Αυτό είναι το αγωνιστικό profile του Φράνκο Σολδάνο

Αυτό είναι το αγωνιστικό profile του Φράνκο Σολδάνο

Στην γενικότερη λειτουργία της ομάδας δεν υπάρχουν αδυναμίες που χρειάζεται να γιατρευτούν. Η μπάλα φτάνει με καλές ως ιδανικές προϋποθέσεις μέχρι την αντίπαλη περιοχή. Εκεί χρειάζονται πραγματάκια που η προσθήκη του Σολδάνο θα έρθει να τα προσθέσει.

Να το ξεκαθαρίσουμε: Ο Ολυμπιακός στο πρόσωπο του Φράνκο Σολδάνο (εφόσον οριστικοποιηθεί η μεταγραφή) επιχειρεί να βρει τον σέντερ φορ που του λείπει. Έναν παίκτη που θα τα βάζει εκεί που άλλοι τα χάνουν και θα εργάζεται στο γήπεδο για λογαριασμό της ομάδας.

Νομίζω ότι η τελευταία παρατήρηση έχει τη σημασία της. Ένα ανερχόμενο αστέρι του αργεντίνικου ποδοσφαίρου φέρνει ο Ολυμπιακός. Δεν φέρνει παίκτη αστέρα που θα τραβήξει τα βλέμματα πάνω του και θα μονοπωλήσει το παιχνίδι της ομάδας. Έναν λειτουργικό παίκτη που θα έρθει για να συμπληρώσει το παζλ ψάχνει ο Μαρτίνς.

Στην γενικότερη λειτουργία της ομάδας δεν υπάρχουν αδυναμίες που χρειάζεται να γιατρευτούν. Η μπάλα φτάνει με καλές ως ιδανικές προϋποθέσεις μέχρι την αντίπαλη περιοχή. Εκεί χρειάζονται πραγματάκια που η προσθήκη του Σολδάνο θα έρθει να τα προσθέσει.

Δεν είναι μονοσήμαντος παίκτης ο αργεντινός. Δεν αράζει στο κουτί περιμένοντας την μία φάση. Ιδρώνει πρώτα για την ομάδα και μετά για την πάρτη του. Βάζει πολύ δυνατά το κορμί του και είναι πολύ δύσκολο ακόμα κι όταν πιέζεται να χάσει το πρώτο κοντρόλ. Δεν φοβάται την σωματική επαφή και στέκει στο ύψος της μεγάλης περιοχής ζητώντας την μπάλα.

Η πρώτη σκέψη του είναι να την σπάσει εκεί που κάποιος συμπαίκτης έρχεται. Όπως ο ίδιος κάνει κίνηση συνεχώς έτσι περιμένει την κίνηση των συμπαικτών του για να δώσει την μπάλα. Το κεφάλι του το βάζει χωρίς δεύτερη σκέψη εκεί που ο σέντερ μπακ σηκώνει το πόδι του. Είναι σίγουρο πως θα φάει πολύ ξύλο . Οσο θα δώσει κι εκείνος.

Κυνηγάει κάθε μπάλα ακόμα κι αυτή που θωρείται χαμένη. Καλό του πόδι είναι το δεξί αλλά το αριστερό δεν το έχει μόνο γι α τον συμπλέκτη. Διευκολύνεται να κάνει κούρσες από τα αριστερά έχοντας την μπάλα στο εξωτερικό του δεξιού ποδιού του.

Σουτάρει χωρίς χρονοτριβή και ευθύβολα. Θα βγάλει την γλώσσα των αντιπάλων του. Κινείται συνεχώς και προσπαθεί να ξεμαρκαριστεί για να κάνει υποδοχή που θα τον φέρει σε θέση βολής. Γυρίζει πίσω για να μαρκάρει αλλά και για να πάρει την μπάλα ακόμα και πίσω από την σέντρα. Την μεταβιβάζει αμέσως και φεύγει με ταχύτητα μπροστά.

Τοποθετείται άριστα όταν γίνονται παράλληλες σέντρες και πάει με δύναμη πάνω στην μπάλα παρασύροντας τον προσωπικό του φρουρό. Κατεβάζει γρήγορα την μπάλα στο χορτάρι και την προστατεύει . Μέσα στην περιοχή κάνει γρήγορα την επιλογή και την εκτέλεση. Αυτός είναι σε γενικές γραμμές ο Φράνκο Σολδάνο που έρχεται με φιλοδοξίες να ξεκινήσει από τον Ολυμπιακό μια μεγάλη καριέρα.

Ερχεται να λειτουργήσει μέσα σε ένα δομημένο σύνολο και να δώσει λύσεις στο σκοράρισμα. Δεν βρίσκω κάποιον από τους σέντρ φορ που πέρασαν πρόσφατα από τον ολυμπιακό για να τον παρομοιάσω.

Γυρνώντας χρόνια πίσω σταματάω στον πολωνό Αντρέι Γιουσκόβιακ. Οσοι τον θυμούνται, ασφαλώς έχουν για εκείνον πολύ καλή γνώμη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ