Μητέρα των μαχών

Μητέρα των μαχών

Το «αιώνιο» ντέρμπι είναι αγώνας χωρίς αύριο και για τους δύο μονομάχους. Όποιος χάσει… ζορίζεται άσχημα

Τα δημοσιογραφικά κλισέ είναι -στην πλειοψηφία τους- παρωχημένα, ειδικά από τη στιγμή που μεγάλο μέρος από το κοινό, το οποίο διαβάζει τα site, έχει γεννηθεί σε αυτή τη χιλιετία. Είναι από τις λίγες φορές που το «αγώνας δίχως αύριο» είναι συμβατό με τη στιγμή και δεν αποτελεί (δημοσιογραφική αδεία) υπερβολή. Κι αν θέλετε εναλλακτική προσέγγιση τίτλου «αλίμονο στον ηττημένο».

Για διαφορετικούς λόγους, η συνάντηση της Παρασκευής είναι «μητέρα των μαχών». Ο Ολυμπιακός ΔΕΝ έχει δικαίωμα στην ήττα, για περισσότερους από έναν λόγους. Μόνο με νίκη μπορεί να κυνηγά την τέταρτη θέση, έχοντας ως… χειρότερο σενάριο να πέσει στην πέμπτη. Με τρίτη εντός έδρας ήττα χάνει το πλεονέκτημα που απέκτησε με τις εκτός έδρας επιτυχίες του, ακυρώνει τον εαυτό του.

Αν δεν σταθούμε μόνο στη στατιστική απεικόνιση του αποτελέσματος, θα είναι βαριά τρίτη ήττα στη… μισή σεζόν από τον Παναθηναϊκό, γεγονός που θα μετρήσει ιδιαίτερα στο ψυχολογικό κομμάτι. Οι «πράσινοι» θα στήσουν γλέντι (σκεφτείτε πως θα έχουν νικήσει διαδοχικά ΤΣΣΚΑ και Ολυμπιακό), οι «ερυθρόλευκοι» θα μπουν σε φάση εσωστρέφειας, έχοντας δώσει… αέρα στους αντιπάλους τους.

Ο Παναθηναϊκός ΔΕΝ έχει δικαίωμα στην ήττα, για περισσότερους από έναν λόγους. Δεν έχει «κλειδώσει» την πρόκρισή του και παρότι είναι νωρίς, το πρόγραμμα δεν τον ευνοεί. Θέλει να πετύχει το 3/3 απέναντι στον Ολυμπιακό, κάτι που από τη μια θα ρίξει (το γράψαμε και πιο πάνω) τον αντίπαλο, από την άλλη θα του δώσει τεράστια ψυχολογία (και) ενόψει του μεταξύ τους ραντεβού για το Κύπελλο.

Η παρουσία του Ρικ Πιτίνο, η αλλαγή κλίματος, η βελτίωση της εικόνας, αν συνδυαστούν με νίκη στο ΣΕΦ θα φέρουν την… ευτυχία στο «πράσινο στρατόπεδο». Αντίθετα, ενδεχόμενη ήττα θα αποδομήσει τον… μύθο που θέλουν να χτίσουν, ενώ παράλληλα θα ενισχύσει τον… αστικό μύθο, που θέλει τον Παναθηναϊκό να χάνει μεγάλο μέρος της δύναμής του μακριά από το «Νίκος Γκάλης».

Μην ξεχνάτε πως επισήμως αμφότεροι ψάχνουν για παίκτη, που είτε αποτελέσει ενίσχυση, είτε αντικατάσταση, κάποιον θα αφήσει εκτός 12άδας. Ο ηττημένος θα έχει έναν λόγο παραπάνω να ενισχυθεί, δίχως αυτό να σημαίνει ότι κι ο νικητής δεν πρέπει να μεγαλώσει τη βάση παραγωγής του.

Αντιλαμβάνεστε ότι το 2019 δεν μπαίνει με… ντέρμπι. Μπαίνει με ΤΟ ντέρμπι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ