Η πιο περίεργη χρονιά της ιστορίας του

Η πιο περίεργη χρονιά της ιστορίας του

Πριν από ένα χρόνο ακριβώς στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό όλα ήταν στον αέρα. Αβεβαιότητα για το μέλλον, ακόμα και το άμεσο, ιδιοκτήτης άφαντος, προπονητής και παίκτες ξεκρέμαστοι, φίλαθλοι στα όρια νευρικής κρίσης. Μετά από 12 μήνες όλα μοιάζουν διαφορετικά. Η κατήφεια έχει δώσει την θέση της στην αισιοδοξία και όλα φαίνεται να μπαίνουν πλέον σε μια σειρά αν και το "φιάσκο" με τον Ταϊλανδό πλανάται στην ατμόσφαιρα.

Το 2018, που μας αφήνει σε λίγες ώρες, είναι σίγουρο πως θα μείνει στην ιστορία του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού ως η πιο δύσκολη και συνάμα περίεργη σεζόν ολόκληρης της ιστορίας του. Από το μακρινό 1908, που ιδρύθηκε, μέχρι σήμερα που μετρά πια πάνω από εκατό χρόνια ζωής, το τριφύλλι ουδέποτε βρέθηκε τόσο κοντά στον αφανισμό όσο τη χρονιά που πέρασε.

Ο μεγαλομέτοχος του Συλλόγου βάρεσε εξαφάνιση, έπαψε να πληρώνει ακόμα και τα βασικά και η ομάδα τιμωρήθηκε με αφαίρεση βαθμών για οικονομικές υποθέσεις.

Ακολούθησε η ευρωπαϊκή τιμωρία, η μη αδειοδότηση και τελικά η αποφυγή του υποβιβασμού χάρη στην «συναδελφική αλληλεγγύη» από τους εταίρους στην Superleague, σε μια απόφαση όνειδος για την ιστορία των πρασίνων.

Ο Ουζουνίδης έφυγε, το ίδιο και οι περισσότεροι παίκτες, στην ομάδα επιβλήθηκαν περιορισμοί στις μεταγραφές ποδοσφαιριστών και μέσα σε όλα αυτά άρχισε να ακούγεται ένα όνομα στην πράσινη επικαιρότητα, ποιο;

Παϊρότζ Πιενγκμπονσάντ. Ταϊλανδός επιχειρηματίας και manager, επικεφαλής μεγάλου επενδυτικού fund και με ελληνικό χρώμα, άνθρωπος με εμπειρία σε μεγάλα deal στο χώρο του διεθνούς ποδοσφαίρου, ιδιοκτήτης(;) της βελγικής Μουσκρόν, με λίγα λόγια ένα υπαρκτό πρόσωπο που έδειχνε να θέλει να εμπλακεί διοικητικά στον Παναθηναϊκό.

Από κοντά και Έλληνες επιχειρηματίες, που φαίνονταν συνοδοιπόροι του στη νέα προσπάθεια, ραντεβού με τον Γιάννη Αλαφούζο στα γραφεία του τελευταίου, χαμόγελα και εξαγγελίες για την επόμενη μέρα. Ανέλαβε το δίδυμο Δώνη- Νταμπίζα, που συναντήθηκαν με τον υποψήφιο αγοραστή της Π.Α.Ε, αν και η πρόσληψη τους είχε την σφραγίδα του απερχόμενου(;) ιδιοκτήτη.

Η καλοκαιρινή προετοιμασία ξεκίνησε με αμφισβήτηση, τα πρώτα φιλικά αύξησαν την ανησυχία για την πορεία της ομάδας στις τάξεις των φιλάθλων και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που μιλούσαν ανοικτά ακόμα και για υποβιβασμό.

Μετά όλα αλλάξαν. Οι πράσινοι μπήκαν με το δεξί στο πρωτάθλημα και μάλιστα σε μια πολύ δύσκολη έδρα, συνέχισαν νικηφόρα καταγράφοντας πέντε στα πέντε πριν μπουν στα ντέρμπι και έσβησαν μια και καλή από νωρίς τα σύννεφα της αμφισβήτησης και της καχυποψίας που υπήρχαν πάνω από την ομάδα.

Όλοι άρχισαν να μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την δουλειά που γίνεται στο Κορωπί και να μαθαίνουν τα ονόματα των νεαρών παικτών του τριφυλλιού. Η ιστορία του Ταϊλανδού προοδευτικά ξεθώριαζε και φτάσαμε στο σήμερα που ουσιαστικά θεωρείται τελειωμένη υπόθεση.Αυτό που μας έμεινε από το όλο σκηνικό ήταν το γαϊτανάκι που παιζόταν για κοντά ενάμιση μήνα με το πότε θα έρθει το εκατομμύριο του Ταϊλανδού για να «πιστοποιήσει» την συμφωνία.

Το χρήμα έφθασε (;), το deal τελικά δεν έγινε και ο γάμος σχόλασε. Η ιστορία αυτή εξυπηρέτησε όσο εξυπηρέτησε και μπαίνει πια οριστικά στο χρονοντούλαπο. Η ομάδα πλέον βαδίζει σε καλό δρόμο και το υπόλοιπο της σεζόν θα κυλήσει χωρίς άγχος.

Ο επόμενος στόχος είναι η καλή παρουσία στο Κύπελλο και αν είναι εφικτό να σβηστεί η ευρωπαϊκή τιμωρία μέσω του πρωταθλήματος. Μπορεί να το πετύχει; Με βάση την έως τώρα εικόνα του σαφώς και ναι. Για αν τελικά θα γίνει κιόλας πράξη απομένει να το δούμε το νέο έτος….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ