Να μιλήσει ξεκάθαρα ο Νταμπίζας, αφού δεν το κάνει άλλος

Να μιλήσει ξεκάθαρα ο Νταμπίζας, αφού δεν το κάνει άλλος

Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού γνωρίζει ότι ο κόσμος έχει την ανάγκη να ακούσει την αλήθεια για το μέλλον της ομάδας του.

Ο Νίκος Νταμπίζας θέλησε να μιλήσει στους δημοσιογράφους για να περάσει μηνύματα στον κόσμο. Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, τόσο στην πρώτη του θητεία, όσο και τώρα δεν είναι απ’ αυτούς που εμφανίζονται συχνά.

Όταν το πράττει σημαίνει ότι έχει κάτι να πει. Η περίοδος που το επέλεξε δεν μου προκαλεί έκπληξη. Τελείωσε το πρώτο μισό μίας σεζόν όπου τρέχει ένα νέο πρότζεκτ και σύντομα θα ξεκινήσει το δεύτερο μισό. Το οποίο φυσικά θα είναι και πιο κρίσιμο. Γιατί θα μπούμε στην τελική ευθεία για το… ταμείο, γιατί έρχεται μεταγραφική περίοδος με τον περιορισμό να υφίσταται, αλλά τα σενάρια για νέους και πιο έμπειρους παίκτες να φουντώνουν και γιατί σε λίγους μήνες θα δοθεί μία σημαντική εξωαγωνιστική μάχη, που αφορά την άδεια.

Από τη στιγμή που δεν μιλάει στον κόσμο εδώ και καιρό για τις προθέσεις του ο αρμόδιος Γιάννης Αλαφούζος κάποιος πρέπει να το κάνει. Συχνά, έπειτα από τα παιχνίδια, εκφράζει μέρος της φιλοσοφίας του συλλόγου ο Γιώργος Δώνης, όμως, οι αναφορές του είναι καθαρά αγωνιστικές. Ο Νταμπίζας μπορεί να μιλήσει και πιο γενικά. Ή και ειδικά, αν πρόκειται για κάποιο θέμα που δεν αφορά την τακτική ή την αντίπαλη ομάδα.

Ο Νταμπίζας όσες φορές τέθηκε ενώπιον των ΜΜΕ δεν ήταν… πολιτικός. Απέφυγε τον ξύλινο λόγο. Αλλά και τις κακοτοπιές. Δύσκολα πέφτει σε παγίδες, εξίσου δύσκολα όμως αφήνει κι ανικανοποίητο τον ακροατή με όσα λέει. Αυτή τη φορά, ωστόσο, πρέπει να είναι πιο ειλικρινής από κάθε άλλη φορά. Πιο ξεκάθαρος κα

ι χωρίς να φοβηθεί να δώσει λίγο παραπάνω το δικό του στίγμα και του Δώνη στον κόσμο.

Ο λόγος είναι απλός. Ο κόσμος αγκάλιασε την προσπάθεια που ξεκίνησε και θέλει να φτάσει ως το τέλος. Αν αυτό συμβεί και το συντομότερο δυνατό, τόσο το καλύτερο. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού δεν θα αντέξουν άλλη… προδοσία. Θέλουν να ακούσουν αλήθειες. Μέχρι που θα φτάσει το πρότζεκτ που ξεκίνησε. Τι πρόθεση υπάρχει να στηριχθεί, αν μπορεί να οδηγήσει σε πρωτάθλημα και αν δυνατόν ν’ απαντηθεί και το πότε.

Για παράδειγμα, δεν μπορεί να πει ξεκάθαρα ο Νταμπίζας ότι το καλοκαίρι (για τώρα είναι δεδομένη η επιθυμία του να μην φύγει ποδοσφαιριστής) δεν πωλείται παίκτης. Γιατί μπορεί να έρθει μία προσφορά με αρκετά μηδενικά κι ένα «ωραίο» ψηφίο μπροστά και να καμφθεί κάθε αντίσταση. Αλλά μπορεί να πει μέχρι που είναι τα όρια και πως θα μπορέσει να καλυφθεί η αποχώρηση ενός σημαντικού ποδοσφαιριστή. Αν φύγει ο Κουρμπέλης, θα δοθεί ένα μέρος των χρημάτων για αντικαταστάτη ή θα κοιτάξει στην Ακαδημία του ο σύλλογος.  Ο κόσμος θέλει επίσης να μάθει από τον Νταμπίζα αν θα αυξηθεί το μπάτζετ. Τώρα είναι στα 5,5 εκατ. ευρώ. Θα το αυξήσει ο Αλαφούζος το καλοκαίρι; Και πόσο.

Ο Νταμπίζας, λοιπόν, δεν συνηθίζει να μασάει τα λόγια του. Το ίδιο θα πρέπει να πράξει και τώρα. Στο μέτρο του εφικτού. Καταλαβαίνω ότι δεν είναι απλό ή προς το συμφέρον της ομάδας να ανοίξει εντελώς τα χαρτιά του. Αλλά πρέπει να κατανοήσει ότι οι οπαδοί δεν θα έχουν για πολύ καιρό υπομονή. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού θέλει τίτλους. Σαφώς το ίδιο και περισσότερο θέλει ο τεχνικός διευθυντής και ο Δώνης. Γι’ αυτό θα πρέπει να ξεκαθαρίσει αν ο δρόμος που έχουν αρχίσει να περπατούν οδηγεί κάποια στιγμή στην κορυφή.

Ένας από τους λόγους, παράλληλα, που ο Νταμπίζας θέλει να μιλήσει είναι για να στείλει μηνύματα και για τα μεταγραφικά σενάρια που ακούγονται. Να συγκρατηθεί ο κόσμος και φυσικά οι δημοσιογράφοι. Όσο για τον Πιεμπονγκσάντ, ο οποίος ετοιμάζεται να πάρει τη Ντιναμό Βουκουρεστίου, θα ήταν καλό να εξηγήσει ο Νταμπίζας (που τον είχε συναντήσει, όπως και τον Γκραντ) τι συνέβη και μας αφήνει. Αν υπάρχει πιθανότητα να γίνει η έκπληξη και γιατί ο μεγαλομέτοχος δεν έκοψε αυτή την ιστορία, εφόσον όντως μας αποχαιρετά ο Ασιάτης επιχειρηματίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ