Για να κάνει τη διαφορά ο Κρίστισιτς θα χρειαστεί και «πλάτες»

Για να κάνει τη διαφορά ο Κρίστισιτς θα χρειαστεί και «πλάτες»

Ο Σέρβος χαφ δεδομένα ανεβάζει επίπεδο την ΑΕΚ όμως για να αποδώσει τα μέγιστα η προσθήκη του, απαιτείται και επιπλέον ενίσχυση

Μπορεί να άργησε κάποιους μήνες, αλλά τελικά ο Νέναντ Κρίστισιτς φόρεσε τα κιτρινόμαυρα. Ο Σέρβος μέσος αποτελεί μια μεταγραφή-«κλειδί» για την ΑΕΚ όχι τόσο για το υπόλοιπο της σεζόν, όσο για την επόμενη μέρα της. Η προσθήκη του 28χρονου μέσου είναι από εκείνες που εμπεριέχουν το μικρότερο δυνατό ρίσκο. Παίκτης με γεμάτες συμμετοχές, εμπειρίες από υψηλό επίπεδο, σε εξαιρετική ηλικία και με τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που αναζητούσε για τον άξονα η Ένωση.

Ήδη με την συγκεκριμένη μεταγραφή μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα πως θα δούμε μια άλλη ΑΕΚ από τις αρχές του Γενάρη και μετά. Ωστόσο αυτή η κίνηση πρέπει να αποτελέσει απλά την… αρχή για τον Δικέφαλο. Όπως διαπιστώθηκε από πρώτο χέρι φέτος, με «μπαλώματα» δουλειά δεν γίνεται. Η ΑΕΚ έπαθε και λογικά, πρέπει να έμαθε.

Τα λάθη του καλοκαιριού δεν γίνεται σε καμία περίπτωση να επαναληφθούν. Όχι μόνο στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, αλλά και στις επόμενες. Η ΑΕΚ έχοντας μείνει εκτός τίτλου, έχει την ευκαιρία να χτίσει με στόχο την επιστροφή στην κορυφή. Χωρίς βεβαίως να… παρατήσει τη χρονιά που διανύουμε. Θα επαναλάβω πως ο στόχος της δεύτερης θέσης όσο κι αν μοιάζει δύσκολος τη δεδομένη στιγμή, δεν είναι ανέφικτος. Αρκεί να μην υπάρξουν… εκπτώσεις στο μεταγραφικό πλάνο και να γίνουν οι απαιτούμενες προσθήκες. Που στα μάτια μου πρέπει να είναι τουλάχιστον δύο και επιπέδου… Κρίστισιτς.

Η ΑΕΚ έχει ανάγκη από την απόκτηση ενός δυναμικού μέσου. Ενός «κόφτη» που θα αποτελέσει το alter ego του Σέρβου χαφ στη μεσαία γραμμή. Είναι σαφές πως αυτόν τον ρόλο δεν μπορούν να τον υπηρετήσουν –τουλάχιστον σε απόλυτο βαθμό- ούτε ο Γαλανόπουλος, ούτε ο Άλεφ. Ενώ και το να «θυσιαστεί» ο Κρίστισιτς σε έναν πιο ανασταλτικό ρόλο σε σταθερή βάση, εκτιμώ πως δεν θα επιτρέψει στην συγκεκριμένη μεταγραφή να αποδώσει τα μέγιστα. Αφού ο Σέρβος μέσος είναι ένας παίκτης που αποδίδει καλύτερα έχοντας στην «πλάτη» του έναν χαφ-εργάτη. Που θα του επιτρέπει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων.

Γι’ αυτό και η πιο σημαντική προσθήκη από εκείνες που έχει ανάγκη ακόμα ΑΕΚ, είναι κατά τη γνώμη μου η συγκεκριμένη. Εκείνη του αμυντικού χαφ. Αυτό που προέχει για την Ένωση είναι να βρει το συντομότερο τον παίκτη που θα συνθέσει με τον Κρίστισιτς το βασικό δίδυμο των χαφ για το 2019 αλλά και για τα επόμενα χρόνια. Και από εκεί και πέρα να προχωρήσει και το θέμα του εξτρέμ. Που επίσης είναι απαραίτητο. Ακόμα κι αν με μια τέτοια προσθήκη, δημιουργηθεί… υπεραριθμία στις θέσεις των άκρων, λόγω της παρουσίας ποδοσφαιριστών που ήρθαν το καλοκαίρι, παραμένουν στο ρόστερ, ωστόσο δεν έχουν κατορθώσει να αποδείξουν πως μπορούν να σταθούν στο επίπεδο της ΑΕΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ