποδίδουν εδώ και δυο μήνες ιδιαίτερα καλό ποδόσφαιρο. Ότι αντί να κλείνει μεγαλώνει η διαφορά έχει κυρίως να κάνει με την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας που δεν δέχεται εύκολα γκολ.

Στο ματς με τον Ολυμπιακό ο ΠΑΟκ δέχτηκε πολλές επιθέσεις και δεν μπόρεσε να κρατήσει τους αντίπαλους μακριά από τις θέσεις βολής άσχετα αν οι ερυθρόλευκοι δεν έβρισκαν στόχο. Ο Ολυμπιακός είναι η μόνη ομάδα στην Ελλάδα που εκδηλώνει τόσες επιθέσεις από τα πλάγια. Αυτός είναι ο λόγος που η άμυνα του ΠΑΟΚ βρισκόταν εκτεθειμένη.

Για λόγους καθαρά κατασκευαστικούς οι ελληνικές ομάδες δεν… το ‘χουν να παίζουν από τα πλάγια.  Πάνω στην αδυναμία αυτή σπεκουλάρει με επιτυχία ο παρατηρητικός Ρασβάν Λουτσέσκου…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ